مدارس از کی باز می شوند؟

یکی از دغدغه های اخیر دانش آموزان تعطیلی مدارس است که با شیوع ویروس کرونا از بهمن ماه ۹۸ شکل گرفت و سبب شد که این تعطیلی به بعد از تعطیلات نوروز ۹۹ هم کشیده شود و حالا داغ ترین اخبار در پی شیوع ویروس کرونا، زمان بازگشایی مدارس بعد از تعطیلات تابستان ۹۹ و شروع سال تحصیلی جدید است.

با توجه به سوالات مکرر دانش آموزان از جمله ( مدرسه ها کی باز می شود؟ و یا کی به مدرسه می رویم ؟) در این خصوص در ادامه به بررسی زمان شروع مدارس برای سال تحصیلی ۹۹ – ۱۴۰۰ پرداخته شده است و دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور و حذف تعطیلی پنجشنبه‌ها در این خصوص توضیح داد.

مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور، اظهار کرد: پیشنهاد آموزش و پرورش این بود که با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود سال تحصیلی آینده آموزش حضوری را به‌طور کامل یعنی ۹ ماه نداشته باشیم، سال تحصیلی از ۱۵ شهریور آغاز شود.

وی افزود: تا زمانی که شرایط مناسب است باید از فرصت‌ آموزش حضوری دانش‌آموزان حداکثر استفاده را ببریم؛ به همین دلیل سال تحصیلی از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود و تعطیلی پنج شنبه‌ها نیز حذف خواهد شد تا آموزش دانش‌آموزان پیگیری شود؛ چرا که مشخص نیست در زمستان شرایط فعالیت مدارس چگونه خواهد بود.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: با بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور بر روی سناریوهای آموزشی مختلفی متمرکز شده‌ایم تا مشخص شود که آیا تمام دانش‌آموزان می‌توانند در یک روز در کلاس درس حاضر شوند یا اینکه باید به گروه‌های مختلف تقسیم شده و یک روز در میان به مدرسه بیایند.

مدارس کی باز میشه در سال ۹۹

 حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اظهار کرد: ۱۵ شهریور ماه افتتاح آموزش و پرورش در سراسر کشور را داریم و اجازه داده شده که آموزش و پرورش از اول تا ۱۵ شهریور به تناسب استان‌های مختلف آغاز فعالیت آموزشی را اعلام کند و چون برنامه فضای مجازی و حقیقی را با هم دارند ممکن است در برخی مناطق لازم باشد به دلیل تعداد دانش‌آموزان در کلاس درس یک روز درمیان به کلاس بروند همچنین تعطیلی پنج شنبه‌ها هم حذف می‌شود.

سناریوهای طراحی شده در بازگشایی مدارس

حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش افزود: ما سه سناریو را طراحی کرده‌ایم و با هر وضعیتی که پیش بیاید این سناریوها را از ۱۵ شهریور پیاده می‌کنیم. یکی از این سناریوها این است که شرایط سفید باشد که تقریباً غیرمحتمل ترین شرایطی است که قابل پیش‌بینی است که در این صورت سال تحصیلی با حضور دانش‌آموزان در مدارس آغاز می‌شود.

سناریویی که محتمل‌تر است، این است که با شرایط زرد روبرو شویم که در این صورت می‌توانیم حضور دانش آموزان در مدارس را داشته باشیم اما با رعایت پروتکل‌های دقیق بهداشتی و تعداد کنترل‌ شده دانش آموزان در کلاس‌های درس و رعایت کامل فاصله فیزیکی.

وی افزود: به همین دلیل هم تعطیلی پنجشنبه‌ها را لغو کردیم تا بتوانیم مدارس را در این شرایط به صورت زوج و فرد میان تعداد دانش آموزان کلاس تقسیم کنیم. دانش آموزانی که روزهای زوج در مدارس حضور دارند در روزهای فرد می‌توانند به صورت غیر حضوری به تکالیفشان برسند یا از آموزش‌های غیرحضوری بهره بگیرند.

نحوه گروه بندی دانش آموزان

در بخش سیاست های اجرایی مهم ضمن تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی و شبکه سازی، تعامل و نظارت، دو سیاست دیگر مورد تاکید قرار گرفته که از این جمله است:

 گروه بندی مخاطبان: باید تعداد دانش آموزان و معلمانی که با هم در یک  زمان و مکان در تماس چهره به چهره هستند تا حد امکان به حداقل ممکن برسد. برای تحقق این امر باید دانش آموزان به نحوی گروه بندی شوند که فاصله اجتماعی مورد تاکید در دستورالعمل های بهداشتی رعایت شود.

همچنین دانش آموزانی که در یک روز در کلاس نیستند باید به نحوی مدیریت شوند که مشغول به انجام کارهای مرتبط با برنامه درسی خود باشند. معلمان باید برنامه هایی را تهیه کنند که بتوانند از طریق آن متناسب با حضور دانش آموزان در کلاس و در فضای مجازی، فعالیت های یادگیری آنها را پوشش دهند.

وضعیت مدارس در سال تحصیلی جدید

فرصت ها و قالب های عرضه آموزش:

  • آموزش در سه وضعیت محتمل به یک یا ترکیبی از فرصت های زیر عرضه خواهد شد:
  • آموزش حضوری در کلاس و مدرسه
  •  آموزش در بستر شبکه اجتماعی دانش آموزان
  • آموزش در مدرسه تلویزیونی ایران
  • آموزش تجمیعی همراه با ارسال بسته های یادگیری خودآموز
  • سیستم های مدیریت یادگیری ویژه مدارس خاص که مورد تایید و نظارت آموزش و پرورش است.

۱۰ وظیفه مدرسه

مدرسه رکن اصلی بازگشایی مدارس در سال تحصیلی آینده و عنصر کلیدی تداوم و استمرار آموزش و یادگیری در طول سال تحصیلی در وضعیت‌های سه گانه و روش‌های آموزشی مختلف محسوب می‌شود و متشکل از تمام معاونان، مربیان، معلمان، شورای مدرسه، انجمن اولیا و مربیان، شورای دانش آموزی، بسیج دانش آموزی و انجمن اسلامی دانش‌آموزی است که با مسئولیت مدیر مدرسه علاوه بر وظایف قبلی عهده‌دار مسئولیت‌های زیر است:

  1. حضور مداوم و فعال مدیر و تمام همکاران در شبکه آموزش دانش‌آموزی شاد به عنوان بخشی از محیط کار.
  2.  شناسایی، ثبت نام، آموزش و نگهداشت تمام دانش آموزان مدرسه و عضویت آنها در شاد.
  3. اصلاح اطلاعات و مشخصات همکاران و دانش‌آموزان مدرسه در سناد برای تشکیل کلاسها در بستر شاد.
  4. تعیین روش دسترسی دانش آموزان به هر یک از روش‌های آموزشی متناسب با شرایط و اقتضائات هر کدام از آنها.
  5. پایش مستمر کیفیت ارتباط و تعامل دانش‌آموزان با معلمان و دبیران و کنترل مستمر و مداوم جریان آموزش تک تک دانش آموزان با روش‌های ذکر شده در وضعیت‌های سه‌گانه.
  6. تعامل و ارتباط بین خانواده‌ها و دانش‌آموزان با استفاده از فرصت‌های مختلف حضوری،  غیرحضوری و مجازی.
  7. ضدعفونی مستمر کلاس‌ها، سرویس‌های بهداشتی و محیط مدارس با مشارکت اولیا و نهادهای مسئول.
  8. نظارت بر وضعیت بهداشتی سرویس‌های ایاب و ذهاب دانش‌آموزی و توجیه والدین.
  9. تعامل مستمر با راهبران آموزشی، کارشناسان معین و مسئولان ادارات آموزش و پرورش.
  10. حضور مستمر مدیر و کارکنان اجرایی مدرسه در محل کار در تمام روزهای کاری هفته در تمام و وضعیت‌ها.

وضعیت مدارس در سال تحصیلی جدید

آخرین اخبار بازگشایی مدارس

سال تحصیلی جدید با کرونا

اخرین اخبار بازگشایی مدارس در سال 99

مدارس کی باز میشه در سال ۹۹

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید