با پوشش گسترده اخبار در مورد ماهیت بالقوه کشنده ی ویروس کرونا، ممکن است کودکان درباره ی خطر آن بر سلامتی و امنیتشان بترسند. کارشناسان می گویند والدین باید به ترس فرزندانشان توجه کنند نه اینکه آنان را سرکوب کنند.

قبل از صحبت کردن با فرزندتان درباره ی چیزی که ممکن است در اخبار ببینند یا از همسن و سالانشان بشنوند، باید در ابتدا مطمئن شوید که خودتان درک درستی از ویروس داشته باشید.

ویروس کرونا کودک

گزارش های مربوط به ویروس کرونا همراه با ماهیت بالقوه کشنده ی آن، دلیلی کافی برای والدین است تا نگران شوند. اما ترس ناشی از کرونا برای کودکانی هم که به اخبار توجه می کنند، بسیار دلهره آور است و شایعاتی که ممکن است کودکان بشنوند می تواند ترسناک باشد.

بنابراین والدین چگونه می توانند به فرزندان خود کمک کنند تا ترسشان را کنترل کنند، ضمن آن که خود را هشیار و آگاه نگه می دارند؟

در این جا توصیه های کارشناسان وجود دارد که والدین چگونه با موضوع ویروس کرونا روبه رو شوند و با فرزندانشان درباره ی خطرات احتمالی آن صحبت کنند.

موضوع را مطرح کنید یا نه؟!

اگر کودک ابراز نگرانی میکند بدیهی است که والدین باید خود را در دسترس قرار دهند تا به او کمک کنند و روی ترسش کار کنند. اما اگر هنوز کودک در مورد آن صحبت نکرده، آیا خانواده باید موضوع را مطرح کند؟

ویروس کرونا ایران

هالی ندیچ، متخصص روان درمانی و سلامت روان گفته است والدین باید آگاه باشند که ممکن است فرزندانشان نگران باشند، حتی اگر در مورد آن صحبت نمی کنند.

وی گفت “خیلی احتمال دارد که کودکان در مورد آن بین خودشان بحث کنند و این که فقط موضوع را برای شما مطرح نمی کنند به این معنا نیست که فکرشان مشغول آن نیست”

هدی مکبین، درمانگر می گوید. “در حالت ایده آل شما باید سر صحبت را با آن ها باز کنید، بنابراین آن ها با سوالاتشان سراغ شما می آیند و شما هم اگر احساس می کنید ضروری و مفید است می توانید این موضوعات را با آن ها در میان بگذارید”.

وی گفت در واقع قبل از آن که بداند ویروس کرونا چیست، فرزند کوچکش نگرانیش را درباره ی ویروس کرونا به او گفت. “بنابراین من شخصا مجبور بودم که اول خودم مطلع شوم تا بهتر بتوانم به سوالات جواب دهم”.

مطمئن شوید که خطرات را درک کرده اید

قبل از صحبت کردن با فرزندتان درباره ی چیزی که ممکن است در اخبار ببینند یا از همسن و سالانشان بشنوند، باید در ابتدا مطمئن شوید که خودتان درک درستی از ویروس داشته باشید.

شما می خواهید که قادر به دادن پاسخی صادقانه به سوالات فرزندتان باشید، به همین علت، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها می تواند یک منبع عالی باشد.

دکتر تینا چوپرا، پزشک پیشگیری از عفونت ها و بیماری های مسری بیمارستان دانشگاه هارپر، گفته است “والدین باید به فرزندانشان اطلاع دهند که آن چه در مورد این ویروس در این مرحله شناخته شده است این است که این ویروس تنفسی مانند سایر ویروس های تنفسی است که منجر به ذات الریه می شود”.

وی گفت: این بیماری می تواند بدون علائم باشد یا علائمی خفیف تا شدید داشته باشد.

او گفت: “والدین می توانند از مقایسه آن با سایر ویروس ها مانند آنفولانزا استفاده کنند و در مورد این که بهداشت دست مهم ترین چیز برای جلوگیری از این ویروس هست صحبت کنند”.

چوپرا افزود که والدین باید به فرزندانشان یاد دهند که بعد از توالت رفتن، قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به مکان های عمومی، دست هایشان را به مدت ۲۰ ثانیه بشورند.

همچنین باید از دست زدن به دهان، چشم ها و بینی خودداری کنند.

شستن دست ویروس

چوپرا توضیح داد که در حال حاظر هنوز تحقیقات درباره ی چگونگی انتقال ویروس و این که چه چیزی بر شدت آن تاثیر دارد، ادامه دارد.

وی گفت گرچه در این مرحله شناختن سطح خطر بسیار دشوار است، اما میزان مرگ و میر حدود ۲ درصد است. موارد تائید شده جهانی در حال حاضر کمی بیشتر از ۴۰,۰۰۰ نفر با ۹۱۰ مرگ است.

در مقابل، وی گفت میزان مرگ و میر سارس ۱۰ درصد و ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) حدود ۳۳ درصد بود.

صحبت کردن

ندیچ می گوید والدین باید به ترس های فرزندشان توجه کنند و آن ها را سرکوب نکنند. او توضیح می دهد که این می تواند با تمرین گوش دادن فعال(تمرکز کامل بر چیزی که می شنوید) انجام شود. به عبارت دیگر، تمام توجه تان را به فرزندتان دهید و احساسات آنان را با صدای بلند تصدیق کنید.

ندیچ گفت: “در زمان مناسب به آن ها کمک کنید که واقعیات را به جای شایعات درک کنند”.

ویروس کرونا نی نی سایت

البته این مستلزم آن است که ترس های خودمان را هم در مورد این بیماری کنترل کنیم. به همین دلیل است که مک بین می گوید مهم است که “خودتان را در مورد چیزی که اتفاق می افتد و این که چگونه می توانید به بهترین شکل از خودتان محافظت کنید، مطلع کنید”.

همچنین والدین باید خودشان را هم مورد بررسی قرار دهند و در نظر بگیرند که چگونه ترسشان ممکن است بر فرزندشان اثر بگذارد.

ندیچ می گوید: “زمانی که والدین مضطرب هستند، صرف نظر از آن که چقدر خوب فکر می کنند که نگرانیشان را مخفی می کنند، کودک این اضطراب را حس می کند و به کار می گیرد”.

به همین دلیل اگر اخبار روز در اضطرابتان نقشی دارد، او پیشنهاد می دهد با یک مشاور صحبت کنید و به سیستم حمایتی والدین همسن و سال خود که ممکن است احساسات مشابهی را تجربه کنند، اعتماد کنید.

فرزندتان دچار حملات وحشت زدگی یا فوبیای مربوط به ویروس کرونا یا چیز های دیگر شده است؟

مک بین گفته : “یک درمانگر، ممکن است قدم بعدی باشد که به شما کمک می کند و فرزندتان در راهی درست بر ترس ها مقابله می کند”.

نکته مهم این است که به عنوان یک خانواده به ارتباطات خود ادامه دهید.

اگر فرزندتان دچار نگرانی شده است، نگذارید در خودش نگه دارد. در مورد آن ترس ها صحبت کنید، به اطلاعاتی که در حال حاضر داریم اعتماد کنید تا در صورت امکان ترس را کم کنید و اگر ضروری است، از خاموش کردن اخبار نترسید. گاهی فاصله گرفتن از اخبار روز بابت سلامت ذهن شما و فرزندتان اشکالی ندارد!

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید