۱۶آیا تا به حال به این فکر کرده اید که نوجوان زود رنج و حساس شما احتمالا افسردگی نوجوانی داشته باشد. البته اکثر نوجوانان در این دوره احساس ناراحتی دارند. و زمانی که هورمون خرابکاری (Havoc) را به این تغییرات که در زمان نوجوانی اتفاق می افتد اضافه کنید متوجه می شوید که چرا حالت های رفتاری آن ها همانند آونگ در حال نوسان است.

دلیل اصلی افسردگی نوجوانی چیست؟

امروزه یافته ها نشان می دهد که از هر ۸ نوجوان یک نفر دچار افسردگی نوجوانی است. اما افسردگی در کنار مشکلات دیگری که به همراه دارد به خوبی قابل درمان است. بنابراین اگر ناراحتی نوجوان شما بیش از دو هفته طول کشید و او علائم دیگر افسردگی را از خود نشان داد احتمالا زمان آن رسیده است که از یک متخصص سلامت کمک بگیرید.

چرا نوجوانان افسردگی می گیرند؟

دلایل متعددی وجود دارد که چرا نوجوانان افسردگی می گیرند. برای مثال احساس بی ارزشی و بی لیاقتی در طول این دوره در آن ها بیشتر می شود. عملکردهای مدرسه، روابط اجتماعی خود یا هم سن وسالان شان، گرایشات جنسی یا زندگی خانوادگی هر کدام تاثیر عمده ای بر احساس آن ها دارد. گاهی اوقات، افسردگی نوجوانان ممکن است در نتیجه ی استرس محیطی باشد. اما دلیل این افسردگی هر چه که باشد، دوستان یا خانواده—یا چیزهایی که نوجوان از آن لذت می برد- در این موقعیت نمی تواند به او کمک کند تا ناراحتی و احساس تنهایی اش بهتر شود، به همین دلیل به افسردگی نوجوانی مبتلا می شود.

علت افسردگی نوجوانی چیست؟
افسردگی نوجوانی

نشانه های افسردگی نوجوانان چیست؟

اغلب، بچه هایی که افسردگی نوجوانی دارند ابتدا یک تغییر قابل ملاحظه ای در افکار و رفتارشان دارند. آن ها ممکن است هیچ انگیزه ای نداشته باشند و حتی گوشه گیر و منزوی شوند، در اتاق شان را بعد از آمدن از مدرسه ببندند و برای ساعت ها در اتاق شان بمانند.
این بچه ها ممکن است بیش از حد بخوابند، تغییراتی در عادت های غذایی شان داشته باشند و حتی ممکن است رفتارهای خشونت آمیز از خود نشان دهند همانند کش رفتن جنسی از مغازه و یا رانندگی بدون گواهینامه.

در اینجا تعدادی از علائم افسردگی در نوجوانان را برایتان آورده ایم البته ممکن است تمام این علائم را از خود نشان ندهند.
• خونسردی
• شکایت کردن از دردهایی مثل سردرد، دل درد، کمردرد یا حتی کوفتگی
• به سختی تمرکز کردن
• به سختی تصمیم گرفتن
• اشتباهات زیاد یا نا مناسب
• رفتارهای غیر مسئولانه مثل فراموش کردن وظایف، دیر کردن در کلاس، نرفتن به مدرسه
• از دست دادن علاقه به غذا یا پر خوری شدید که منجر به افزایش یا کاهش ناگهانی وزن می شود.
• از دست دادن حافظه
• تمایل به مرگ و مردن
• رفتارهای یاغی گرایانه
• ناراحتی، دلواپسی و تشویش و احساس ناامیدی
• بیدار ماندن در شب ها و خوابیدن در روزها
• افت شدید تحصیلی
• استفاده از الکل و مواد مخدر و بی بند و باری در روابط جنسی
• کناره گیری از دوستان

آیا افسردگی نوجوانی می تواند ریشه ی خانوادگی داشته باشد؟

بله. افسردگی معمولا در سنین بین ۱۵ تا ۳۰ سالگی شروع می شود و می تواند از طریق خانواده به فرد منتقل شود. در واقع، افسردگی نوجوانی معمولا در افرادی که سابقه ی افسردگی خانوادگی داشته اند رایج تر است.

چگونه افسردگی نوجوانی تشخیص داده می شود؟

هنوز هیچ تست پزشکی خاصی برای شناسایی افسردگی وجود ندارد. این متخصصان مراقب سلامت هستند که طی مصاحبه ها و آزمایش های روانی با یک نوجوان، اعضای خانواده و معلم ها و هم رده هایش تصمیم می گیرند که آیا نوجوان افسردگی دارد یا خیر. هم چنین شدت افسردگی و خطر اقدام به خودکشی بر پایه ی یافته های این مصاحبه ها و ملاقات ها به دست می آید. درمان پیشنهادی هم بر پایه ی اطلاعات جمع آوری شده از این ملاقات ها است.

پزشک به دنبال نشانه های بالقوه ی مربوط به اختلالات روان شناسی مثل اضطراب و پریشانی یا سو استفاده جنسی یا نشانه هایی از اشکال پیچیده ی افسردگی همانند اختلالات دوقطبی(افسردگی مانیک یا شیدایی) یا روان پریشی(پسیکوز) می گردد. هم چنین پزشک موضوع خطرات مربوط به خودکشی یا خصیصه های مربوط به آدم کشی را در نوجوانان بررسی می کند. اقدام به خودکشی و خود آزاری در میان دختران بیشتر از پسران است در حالیکه خودکشی های منجر به مرگ در پسران بیشتر است. یکی از آسیب پذیرترین گروه ها برای خودکشی منجر به مرگ در بین جوانان ۱۸-۲۴ ساله می باشد.

نشانه های افسردگی نوجوانان چیست؟

چگونه افسردگی نوجوانی درمان می شود؟

روش های متعددی برای درمان افسردگی وجود دارد که شامل تجویز دارو یا روان درمانی است. درمان خانواده هم ممکن است مفید باشد البته اگر خانواده در این درمان شرکت داشته باشد. هم چنین یک نوجوان نیاز به حمایت خانواده و معلم هایش دارد تا به او در مدرسه و مشکلات هم رده هایش کمک کنند. بعضی اوقات، برای نوجوانانی با شدت افسردگی زیاد، بستری شدن در یک مرکز روانپزشکی لازم است. مراقبت از سلامت ذهن شما تعیین کننده بهترین درمان نوجوان تان است.

سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که داروهای ضد افسردگی به ندرت، ریسک تفکرات ناشی از خودکشی و رفتارهای مربوط به افسردگی و دیگر اختلالات روان شناسی را افزایش می دهد. استفاده از داروهای ضد افسردگی در بیماران جوان تر نیاز به پیگیری های دقیق و بررسی توسط پزشک درمانگر دارد. اگر شما نگرانی یا سوالی در این مورد دارید با مراقب سلامت خود صحبت کنید.

آیا داروهای افسردگی به درد افسردگی نوجوانان می خورد؟

بله. تعداد زیادی از آزمایش های بررسی شده اثر داروهای ضد افسردگی را برای از بین بردن نشانه های افسردگی نوجوانان نشان داده است. یک مطالعه ی کلیدی که اخیرا انجام شد، توسط مدرسه ملی سلامت ذهن، در سه رویکرد مختلف درمان افسردگی نوجوانان با شدت متعادل و زیاد را انجام داد که نشان داده است:

یک رویکرد استفاده از داروی ضد افسردگی فلوکستین می باشد که توسط سازمان غذا و دارو برای بیماران ۸ تا ۱۸ ساله تجویز می شود.
درمان ثانویه استفاده از درمان روان شناختی بود یا CBT بود که برای کمک به شناخت و تغییر افکار و الگوهای منفی نوجوانان بود که ممکن است باعث افزایش نشانه های افسردگی شود.سومین رویکرد ترکیبی از دارو و درمان روان شناختی بود.

در پایان ۱۲ هفته مطالعه، محققان متوجه شدند که نزدیک به سه چهارم بیمارانی که درمان ترکیبی داشتند—داروهای افسردگی و روان درمانی—به طور چشمگیری بهبود یافتند. بیش از ۶۰ درصد کودکانی که فقط داروی فلوکستین مصرف کردند هم بهبود یافتند. اما این مطالعه ثابت کرد که درمان ترکیبی برای درمان افسردگی تقریبا دو برابر بیشتر موثر تر از روان درمانی بود.

علائم هشدار دهنده ی خودکشی در نوجوانان چیست؟

خودکشی نوجوانان یک مشکل بسیار جدی است. خودکشی نوجوانان دومین دلیل مرگ در میان افراد جوان و بالغ در ایالت متحده می باشد. تقریبا تخمین زده شده است که ۵۰۰٫۰۰۰ نوجوان سالانه اقدام به خودکشی می کنند که فقط ۵٫۰۰۰ نفر موفق می شوند. این رقم بالایی است.

مشکلات خانوادگی، از دست دادن یک شخص مهم، یا شکست در مدرسه یا در روابط می تواند منجر به احساسات منفی و افسردگی شود. افسردگی نوجوانان معمولا باعث می شود که مشکلات به نظر لاینحل برسند و تحمل آن ممکن نباشد. خودکشی یک رفتار از سر بیچارگی و ناامیدی است و افسردگی نوجوانان معمولا به علت مسائل ریشه ای است.

علائم هشدار دهنده ی خودکشی نوجوانان دارای افسردگی شامل :
• بیان ناامیدی نسبت به آینده
• تسلیم شدن و صحبت کردن طوری که به هیچ کس اهمیت ندهد
• آماده شدن برای مردن، مثل بخشیدن اموال، نوشتن وصیت نامه یا آرزو
• شروع به استفاده از داروهای مخدر یا الکل برای کمک به خوابیدن یا رها شدن از اضطراب ذهنی
• تهدید به کشتن خود

اگر نوجوان شما هر کدام از این رفتارها را از خود نشان داد، باید خیلی سریع از یک متخصص کمک بگیرید.
افسردگی ریسک بالای اقدام به خودکشی دارد. اگر شخصی افکار و یا قصد مربوط به خودکشی را بیان کند باید خیلی این رفتارها را جدی گرفته شود. معطل نکنید. سریع با یک مرکز روان شناسی تماس بگیرید.

علائم هشدار دهنده ی خودکشی نوجوانان دارای افسردگی

والدین برای بهتر کردن افسردگی نوجوانان چه کاری می توانند انجام دهند؟

والدین یک نوجوان بودن می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. در اینجا تعدادی از تکنیک های ارتباطی و موثر یک والدین خوب را برایتان آورده ایم که می تواند به شما کمک کند تا سطح استرس کودک نوجوان تان را کاهش دهید:

• وقتی او را تربیت می کنید، به جای تنبیه و شرمنده کردن، او را به رفتارهای خوب تشویق کنید. شرمنده کردن و تنبیه می تواند باعث شود احساس بی ارزشی و نالایقی داشته باشند.

• به فرزند نوجوان خود اجازه ی اشتباه کردن بدهید. مراقبت بیش از حد و یا تصمیم گیری برای او می تواند باعث از بین رفتن ایمانش نسبت به توانایی هایش شود. و باعث عدم اعتماد به نفسش هم می شود.

• به آن ها فرصت نفس کشیدن بدهید. مجبورشان نکنید همیشه دقیقا عین رفتاری را که می خواهید انجام دهند.

• او را مجبور نکنید فقط مسیری که شما رفته اید را دنبال کند. و او را فقط به انجام فعالیت ها و تجربه های نوجوانی خود محدود نکنید.

بیشتر بخوانید: راه تشخیص افسردگی کودک

• اگر شک کردید که او ممکن است افسرده باشد، برایش وقت بگذارید و به نگرانی هایش گوش دهید. حتی اگر فکر می کنید که نگرانی او مساله جدی نیست، به خاطر بیاورید که ممکن است آن احساس، احساسی واقعی برای نوجوانی که در حال بزرگ شدن است می باشد .

• راه های ارتباطی تان را حفظ کنید حتی اگر نوجوان شما به نظر ناامید و افسرده می باشد.

• به جای اینکه به او بگویید چه بکند خیلی دوستانه به حرف هایش گوش دهید در همین حین شاید موضوعی که باعث این مشکلات شده را نیز کشف کنید.

• اگر شخصی در خانواده و بین دوستانش وجود دارد که با او احساس صمیمیت و رفاقت نزدیک دارد از او بخواهید تا با آن شخص در مورد نگرانی هایش صحبت کند.
اگر کلافه شده اید و یا قادر نیست به او نزدیک شوید یا همچنان نگران هستید از یک متخصص سلامت کمک بگیرید.

آیا افسردگی نوجوانی بدون دارو درمان نمی شود؟

افسردگی نوجوانی ممکن است در دوره های خاصی پدیدار شود و از بین برود. او در حال کشمکش با افسردگی است اما ممکن است زمانی دیگر دوباره افسرده شود. عوارض درمان نکردن افسردگی نوجوانان می تواند خیلی خطرناک باشد و حتی باعث مرگ شود.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید