ارتباط بین والدین و فرزندان از بسیاری جهات خاص است. کودکان در والدینشان به دنبال الهام، انگیزه، عشق و حمایت زیادی هستند. اما متاسفانه با ورود تکنولوژی به زندگی هایمان، والدین دیگر به خاطر کار کردن با گوشی وقت آن را ندارند که به فرزندانشان رسیدگی کنند. در این جا ۱۰ کار وجود دارد که والدین برای ایجاد ارتباط بهتر با فرزندان می توانند انجام دهند:

برقراری ارتباط موثر فرزندان با والدین

۱. گوش دادن به آن ها زمانی که صحبت می کنند

معمولا چیز هایی که والدین کم اهمیت می دانند، ممکن است برای کودکان معنای بزرگی داشته باشند. چیز های کوچکی مانند دعوا کردن با همکلاسیشان یا افتادن از دوچرخه اتفاق بزرگی در زندگیشان است و احتمالا تمام روز منتظر هستند تا آن را برایتان تعریف کنند. زمانی که اتفاقی را برایتان تعریف می کنند، با دقت کامل به آن ها گوش دهید. به آن ها دلداری و انگیزه دهید. بگذارید بدانند که همیشه کنار آن ها هستید.

۲. نیاوردن مسائل کاری به خانه

بین زندگی شخصی و کاری خود، فضایی مشخص قرار دهید. هیچوقت مسائل کاری را به خانه نیاورید، مخصوصا جمعه ها. فرزندتان شما را اینگونه می بیند و بزرگ می شود و احتمال دارد زمانی که بزرگ شوند مثل شما رفتار کنند. چه اهمیتی دارد که سخت کار کنید تا زندگی خوبی را برای آن ها فراهم کنید، در صورتی که نمی توانند از آن زندگی با شما لذت ببرند!

عناصر برقراری ارتباط موثر با فرزندان

۳. در نظر گرفتن زمانی مخصوص کودک

از زمانی که فرزندتان به دنیا می آید، شما با او بازی می کنید. فرزندتان از بودن با شما لذت می برد. به همین خاطر است که پیش شما می آیند تا با آن ها بازی کنید. روزانه کمی وقت را “مخصوص” فرزندتان در نظر بگیرید مانند فعالیت های رنگ کردنی، پیاده روی در عصر یا حتی خرید از فروشگاه.

۴. صبور بودن در مقابل سوالاتشان

فرزندتان از شما سوال نمی پرسد که شما را اذیت کند. آن ها در مرحله ی یادگیری هستند که درباره ی همه چیز کنجکاو هستند و از شما توضیحات درستی می خواهند. بنابراین صبور باشید و به چیزی که می گویید و چگونه پاسخ دادنتان به آن ها فکر کنید چرا که آن ها این آموزه ها را برای زندگیشان به کار می برند.

۵. بررسی فعالیت های مدرسه شان

بررسی تکالیف کودک نباید تنها وظیفه مادر باشد. هردوی والدین باید توجه مساوی به پیشرفت توانایی یادگیری کودک داشته باشند. به فرزندتان کمک کنید شعر حفظ کند، بر تمام کردن تکالیفشان نظارت کنید و حتی خاطرات کودکی خود را هم به آن ها بگویید تا فعالیت های مدرسه برایشان جالب تر شود.

مشکلات بین والدین و فرزندان

۶. اگر قول می دهید، به آن عمل کنید

فرزندتان از کارهای شما یاد می گیرد که پای حرفش بماند. بنابراین اگر چیزی به فرزندتان قول می دهید، مثل یک فیلم یا پیکنیک، سعی کنید پای آن قول بمانید. اگر بنا به دلایل غیرقابل کنترلی برنامه تان بهم خورد، اول کاری کنید کودک وضعیت را درک کند و مطمئن شوید که حتما در موقعیت های دیگر جبران می کنید.

۷. استفاده نکردن از هیچگونه وسایل الکتریکی در وقت غذا

این شامل تلویزیون هم می شود. برخی ها می گویند “خانواده ای که با هم غذا می خورند، با هم می مانند”. وقت غذا را بیشتر صرف ایجاد ارتباط و پیوند بین خانواده کنید تا غذا خوردن. همچنین نگذارید چیزی به میان بیاید –چه تلویزیون باشد چه تلفن همراه.

۸. بهترین دوست آن ها باشید

همه ی والدین آرزو می کنند که ارتباط بهتر ، عمیق و اعتماد را با فرزندان داشته باشند تا فرزندانشان هر چیزی را به آن ها بگویند. برای به دست آوردن چنین ارتباطی، ابتدا باید دوست آن ها شوید. سخت گیر و منظم بودن اشکالی ندارد. اما گاهی کمی بیخیال سخت گیری ها شوید و بگذارید همه چیز خودش پیش برود. بگذارید روی خوش شما را هم ببینند.

۹. لحظات زنده در هر جشنی

کاملا قابل درک است که می خواهید از میز شب یلدا یا درخت زیبای کریسمس عکس بگیرید تا به عنوان خاطره ای عالی ذخیره شان کنید. اما اگر همه ی لذت بودن با فرزندتان را به خاطر عکس گرفتن از دست دهید، فایده ی آن خاطرات چیست؟ به جای وقت گذرانی با گوشی (با عکس گرفتن)، لحظات عالی جشن را با فرزندتان و همراه شدن در فعالیت های جشنشان بگذرانید.

چگونه خانواده شاد داشته باشیم

۱۰. ایجاد تصویر یک خانواده ای شاد

دوست دارید که خودتان عکس بگیرید و آن ها را در رسانه های اجتماعی پست کنید؟ ممکن است تا حدی جالب باشد اما زیاد درگیر شدن در آن خوب نیست. برخی از والدین به قدری در شبکه های اجتماعی مشغول می شوند که باعث می شوند فرزندانشان احساس تنهایی کنند. این به آن معنا نیست که نباید در اجتماع باشید و فرزندتان را هم در معرض رسانه های اجتماعی قرار ندهید. اما مطمئن شوید زمانی که با فرزندانتان هستید، محدودیتی را ایجاد کنید.

پدر و مادر بودن کار آسانی نیست. همچنین بخش بزرگی از تربیت فرزندتان، توجه کافی به او است و این که خود را نمونه ای مناسب برایش قرار دهید. زیرا کودکان هرگز برای همیشه کودک نمی مانند. بنابراین بیشتر زمانتان را با آن ها بگذرانید. تلفن خودتان را ساکت کنید نه فرزندتان را!

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید