آیا تا به حال فکر کرده اید که درمان های جایگزین مانند ویتامین ها و مکمل ها و غذاهای مفید برای درمان و بهبود کودکان بیش فعال موثر است؟
برخی از درمان های جایگزین امن، ارزان و راحت هستند، اما ممکن است غیر از رویت موارد شهودی اثبات دقیقی برای کارکرد مثبت آنها قابل ارائه نباشد.

البته بعضی از درمان های طبیعی و یا جایگزین ممکن است ناامن و مضر نیز باشند. برخی از آنها می توانند به صورت خطرناک با داروهای تجویزی تداخل داشته باشند. بنابراین نمی توان فرض کرد که ویتامین ها یا مکمل ها فقط به این دلیل که طبیعی هستند، امن به حساب می آیند. اکثر آنها باید تأیید شوند که در مورد خیلی ها چنین اتفاقی رخ نداده است.

بنابراین ضرورت دارد که حتماً قبل از مصرف آن، با پزشک خود صحبت کنید.

مواد غذایی مفید برای بیش فعالی

راهکارهای درمان خانگی بچه های بیش فعال

زینک (روی)

برخی مطالعات نشان می دهند که کودکان مبتلا به ADHD ممکن است سطوح پایینی از روی در بدن خود داشته باشند. برخی از دانشمندان اظهار می کنند که کودکان مبتلا به این اختلال وقتی مکمل های روی را همراه با درمان های سنتی ADHD دریافت کرده اند، بهبود علائم خوبی داشته اند.

مطالعات متعدد، کاهش نسبی بیش فعالی و تکانشگری(رفتار از روی هوس و بدون فکر) یا بروز رفتارهای ضربتی را در اثر مصرف مکمل های روی نشان می دهند. با این حال تحقیق مشابهی نیز هیچ تغییری را در بهبود بی توجهی و عدم تمرکز این کودکان که یکی دیگر از علائم کلیدی ADHD است گزارش نمی دهد، اما مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۵ در مجله روان شناسی کودکان و نوجوانان نشان می دهد که ارتباط معناداری بین سطح روی بدن و عدم توجه به معلم و والدین در کودکان وجود دارد.

کودک بیش فعال چه غذایی بخورد؟

غذاهای مفید حاوی روی برای کودکان بیش فعال شامل غذاهای دریایی، گوشت قرمز، مرغ، محصولات لبنی، لوبیا، آجیل، غلات کامل و غلات غنی شده هستند.

شواهدی وجود دارد که روغن ماهی می تواند به بهبود علائم ADHD کمک کند. این ماده شامل اسیدهای چرب امگا ۳ است. برخی یافته ها نیز نشان می دهند مکمل های روغن ماهی ممکن است مهارت های ذهنی کودکان مبتلا به این اختلال را در سنین ۸ تا ۱۲ سالگی بهبود بخشند و این ممکن است بتواند به بهبود توانایی کودک در سازماندهی فعالیت هایش کمک کند.

یک مکمل مخصوص روغن ماهی و روغن گل مغربی (گل پامچال) برای یک مطالعه مورد استفاده قرار گرفت و نتایج، حاوی بهبود موثر بیش فعالی، عدم توجه، عدم توانایی تفکر و سوء رفتار کلی در کودکان مبتلا به ADHD در ۷ تا ۱۲ سالگی بود.

ماهی هایی که دارای امگا ۳ هستند شامل قزل آلا، سالمون، تن، شاه ماهی، ماهی خال خالی و ساردین هستند.

غذاهای مفید برای بیش فعالی

درمان بیش فعالی کودکان با داروهای گیاهی

گل راعی (علف چای): این مکمل گیاهی ممکن است روی مواد شیمیایی مغز تاثیر بگذارد و برای درمان افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب استفاده می شود. اما مطالعات توصیه نمی کنند که از آن برای درمان ADHD (اختلال کم توجهی-بیش فعالی) استفاده شود و تحقیقات نشان می دهد که هیچ تاثیری بر علائم این اختلال ندارد.

شواهدی وجود دارد که برخی مکملهای طبیعی دیگر نیز ممکن است کمک کنند. در یک تحقیق، ترکیبی از جنسینگ آمریکایی و برگ گینکو (کهن دار) باعث بهبود علائم ADHD در کودکان ۳ تا ۱۷ ساله شد. با این وجود هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.

هورمون طبیعی ملاتونین نیز ممکن است به کودکان مبتلا به اختلال ADHD که داروهای خاص را مصرف می کنند، کمک کند. محققان می گویند این ماده مشکلات خواب در این کودکان را بهبود می بخشد، اما به نظر نمی رسد علائم کلی ADHD را التیام بخشد.

در مورد مکملهای طبیعی مانند گابا (گاما آمینو بوتیریک اسید) و اینوزیتول، چیزی در رابطه با موثر بودن اثبات نشده و امن بودنشان نیز مورد تایید نیست.

قرص آهن و بیش فعالی

بعضی افراد تصور می کنند که علائم ADHD به دلیل کمبود چیزی در رژیم غذایی آنها پدید آمده یا بدتر می شود، اما کارشناسان در مورد تاثیر قطعی مکمل های غذایی بر روی علائم ADHD اختلاف نظر دارند.

برخی مطالعات دیگر نشان می دهند که کودکان مبتلا به ADHD ممکن است آهن کافی نداشته باشند. یکی از نظریات این است که مکمل آهن ممکن است علائم این اختلال را بهبود بخشد، اما این مورد نیز ثابت نشده است.

قبل از اینکه هر گونه مکملی را به کودکتان بدهید حتماً با پزشک مشورت کنید، زیرا به عنوان مثال مصرف بیش از حد آهن ممکن است سمی و حتی مرگبار باشد.

قبل از استفاده از مکمل های طبیعی نزد دکتر بروید تا دوز ویتامین ها یا مواد معدنی مکملها را بررسی کند. برخی از آنها می توانند آسیب بیشتری نسبت به بهبود داشته باشند و ممکن است در تداخل با داروهای تجویزی دیگر مشکل ایجاد کنند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید