گذر از سال های نوجوانی سخت است. تغییرات فیزیکی و احساسی در دوره ی کوتاه اتفاق می افتد و نیاز به پذیرش و کسب اهمیت در زندگی نوجوانان دارد. هورمون ها افزایش می یابند، احساسات غلیظ تر می شود که ممکن است باعث پرخاشگری نوجوانان شود و هر نوجوانی باید یاد بگیرد تا با این تغییرات جدید کنار بیاید.

اصلی ترین عوامل پرخاشگری نوجوانان

آن ها همچنین یاد می گیرند که با دیگران نیز ارتباط برقرار کنند و شروع به کشف و شناخت خود می کنند. یادگیری وفق دادن خود با این تغییرات می تواند باعث ایجاد خشم و گاهی اوقات رفتارهای تهاجمی در برخی پرخاشگری نوجوانان شود. فهمیدن دلایل این رفتارهای خشن و تهاجمی ممکن است به والدین، معلمان و حتی خود نوجوانان کمک کند تا این رفتارها را در خود تعدیل کنند.

دلایل پرخاشگری نوجوانان چیست
پرخاشگری نوجوانان

دلایل پرخاشگری نوجوانان

تغییرات فیزیکی می تواند منجر به خشم و سردرگمی شود چون سطح هورمون ها شروع به تغییر در دختران و پسران می کند. گاهی اوقات پذیرش تغییرات پوست، سر و بدن برای نوجوانان می تواند سخت باشد، بنابراین وقتی که در حال بزرگتر شدن هستند حس عدم اطمینان در مورد اینکه چه چیزی در حال وقوع است دارند.

فشار هم سن و سالان شان نیز می تواند مشکلی باشد که یک نوجوان با آن درگیر می شود. احساس عدم پذیرش در گروه های هم و سالان می تواند دردناک باشد، و ممکن است نوجوانان این رفتارها را به صورت احساسات خشم و غضب از خود بروز دهند. تکالیف درسی خیلی زیاد و فعالیت های فوق برنامه ای هم باعث می شود حسابی سرشان شلوغ شود و باعث خشم و بیزاری شان شود.

عوامل افزایش ریسک

طبق نظر آکادمی روان پزشکی کودک و والدین آمریکایی، بعضی از این عوامل افزایش دهنده ی خشونت در میان نوجوانان شامل قربانی سو استفاده های جسمی و جنسی شدن، بروز خشونت در خانه و یا جامعه، عوامل ژنتیکی(ارث خانوادگی)، نشان دادن خشونت در رسانه عمومی، ترکیب خانواده پر استرس و وابسته به اقتصاد با عواملی مثل (فقر و محرومیت شدید، شکست ازدواجی، والدین مجرد، بیکاری، عدم حمایت توسط خانواده) یا آسیب ذهنی به خاطر آسیب به سر می باشد.

اصلی ترین عوامل پرخاشگری نوجوانان

ویژگی ها و خصوصیات پرخاشگری نوجوانان

جنبه های فیزیکی و احساسی عواملی هستند که باعث احساسات خشونت و خشونت در نوجوانان می شود. اگر نوجوان ما دچار استرس شود چیز قابل تعجبی نیست. نوجوانان مهارت های مقابله کردن ضعیفی دارند و عصبانی شدن تنها راهی است که بلد هستند تا از احساسات ناراحت کننده، آسیب رسان و ترس دوری کنند. نوجوانان وقتی پذیرفته نمی شوند احساسات خود را بیرون می ریزند و گاهی اوقات احساس خشم شان باعث رفتارهای تهاجمی می شود.

دختر ها ترجیح می شوند با صحبت با خودشان این مشکل را حل کنند اما پسرها با رفتارهای فیزیکی مشکل را حل می کنند. سرکشی برای نوجوانان موضوع عادی ای است و نوجوانان آسیب پذیر تر ممکن است شروع به قانون شکنی کنند. آن ها بر خلاف آرزوها و خواسته های والدین و معلم هایشان عمل می کنند و در کار های درگیر می شوند که می دانند اشتباه است. این رفتارها شامل یواشکی از خانه رفتن، نوشیدن الکل، سیگار کشیدن و برخی موارد تجربه مواد مخدر می باشد.

ویژگی ها و خصوصیات پرخاشگری نوجوانان

شناسایی

والدین باید از نشانه های خشم و رفتارهای تهاجمی یک نوجوان آگاه باشند. برای پرخاشگری نوجوانان عادی است که با والدین، دوستان و خواهر برادرهایشان بجنگند اما دیدن نشانه ها و علائم خاص، نشان دهنده ی یک مشکل بزرگتر است. وقتی یک نوجوان به نظر منزوی می آید و وقت زیادی را در اتاق اش می گذراند یا نمی خواهد در فعالیت های معمولی شرکت کند والدین دلیلی برای نگرانی پیدا می کنند. افت نمرات، عدم اشتها، بی خوابی یا خواب بیش از حد می تواند نشان دهنده ی این باشد که آن نوجوان دچار مشکلی است.

گریه های دایمی یا پیدا کردن یک دلیل برای بحث کردن نیز یک رفتار عادی یک نوجوان عصبانی است. وقتی یک نوجوان احساس خشم زیاد یا غیر قابل کنترل دارد می تواند دست به رفتارهای تهاجمی بزند. تماس های فیزیکی مثل زدن و یا هل دادن والدین خواهر برادر یا یکی از هم سن و سالان اش نشان دهنده ی این است که نوجوان نیاز به کمک دارد.

جلوگیری/ راه حل پرخاشگری نوجوانان

رفتار خوب با نوجوان عصبانی و پرخاشگر خیلی مهم است. تلاش برای فهمیدن این که چه چیزی باعث خشم آن ها شده و چرا ناراحت هستند به آن ها کمک می کند تا برخی از مشکلات شان برطرف شود. گاهی اوقات کمک گرفتن از مشاور مدرسه یا روان شناس های بیرون از مدرسه مفید است.

آگاهی والدین و معلمان نیز مهم است. مهم است که دلایل رایج و عوامل خطر را بدانند و هم چنین به رفتارهای نوجوانان توجه کنند تا بفهمند کدام نوجوان نیاز به راهنمایی دارد. گاهی اوقات نیز کج خلقی و قابلیت انفجار در پرخاشگری نوجوانان می تواند نشانه افسردگی باشد. اگر حالت های رفتاری نوجوان شما با توجه به شرایط و موقعیتی که دارد به نظر بی دلیل می رسد حتما بررسی کنید که افسردگی نداشته باشد.

در دسترس باشید، گوش شنوا داشتن و حمایت از نوجوان یکی از بهترین روش ها برای کمک به احساس پرخاشگری نوجوانان است که بداند دیگران مراقب اش هستند. حتی اگر اوقات سختی دارند به آن ها کمک کنید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید