حسادت احساسی است که می تواند محتاطانه وارد زندگی فرزندتان شود. این احساس می تواند از خواهر و برادرش، دوستان یا هم کلاسی هایش به وجود آید. یک وسیله کوچک مانند یک دوچرخه جدید برای دوست اش می تواند در او ایجاد حسادت کند.

قبل از این که این احساس ادامه یابد، باید هر آن چه که می توانید برای از بین بردن این احساس منفی در فرزندتان انجام دهید. سایت مام جانکشن (سایتی شامل مطالبی که مادران را راهنمایی می کند) درباره ی حسادت و این که برای مقابله با آن چه کاری می توانید انجام دهید، توضیح می دهد.

اشتباهات والدین که باعث ایجاد حسادت در کودکان می شود:

حسادت خودش در دوران کودکی ایجاد می شود و به خاطر یک رفتار خاص در والدین، ممکن است میان کودکان رقابت ایجاد شود. در ادامه برخی از بدترین اشتباهات والدین که منجر به حسادت می شود، را بیان می کنیم.

۱- لوس کردن کودک

اگر کودک را با ناز کردن بیش از اندازه لوس کنید، کودک احساس شکست ناپذیری می کند. هنگامی که کودک جدیدی به خانواده می آید یا هنگامی که به طور اتفاقی دوستی را می بیند که از او قوی تر است، احساس نگرانی می کند. او آن کودک یا آن دوست را، علت آن احساس می بیند. زمانی که چیزی که می خواهد را به دست نیاورد و هر چه بزرگ شود احساس حقارت می کند، و از افسردگی رنج می برد.

۶ مورد از بدترین رفتارهای والدین در برخورد با کودک حسود
۶ مورد از بدترین رفتارهای والدین در برخورد با کودک حسود

۲- مراقبت بیش از حد

مراقبت بیش از حد از کودک و سپس رها کردن اون از این وضعیت، به این معنا است که او را ناگهان در بیابان رها می کنید. ممکن است زمانی که یک کودک با اعتماد به نفس را می بیند، محتاط، ترسو و خجالتی شود که منجر به حسادت می شود.

۳- والدین مستبد

کنترل بیش از حد هم یکی دیگر از اشتباهات بزرگ والدین است که در نتیجه ی آن، حسادت در کودکان افزایش می یابد. تنظیم کردن یک سری قاعده و قوانین سخت گیرانه بدون توضیح دادن علت آن ها می تواند بر کودک تاثیر بگذارد. و او با کمبود اعتماد به نفس و احساس قدرت کمتر نسبت به خواهر و برادر و دوستان اش، بزرگ می شود.

۴- مقایسه کردن با دیگران

یکی دیگر از اشتباهات خطرناک والدین مقایسه کردن فرزندان شان است. مقایسه کردن فقط می تواند منجر به حسادت، رقابت و عدم اعتماد به نفس شود.

۵-ایجاد رقابت ناسالم

وادار کردن کودکان به انجام کاری مشابه و مقایسه کردن نتایج کارشان، رقابتی ناسالم را میان آن ها ایجاد می کند. یک کودک ممکن است با استعدادتر باشد، اما اصرار به انجام کاری مشابه با دقتی مشابه می تواند نادرست بودن آن را ثابت کند که منجر به حسادت می شود.

۶ مورد از بدترین رفتارهای والدین در برخورد با کودک حسود
۶ مورد از بدترین رفتارهای والدین در برخورد با کودک حسود

۶- ترتیب به دنیا آمدن

گاهی ممکن است والدین بر اساس ترتیب به دنیا آمدن فرزندشان، به آن ها توجه بیشتری کنند. به عنوان مثال، اولین دختر یا پسر خانواده زمانی که توجه بیشتر والدین را نسبت به خواهر تازه متولد شده ی خود می بیند، ممکن است حسادت کنند. با آمدن نوزاد تازه متولد شده، بچه های بزرگ تر ممکن است احساس کناره روی کنند که منجر به حسادت می شود.

نشانه های حسادت در دوران کودکی و بزرگسالی:

در دوران کودکی، هنگامی که فرزندانتان با هم بازی می کنند، ممکن است متوجه نشانه های حسادت شوید. خیلی عادی است که، کودکی که حسودی می کند، بچه ی دیگری که با او بازی می کند را بزند و جوری رفتار کند که این بازی است.
در دوران بزرگسالی، حسادت واضح تر است زیرا درباره ی یکدیگر صحبت می کنند و مانع پیشرفت دیگری می شوند.

اقداماتی برای مقابله با حسادت در کودکان:

قبل از این که با حسادت در کودکانتان مقابله کنید، مطمن شوید که شما نسبت به خواهر و برادر، دوستان، همسایه و اشخاص دیگر حسود نیستید. مگر این که حسادت را از رفتارتان حذف کنید، وگرنه نمی توانید با حسادت فرزندتان به طور موثر مقابله کنید.

۱- تبدیل کردن حسادت به غبطه

ایجاد یک فضای مثبت به انرژی های مثبت فرزندتان، راهی عالی برای کمک کردن به آن ها است تا احساسات منفی شان کم شود و به سمت ارزشمند و مثبت کردن هدف هایشان پیش بروند. به عنوان مثال، اگر فرزندتان به خاطر این که دوست اش نمره خوبی گرفته ناراحت است، او را به بیشتر درس خواندن و گرفتن نمره های بهتر تشویق کنید و انگیزه دهید. زمانی که فرزندتان مشغول تلاش برای درس خواندن است، به این که چه طور از شخص دیگری جلو بزند، فکر نمی کند. تمرکز خود را به سمت درستی هدایت می کند.

بیشتر بخوانید: علت حسادت کودکان چیست؟

۲- گوش کنید

در بیشتر موارد، حسادت و رفتار حسادت آمیز ریشه ی درونی و عمیق دارد. یک مشکل خاص و نگرانی پشت چنین رفتاری است. با فرزندتان صحبت کنید و دلیل این که چرا نسبت به شخص خاصی حسادت دارد را بفهمید و به او گوش دهید. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که فرزند شما دچار کمبود عزت نفس و اعتماد به نفس باشد. ممکن است نسبت به جنبه های مثبت خودش مطمن نباشد که منجر به حسادت او نسبت به شخص دیگری می شود.

۳- داستان های کلاسیک را با صدای بلند بخوانید

داستان ها و قصه های کلاسیک، پیام های اخلاقی زیادی دارند و حتی اگر به آن ها تاکید نکنید، فرزندان شما از کسانی که در مراحل بسیار سخت پیشرفت شان هستند، یاد می گیرند. در وقت خواب، روزنامه روز را بخوانید. فرزندان تان را به بیشتر خواندن کتاب های اخلاقی وا دارید که درباره ی ویژگی هایی مانند مفید بودن، مراقبت و داشتن اهداف خوب در ذهن صحبت می کنند. این کار به آن ها کمک می کند تا متوجه شوند کاری که انجام می دهند، نادرست است.

۶ مورد از بدترین رفتارهای والدین در برخورد با کودک حسود
۶ مورد از بدترین رفتارهای والدین در برخورد با کودک حسود

۴- استفاده از نمونه و الگو را توضیح دهید

یک ترفند خوب دیگر که به اهمیت داشتن احساس خوب نسبت به دیگران تاکید می کند، الگو قرار دادن خودتان است. از دیگران به خاطر حس شوخ طبعی شان، رفتار خوب و دیگر ویژگی هایی که دارند، تعریف کنید. در بیان چنین تعاریفی در مقابل کودک تان، سخاوتمند باشید.

۵- اهمیت سهیم شدن در وسایل را به فرزندتان یاد دهید

کودکان بی هیچ دلیلی میل به غرض داشتن نسبت به کودکان دیگر دارند. در صورتی که این مورد باشد، به فرزندتان اهمیت سهیم شدن در وسایل همدیگر را یاد دهید. این کار به او کمک می کند تا هرگونه نا امنی را از بین ببرد. دیر یا زود، فرزندتان را می بینید که از همراه بودن با بچه ای که به او حسادت می کرد، لذت می برد.

۶- فرزندتان را دوست داشته باشید

نمی گوییم که فرزندتان را دوست ندارید اما تاکید بر این است که فرزندتان به تمام عشق و محبتی که در این دوره از زندگی اش می تواند بگیرد، نیاز دارد. دلیل آن مهم نیست، همیشه راهنمایی های همراه با عشق و مراقبت والدین، می تواند همه چیز را حل و فصل کند.

۷- از مقایسه کردن خودداری کنید

عملکرد یک بچه را با دیگر بچه ها مقایسه نکنید، زیرا با این کار او را نادیده می گیرید. این می تواند تلاش های طولانی مدت را زیاد کند. این مقایسه ها باعث می شود کودکان فکر کنند که (او را بیشتر از من دوست داری) یا (فکر می کنید او بهتر از من است).

۸- درس های مدرسه شان را مقایسه نکنید

هرگز تکالیف مدرسه، کارنامه و نمرات آزمون یک بچه را با خواهر و برادر یا دوستان اش مقایسه نکنید. این ها به سخت کار کردن فرزندتان کمک نمی کند. در عوض آن ها را دلخور می کند.

۹- تقویت نقاط قوت هر کودک

همه کودکان دوست دارند از والدین خود درباره ی نقاط قوت شان بشوند. صحبت کردن درباره ی نقاط قوت فرزندتان، می تواند اعتماد به نفس او را افزایش دهد. شما باید نقاط قوت در هر کودکی را با توجه به علایق و خلق و خوی شان تقویت کنید.

۱۰- تقویت رفتار دوستانه

یکی از ساده ترین راه هایی است که کودکان حسادت را کنار بگذارند. آن ها را طوری تربیت کنید که از یکدیگر حمایت کنند. به آن ها زمانی برای تقسیم کردن وسایل شان، کمک کردن و کار کردن با یکدیگر دهید و برای تلاش هایشان ارزش قائل شوید. آن ها این رفتار ها را تکرار می کنند، زیرا متوجه می شوند که شما از آن ها چنین می خواهید.

بنابراین اگر می بینید که فرزندتان نسبت به نمرات خوب دوست اش یا دوچرخه ی جدید برادرش حسودی می کند، با فرزندتان بنشینید و مواردی را که او در زندگی، چیزی بدست آورده است و بابت آن هدیه گرفته است را برایش یادآوری کنید. دخالت شما از نزدیک می تواند تفاوت زیادی برایش ایجاد کند.

امیدواریم این متن به شما درک درستی از چگونه مقابله کردن با حسادت در کودکان بدهد. تجربیات خود را در بخش نظرات زیر، با ما به اشتراک بذارید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید