در سال های نوجوانی، امکان دارد کودکانی که زمانی گلوله ی انرژی بودند علاقه ی خود را به فعالیت های فیزیکی از دست بدهند. میان مدرسه ، درس خواندن، دوستان و شاید یک کار پاره وقت، دیگر زمانی برای ورزش کردن باقی نمی ماند. اما نوجوانانی که از ورزش کردن لذت می برند، در ادامه ی زندگی خود نیز فعال باقی می مانند. پس شاید تنها کمی تشویق نیاز است تا ورزش را در سال های نوجوانی خود نیز حفظ کنند.

از تاثیرات مثبت آنی ورزش می توان به تناسب اندام نوجوانان ، احساس انرژی بیشتر و سیمای خارجی بهتر اشاره کرد.

شرکت کردن در ورزش های تکی یا گروهی می تواند اعتماد به نفس را بالا ببرد و به نوجوان شما شانس بیشتری برای داشتن یک تعامل اجتماعی مناسب بدهد و راهی را در اختیارشان بگذارد که بتوانند خوش بگذرانند. همچنین تحرک فیزیکی مداوم می تواند از بیماری های قلبی، دیابت و دیگر مشکلات سلامتی جلوگیری کند.

تناسب اندام نوجوانان ؛ نکاتی که لازم است بدانید
تناسب اندام نوجوانان ؛ نکاتی که لازم است بدانید

تناسب اندام نوجوانان

بهتر است نوجوانان در اکثر( ترجیحا تمام) روز های هفته حداقل یک ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشند. اما رسیدگی به این برنامه در سال های نوجوانی کمی سخت می شود. بیشتر نوجوانان ورزش های سازمان دهی شده را کنار گذاشته و کلاس های ورزش را جدی نمی گیرند. اما اگر فرصت و علاقه را برای آن ها فراهم کنیم، نوجوانان ما می توانند از تقریبا هر فعالیت فیزیکی ای که از آن لذت می برند، سود ببرند. از جمله اسکیت بورد، اسکیت، یوگا، شنا، رقص یا حتی لگد زدن به یک توپ در پارکینگ. افزایش وزن به اندازه هم می تواند کارآمد باشد و باعث افزای قوای بدنی شده و از آسیب های فیزیکی حین ورزش جلوگیری کند.

نوجوانان می توانند فعالیت های فیزیکی را در برنامه ی هر روزه ی خود بگنجانند. برای مثال می توانند در مدرسه پیاده روی کنند، کار های خانه را انجام دهند، یک کار پاره وقت نیازمند به فعالیت بدنی پیدا کنند، پرستار کودکان شوند یا کمک مربی تیم های ورزشی باشند و با این کار در طی روز فعال بمانند.

ترغیب نوجوانان به فعال بودن

نوجوانان در حین درگیری با تغییرات فیزیکی و احساسی این سال ها، باید با فشار درسی و اجتماعی نیز روبه رو شوند. تحقیقات نشان داده نوجوانان به طور میانگین بیش از ۷٫۵ ساعت را بر سر تلویزیون، گوش دادن به آهنگ، گذار در اینترنت و بازی های ویدئویی می گذرانند. پس عجیب نیست که زمانی را برای فعالیت های فیزیکی پیدا نمی کنند و یا والدین نمی توانند آن ها را به فعالیت بیشتر ترغیب کنند.

والدین می بایست به نوجوانان خود اجازه دهند تا به هر نحوی که می خواهد فعالیت فیزیکی داشته باشند. نوجوانان خود را یک فرد منحصر می دانند و می خواهند قدرت تصمیم گیری و کنترل زندگی خود را داشته باشند. در نتیجه تمایلی به انجام کار هایی که شما به آن ها می گویید ندارند.

در نظر داشته باشید که مهم نیست آن ها چه کار می کنند، بلکه تنها فعال بودن آن ها در طی روز است که اهمیت دارد. هنگامی که نوجوانان این فعالیت ها را آغاز کنند، از کاهش استرس و افزایش قوای بدنی و انرژی ای که از ورزش می گیرند لذت خواهند برد و در نتیجه، برخی از آن ها بدون تذکر والدین نیز به ورزش کردن ادامه خواهند داد.

برای با انگیزه نگه داشتن و تناسب اندام نوجوانان ، این فعالیت ها می بایست جذاب باشند. با تامین وسایل مورد نیازی که فرزندتان از شما می خواهد، رفت و آمدش و همراهی او، او را حمایت کنید. نظر دوستانشان در این سن بسیار برای آن ها تاثیر گذار است. در نتیجه، سعی کنید موقعیت هایی را ایجاد کنید که فرزندتان در آن به همراه دوستانش فعال باشد.

با یافتن برنامه ای برای فعالیت داشتن که با برنامه ی فرزندتان همخوانی دارد، سعی کنید او را فعال نگه دارید. امکان دارد فرزندتان زمانی برای شرکت در ورزش های تیمی مدرسه اش نداشته باشد، اما بسیاری از باشگاه های ورزشی فعالیت هایی را به نوجوانان اختصاص می دهند و فرزندتان می تواند قبل یا بعد از مدرسه، سری به آن جا بزند.

برخی از نوجوانان با ورزش کردن در خانه به همراه بازی های کامپیوتری نیازمند تحرک راحت تر هستند. این ایرادی ندارد اما در حالی که این بازی ها خود می توانند انگیزه ای برای فعالیت های واقعی باشند( مانند بولینگ یا تنیس)، نباید بگذارید تا به طور کامل جایگزین ورزش بیرون از خانه شوند. همچنین تمام نوجوانان می بایست زمانی را که به فعالیت های بی تحرک مانند دیدن تلویزیون یا بازی های ویدئویی یا استفاده از تبلت و موبایل اختصاص می دهند، کم کنند.

تناسب اندام نوجوانان ؛ نکاتی که لازم است بدانید
تناسب اندام نوجوانان ؛ نکاتی که لازم است بدانید

چه زمانی با پزشک خود مشورت کنید؟

اگر نگران تناسب اندام نوجوانان هستید، با پزشک خود صحبت کنید. نوجوانانی که اضافه وزن دارند یا بسیار بی تحرک هستند می بایست آرام آرام شروع کنند و پزشک می تواند به شما کمک کند تا برای رسیدن به اندام مورد نظر برنامه ای داشته باشید.

نوجوانی که بیماری خاص یا ناتوانی جسمانی دارد نمی بایست فعالیت های بدنی را از برنامه ی خود حذف کند. امکان دارد برخی فعالیت ها نیاز به تغییر یا تنظیم داشته باشند و برخی بیش از حد خطرناک باشند (این به وضعیت فرزندتان بستگی دارد) با پزشک خود درباره ی فعالیت هایی که برای فرزندتان مناسب است مشورت کنید.

برخی از نوجوانان در این راه زیاده روی می کنند. احتمال دارد ورزشکاران جوان، مخصوصا آن هایی که در ژیمناستیک، کشتی یا رقص فعالیت دارند، به خاطر کاهش وزن به خود فشار بیاورند. اگر فرزندتان از خوردن برخی مواد غذایی مانند چربی ها امتناع می کند، به شدت به سیمای بدنی خود اهمیت می دهد، بیش از حد ورزش می کند یا تغییر ناگهانی ای در وزن خود داشته، این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید.

از دیگر موارد خطرناک، استفاده از استروئید هاست. این مواد بیشتر در ورزش هایی استفاده می شود که اندازه و قدرت نشان دهنده ی موفقیت است! اگر احساس می کنید فرزندتان از این مواد استفاده می کند، با پزشک خود صحبت کنید.
در نهایت اگر فرزندتان هنگام ورزش از درد بدنی شکایت می کند، آن را با پزشکتان در میان بگذارید.

تناسب اندام برای همه

هر کسی می تواند از تناسب اندام خود بهره ببرد. داشتن تناسب اندام به افزایش اعتماد به نفس کمک کرده و ریسک ابتلا به بیماری هایی از جمله بیماری های قلبی و سکته را در آینده کاهش می دهد. همچنین فعالیت بدنی مداوم باعث شده نوجوانان راحت تر با چالش های فیزیکی و احساسی روزانه ی خود مواجه شوند.

تلاش کنید با ساخت یک الگوی خوب از خودتان و ورزش هر روزه، فرزندتان را نیز به این کار ترغیب کنید. برای انجام فعالیت های ورزشی، می توانید یکدیگر را همراهی کنید. راندن دوچرخه به همراه یکدیگر، پرتاب کردن یک توپ تنیس یا رفتن به استخر محله یا بازی های خانوادگی می تواند راه خوبی برای این کار باشد. نه تنها با این کار شما در رسیدن به وزن ایده آل خود همراه خواهید داشت، بلکه این فعالیت ها زمان عالی ای فراهم می کنند تا به فرزند نوجوانتان نزدیک تر شوید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید