بر کسی پوشیده نیست که کودکان از دهان آبریزش می کنند. در حالی که جاری شدن آب از دهان در بزرگسالان عجیب و بی ادبانه به نظر می رسد، آبریزش از دهان نوزاد به نحوی او را بین دیگران عزیز هم می کند. برخی از مردم تمایل دارند بدانند، چرا آب از دهان کودکان دوست داشتنی شان جاری می شود، و آیا آبریزش زیاد دهان نوزاد نگران کننده نیست؟

مثل بالا آوردن، پوشک های پر از ادرار و مدفوع، و آبریزش بینی، این مورد هم یکی از چیزهای ناپسندی است که با دوران کودکی پیوند خورده است. هر چند، آیا می توان فهمید که آبریزش زیاد دهان نوزاد شما طبیعی است یا نه؟ مشکلی با عنوان آبریزش بیش از حد از دهان وجود دارد، اما تشخیص اینکه آیا مقدار آبریزش دهان نوزاد شما طبیعی است یا نه کار سختی است. هر چند، آبریزش مفرط چیزی نیست که باید زیاد شما را نگران کند، چون احتمالا بیشتر از اینکه به کودکتان صدمه بزند، به او کمک می کند.

از چه زمانی آبریزش دهان نوزاد نگران کننده می شود؟
از چه زمانی آبریزش دهان نوزاد نگران کننده می شود؟

بزاغ، برای تمیز کردن دندان ها و لثه ها از غذا ها و باکتری ها تولید می شود. وقتی که کودکی آبریزش بیش از حد از دهان دارد، در واقع باکتری های بیشتری از دهان پاک می شوند. بزاغ به شکستن برخی از ترکیب های معین داخل غذا هایی که کودک می خورد، نیز کمک می کند، بنابراین ترشح زیاد آب دهان، به عملکرد معده اش کمک می کند. تا زمانی که پیشرفت بخش های دیگر بدن کودک نرمال است، آبریزش دهان مشکلی نیست که شما را نگران کند، و فقط زمانی که آبریزش بیش از حد از دهان، موجب مشکلات دیگری شود، باید نگران باشید.

برای مثال، ممکن است پوست دور دهان کودکانی که بیش از حد آب از دهانشان جاری می شود، خشکی بزند. به خصوص شب ها که نمی توانید دور دهانشان را تمیز کنید، این مشکل شدت می یابد. به کمک پماد های مخصوص می توانید خشکی پوست را برطرف کنید.

صحبت از شب شد، اگر سن کودکتان به اندازه ای رسیده است که خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را پشت سر بگذارد، باید شب ها او را به پهلو بخوابانید. این کار از جمع شدن آب دهان در گلو جلوگیری می کند. اگر چه بهتر است ابتدا با پزشکتان مشورت کنید تا مطمئن شوید کودکتان خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را پشت سر گذاشته است.

اگر آبریزش دهانی مفرط کودکان با علایم عجیب دیگری همراه شد، حتما موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید. عدم پیشرفت در مکانیزم بلع می تواند یکی از نشانه های عمومی عقب ماندگی در فرآیند رشد باشد. هر چند علایم واضح دیگری نیز به وجود می آیند که شما را مجبور به مراجعه به متخصص می کنند، بنابراین اگر علایم دیگری نمود نکرد، خودتان را نگران نکنید.

با احتمال زیاد آبریزش دهانی مفرط فقط یک عادت بچه گانه است که کودکتان دارد و همین که دندان هایش در بیایند آبریزش دهانی نیز قطع می شود، چون دندانها به عنوان مانعی در برابر بزاغ عمل می کنند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید