در این روزها خانواده ها باید حتما از نظر جسمی، مراقب خود باشند: غذاهای سالم بخورند، ورزش کنند و به اندازه ی کافی استراحت داشته باشند. تحقیقات نشان داده است که وقتی خانواده ها دچار استرس می شوند، کودکان در معرض بالاتری از پرخاشگری قرار می گیرند.

والدین و مراقبان همچنین باید ارتباطات مهم خود را با دوستان، خانواده و سایر افراد در جامعه که می توانند از طریق تلفن یا ویدئو حفظ کنند.

دکتر سارا ” سالی ” رئیس آکادمی اطفال می گوید : ” در این زمان پر اضطراب که قابل درک است، در صورت نیاز به حمایت به سراغ دیگر والدین بروید و به آن ها کمک کنید. اگر کسی بخاطر گریه کردن یا جیغ زدن های مکرر کودکش از شما کمک خواست حتما به کمک او بروید”.

آنچه والدین باید از ویروس کووید 19 بدانند

کودکان ممکن است علائمی از استرس نشان دهند، که می تواند به ناامیدی بیشتر کل خانواده نیز منجر شود، آکادمی پزشکی اطفال برای این روزها تکنیکهای زیر را توصیه می کند :

  •  فرزندان خود را در فعالیت های سودمند مشارکت دهید. کودکان بی حوصله یا ناامید احتمالا بیشتر پرخاشگری می کنند. آنها مدرسه نمی روند و نمی توانند با دوستانشان بازی کنند.
  • کمک کنید که بر ترس هایشان غلبه کنند. کودکانی که به اندازه ی کافی بزرگ هستند تا خبر ها را درک کنند ممکن است بترسند، مثلا فکر می کنند خودشان یا خانواده شان قرار است بمیرند. شما می توانید ترس های او را در نظر بگیرید و درمورد
    همه کارهایی که برای سالم ماندن انجام می دهید، مانند شستن دستها و ماندن در خانه برای جلوگیری از میکروب، با او صحبت کنید.
  • از تکنیک اتاق خلوت برای تنبیه استفاده کنید. این روش انضباطی بهترین راه برای این است که به کودکان هشدار بدهید که اگر کار بدشان را متوقف نکنند، شما جلوی آن ها را خواهید گرفت!

یعنی در کمترین حالت ممکن، با گفتن یک جمله – و با کمی احساس – کار های اشتباه شان را به آن ها گوشزد کنید و آنها را برای مدت زمانی از پیش تعیین شده دور نگه دارید.

  • بدانید که چه زمانی نباید عکس العمل نشان دهید. تا زمانی که کودک شما کاری خطرناک انجام نداده است و برای رفتار خوب خودش توجه زیادی را به خود جلب می کند، نادیده گرفتن رفتار بد می تواند راهی مؤثر برای متوقف کردن آن باشد.
  • نادیده گرفتن رفتار بد همچنین می تواند عواقب طبیعی اعمال خودشان را به آنها یاد بدهد. به طور مثال، اگر کودکتان از عمد و مدام غذای خودش را می ریزد، بعدا متوجه می شود که دیگر بیسکوئیتی برایش نمانده است تا بخورد.

چگونه در مورد کرونا با کودک حرف بزنیم

  •  رفتار های خوب را به آنها یاد بدهید. کودکان باید بدانند که چه زمانی کار بد انجام می دهند و چه زمانی کار خوب انجام میدهند. رفتار های خوب آنها را در نظر بگیرید و به آن اشاره کنید، تلاش ها و موفقیت هایشان را تشویق کنید. این کار به ویژه
    در این شرایط دشوار، آن هم زمانی که کودکان از دوستان خود و روال معمول زندگی خود دور هستند، بسیار مهم هستند.
  •  به آن ها توجه کنید. قوی ترین روش برای داشتن برنامه ی نظم و انضباط موثر، توجه شماست –تا رفتار های خوب را در آنها تقویت کنید و رفتار های بد را از آنها دور کنید. به یاد داشته که همه ی کودکان می خواهند توجه والدین شان را جلب کنند. وقتی والدین سعی می کنند در خانه کار کنند ، این مسئله می تواند کمی چالش برانگیز شود. داشتن ارتباط واضح و برآورده کردن انتظارات، به ویژه در مورد کودکان بزرگتر، می تواند خیلی کمک کند.

طبق گفته های آکادمی پزشکی اطفال، کتک زدن و یا سایر روش های تنبیه فیزیکی، در دراز مدت می تواند باعث افزایش پرخاشگری کودکان شود و به کودکان اصل کنترل خود را یاد نمی دهد. در حقیقت تحقیقات نشان می دهد که این موضوع ممکن است به کودک آسیب برساند و جلوی رشد طبیعی مغز او را بگیرد. تنبیه فیزیکی کودکان ممکن است آن حس امنیت و اطمینان در خانه، که در این شرایط بسیار مهم است، را از کودک بگیرد.

آکادمی به مراقبان هشدار می دهد که هیچوقت کودکان را تکان یا هل ندهند که ممکن است باعث صدمات و ناتوانی های دائمی و حتی منجر به مرگ آن ها شود.

نکاتی برای آرام کردن کودکان بد خلق و مراقبانی که دیگر تحمل شان به اوج رسیده است:

اگر دوستی، همسایه ای یا آشنایی دارید که در خانه خود بچه دارد، به راههایی فکر کنید که بتوانید از طریق آنها برای ارائه حمایت عاطفی و توصیه نکات کاربردی حتی در این شرایط قرنطینه، استفاده کنید.

دکتر روبرت سیج متخصص مسائل کودک آزاری و عضو شورای آکادمی پزشکی اطفال آمریکا در مورد بی توجهی و کودک
آزاری می گوید : ” متاسفانه ، حدود ۵ کودک هر روز در آمریکا در اثر سوء استفاده و بی توجهی جان خود را از دست می دهند. بدون شک، ما نگران استرس مالی و عاطفی این بیماری مسری بر روی خانواده ها هستیم، مخصوصا افرادی که آسیب پذیرتر هستند. با پزشک متخصص اطفال خود تماس بگیرید. با دوست خود، آشنایان یا کسی که به او خیلی اعتماد دارید تماس بگیرید. اگر از اتفاق ناگهانی ای میترسید، با کسی تماس بگیرید “.

کرونا و کودکان

علاوه بر مراجعه به دیگران برای کمک گرفتن، آکادمی توصیه میکند، خانواده هایی که با استرس زیادی مواجه هستند فقط کمی وقت بگذارند و از خودشان بپرسند :

۱.آیا این مشکل یک خطر جدی است؟
۲.فردا در مورد این مشکل چه حسی خواهم داشت؟
۳.آیا این وضعیت دائمی است؟

در بسیاری از موارد، جواب این سوالات باعث کاهش ترس و وحشت و خالی کردن این استرس سر کودکان می شود!

دکتر سوزانه هانی رئیس شورای آکادمی پزشکی اطفال آمریکا در مورد کودک آزاری و غفلت می گوید : ” روابط سالم و مثبت در زمان رشد کودکان بسیار مهم است، والدین و مراقبان هم به حمایت نیاز دارند. به خصوص در مواقع عدم اطمینان و استرس مانند شرایطی که الان در آن هستیم.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید