عضو هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت: خود درمانی در شکم دردهای اورژانسی کودکان باعث حادتر شدن بیماری کودک می‌شود.

برخی والدین در برخورد با شکم دردهای اورژانسی کودکان با عناوینی چون دستورات طب سنتی به خود درمانی پرداخته و با انجام کارهای مخاطره آمیز مانند تجویز ملین‌ها مانند روغن زیتون و روغن کوچک، دادن خاکشیر و گل ختمی و یا گرم کردن ناحیه شکم و استفاده از کیسه آب گرم و در برخی مواقع استفاده از مسکن‌های موجود در منزل، کودک را با مشکلات حادتری مواجه می‌کنند.

شکم درد کودک را جدی بگیرید ؛ خود درمانی اکیدا ممنوع
شکم درد کودک را جدی بگیرید ؛ خود درمانی اکیدا ممنوع

عضو کمیته علمی چهارمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت: اورژانس‌های شکم و لگن یکی از مسائل مبتلا به جامعه کنونی است و به عنوان مثال اگر یک شکم درد در یک کودک ۲ ساله را اورژانس شکم و لگن تلقی کنیم، قاعدتاً اولین کسانی که با این مسئله اورژانسی برخورد می‌کنند پدر و مادر هستند که در خط اول برخورد قرار دارند و اگر دچار اشتباه رفتاری شوند می‌توانند باعث تغییر سرنوشت بیمار شوند.

رحمانی برخی تظاهرات شکم دردهای اورژانسی را شامل، درد، بی‌ اشتهایی، تهوع، استفراغ، تب و لرز برشمرد و افزود: با آنکه بسیاری از شکم دردها دارای اهمیت جراحی نیستند ولی لازم است بین این گونه شکم دردها و مواردی که اندیکاسیون جراحی دارند تفکیک داده شود و با خود درمانی، مسئله درمان بیمار به مخاطره انداخته نشود.

وی به والدین توصیه کرد به محض مواجه شدن با شکم دردهای اورژانسی به پزشک مراجعه کنند و بدین ترتیب با استفاده از روش‌های موجود تشخیصی مانند آزمایش خون، سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن، MRI و معاینات تخصصی توسط پزشکی، راه را برای درمانی مناسب همواره کنند.