شیوع یک ویروس جدید در چین منجر به کشته شدن بیش از ۹۰۰ نفر شده است اما کودکان با کمترین میزان تلفات از آن جان سالم به در برده اند.

بی شک، جوانان می توانند ویروس را از پای درآورند. به گفته وزارت بهداشت چین، از میان افراد آلوده، حداقل دو نوزاد وجود دارد. اما مطابق با مقاله ای که در ۵ فوریه در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده،تنها تعداد محدودی از کودکان، مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده شده اند. باتوجه به داده های بررسی شده در آن مقاله (با توجه به شیوع بیماری، این اعداد سریعا در حال تغییر است.) سن متوسط بیماران بین ۴۹ تا ۵۶ سال است.

با اطمینان نمی توان گفت که چرا کودکان از اثرات شدید ویروس ملقب به کووید-۱۹ در امان می مانند، اما پزشکان معتقدند که یک الگوی مشابه برای بسیاری از بیماری های عفونی، از جمله شناخته شده ترین آن ها مانند: آبله مرغان و سرخک و جدیدترین نوع آن ها که به تازگی بر سر زبان ها افتاده، مانند: سندروم شدید حاد تنفسی(سارس) و سندروم تنفسی خاورمیانه(مرس) وجود دارد.کرونا نی نی سایت
دکتر اندرو پاویا، رئیس بخش بیماری های عفونی کودکان در دانشگاه یوتا، در ایمیلی به یک برنامه علمی گفت: ما این پدیده را کاملا درک نمی کنیم. ممکن است این پدیده به دلیل تفاوت در پاسخ ایمنی کودکان در مقایسه با بزرگسالان باشد. وی افزود: یکی از فرضیه ها این است که پاسخ دستگاه ایمنی ذاتی یا غیر اختصاصی، یعنی پاسخ زودرس که به طور گسترده در گروه های بیماری زا قرار دارد، در کودکان تمایل بیشتری به فعالیت دارد.

بیماری های عفونی در کودکان

سیستم ایمنی ذاتی اولین خط دفاعی در برابر عوامل بیماری زاست. سلول های موجود در آن سیستم، به سرعت به مهاجمان خارجی پاسخ می دهند. (درمقابل، سیستم ایمنی سازگار، عوامل بیماری زای خاص را می شناسد اما برای پیوستن به میدان نبرد، به زمان بیشتری احتیاج دارد.) اگر پاسخ ایمنی ذاتی در کودکانی که در معرض کرونا (کووید_۱۹) هستند قوی تر باشد، ممکن است راحت تر از بزرگسالان با عفونت مبارزه کنند و تنها با علائم خفیف دست و پنجه نرم کنند.

کریس جانسون، اپیدمیولوژیست دانشکده بهداشت عمومی گفت: سایر ویروس ها از جمله سارس و مرس نیز این الگو را نشان می دهند.
جانسون در یک برنامه علمی با اشاره به وجود مایع آلوده در ریه ها افزود: مواردی که با ویروس کرونا مشاهده می کنیم این موضوع را نمی رساند که کودکان به هیچ وجه علائم این ویروس را ندارند، بلکه در واقع آن ها دچار ذات الریه ویروسی هستند اما به دلیل این که سیستم ایمنی بدن شان بسیار قوی است، ویروس نمی تواند به گونه ای که بزرگسالان را از پای در می آورد روی آنان تاثیر بگذارد.

وی ادامه داد: بزرگسالان ۲۵ برابر بیشتر از کودکان درمعرض قربانی شدن توسط آبله مرغان هستند و همچنین آنفلونزا می تواند برای کودکان کمتر از ۷ سال کشنده باشد. کودکان بزرگ تر با سهولت بیشتری نسبت به بزرگسالان این ویروس را مغلوب می کنند. همچنین میزان مرگ و میر توسط آنفلونزای فصلی در بزرگسالان ۱۰برابر میزان مرگ و میر در کودکان است.

کرونا جدید

سن و سیستم ایمنی بدن

دانستن این موضوع که چه تعداد از کودکان کرونا ویروس جدید را که در ماه دسامبر در ووهان چین شیوع پیدا کرده است را مغلوب کرده اند بسیار دشوار است. این عدم اطمینان خبر از دو موضوع می دهد، یک، تغییر سریع اخبار چین که انتشار آن هنوز هم ادامه دارد و دیگر، نقض این موضوع که کودکان با علائم خفیف نباید مورد آزمایش قرار بگیرند.

دو مورد جدید از کرونا( کووید_۱۹ )در تاریخ ۶ فوریه در مجله جاما منتشر شده است که طبق تحقیقات، میانگین سن ۱۳۸ بیمار بستری شده در بیمارستان زونگنان ووهان در تاریخ ۱ تا ۸ ژانویه، ۵۶ سال بوده و بیش از نیمی از آنان مرد بودند. یک مطالعه موردی روی ۱۳ بیمار مبتلا به عفونت در پکن انجام شد که دو نفر از آنان یک کودک ۲ ساله و یک فرد ۱۵ ساله بودند. نویسندگان این مقاله موردی، همچنین در جاما خاطرنشان کردند که اکثر افراد آلوده، جوانان سالم و میانسالان بودند و تنها یک بیمار بیشتر از ۵۰ سال داشت.

پاویا گفت: کودکان کمتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی نیستند، پس خطر ابتلا به این عفونت آنان را نیز تهدید می کند اما راحت تر از والدین شان و افراد پیر بهبود می یابند. دلایل احتمالی دیگری فراتر از قدرت سیستم ایمنی ذاتی وجود دارد که می تواند این مقاومت را توضیح دهد. پاویا افزود: یکی از دلایل این است که کودکان دستگاه تنفسی سالم تری دارند زیرا در مقایسه با بزرگسالان، کمتر در معرض دود سیگار و آلودگی هوا بوده اند.

جانسون نیز از عامل دیگری یاد کرده است: کودکان عموما سالم تر از بزرگسالان هستند و وضعیت بیماری های مزمن در آنان کمتر است. وی افزود، در هر دو شیوع سارس، در سال ۲۰۰۳ و در سال ۲۰۱۲، بزرگسالانی که دارای بیماری های مزمن بودند نسبت به بزرگسالان بدون شرایط مشترک، بیشتر در معرض خطر مرگ بودند. این شرایط می تواند دیابت، اختلالات خودایمنی، بیماری های قلبی عروقی و یا حتی چاقی ساده باشد.

کرونا چیست

دکتر جیمز چری، استاد کودکان و بیماری های عفونی دانشکده پزشکی آکلا گفن گفت: بزرگسالان نسبت به پاسخ ایمنی مضر که باعث ایجاد بیماری ای به نام سندروم تنفسی حاد می شود حساس تر هستند. براساس تحقیقات منتشر شده در مجله ترجمه های سالیانه پزشکی، یک عدم تعادل پیچیده فعالیت سلول های ایمنی بدن، التهاب را در ریه ها به داخل ادرار منتقل می کند و در نهایت باعث پر شدن مایعات یا کیسه های هوا می شود. گلبول های قرمز برای جذب اکسیژن تازه در این کیسه های هوا جریان پیدا می کنند. و وقتی کیسه ها پر می شوند کارشان متوقف می شود و فرد دیگر نمی تواند نفس بکشد.

مطالعات نشان می دهد که حدود ۴۰ درصد از افراد مبتلا به سندروم دیسترس تنفسی حاد می میرند. چری در یک برنامه علمی گفت: سندروم دیسترس تنفسی حاد در مبتلایان به ویروس کرونا سارس غالبا کشنده بوده است در حالی که اگرچه کودکان( با سارس) ذات الریه داشتند اما از عوارض ایمونولوژیکی ای که بزرگسالان با آن دست و پنجه نرم می کردند در امان بودند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید