اگر تصمیم گرفته اید برای نوزادتان از پستانک استفاده کنید-پس از چهار هفتگی وقتی که عادت های شیر خوردن در او کاملا نهادینه شده است- بدانید که بسیاری از متخصصان کودک استفاده از پستانک ارتودنسی را توصیه می کنند.
پستانک ارتودنسی به گونه ای طراحی شده که از ناهمترازی دندان ها و مشکلات ارتودنسی در او،زمانی که دندان های شیری و بعد ها دندان های دائمی اش در بیایند، جلوگیری کند.

نوک پستانک ارتودنسی در انتها صاف و در قسمت بالایی انحنا دار است و به گونه ای خاص طراحی شده است که کام و فک در حال رشد نوزاد را پشتیبانی کند. در حین مکیدن در دهان نوزاد پهن می شود درست مثل نوک پستان مادر، تا عمل مکیدن را به طبیعی ترین شکل ممکن برای او شبیه سازی کند و فشار وارده بر روی لثه ها و دندان های در حال رشد نوزاد را کاهش دهد.

پستانک ارتودنسی چیست؟
پستانک ارتودنسی چیست؟

مطالعات نشان داده است که پستانک های ارتودنسی ، مشکلات اوربایت (دندان گرازی یا پیش دندانی یا overbite :جلو آمدگی فک بالا) و اوپن بایت (open bite :عدم هم پوشانی دندان های جلو) کمتری نسبت به پستانک های معمولی ایجاد می کند. هر چند بهترین راه مقابله با عارضه های دندانی ، محدود کردن استفاده از پستانک و گرفتن پستانک از بچه پس از یک سالگی است، حتی اگر از پستانک ارتودنسی استفاده شود.

شست یا پستانک؟

آکادمی متخصصان کودک آمریکا ، پستانک را بر شست ترجیح می دهند، چون ترک عادت مکیدن پستانک از شست آسان تر است.
علاوه بر این این آکادمی استفاده از پستانک را تا یک سالگی و در زمان چرت و خواب کودک توصیه می کند تا از وقوع سندرم مرگ ناگهانی (sudden infant death syndrome (SIDS)) در او جلوگیری کند.

هر چند استفاده از پستانک و مکیدن انگشت شست پس از دوسالگی تا چهار سالگی، می تواند اثرات منفی روی شکل دهان نوزاد و شیوه قرار گیری دندان های او داشته باشد. اگر کودکتان مکیدن پستانک شست یا انگشتانش را تا قبل از رویش دندان های دائمی جلو ترک کند، شانس بسیاری وجود دارد که طرز قرارگیری دندان هایش روی هم به خودی خود درست و صحیح باشد.

خبر خوب این است که بیشتر کودکان عادات مکیدن خود را به خاطر فشار نظیر( فشارِ همتا یا Peer Pressure: به تأثیراتی که توسط یک گروه همتا در جهت تشویق فردی به تغییر رفتارها، ارزش‌ها یا اخلاق جهت همگامی با گروه اطلاق می‌گردد ) ترک می کنند .حتی در سه سالگی هم کودکان تخت تاثیر فشار نظیر قرار دارند .کودک شما ممکن است هنوز از مکیدن به عنوان روشی برای به خواب رفتن یا آرام شدن استفاده کند اما سرانجام خود به خود این عادت را ترک خواهد کرد.

نکاتی برای کمک به ترک مکیدن پستانک و انگشت شست:

• از او به خاطر ترک مکیدن پستانک و انگشت تعریف و تمجید کنید.
• اطمینان حاصل کنید که کودکتان احساس امنیت و راحتی کند ، تا به عادت های قبلی بازنگردد.
• از دندانپزشک بپرسید که اگر مکیدن ترک نشود چه اتفاقی ممکن است برای دندان ها بیفتد .مثلا احتمال الزام استفاده از سیم کشی دندان

خلاصه ای از نکات مربوط به پستانک ارتودنسی:

• پستانک ارتودنسی برای جلوگیری از ناهمترازی دندان ها و مشکلات ارتودنسی استفاده می شوند.
• استفاده از پستانک ها را پس از یک سالگی محدود کنید.
• برای کودک ، ترک پستانک از ترک مکیدن شست آسان تر است.
• بیشتر کودکان عادت های مکیدن را به خاطر فشار نظیر ترک می کنند.

3 نظرات

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید