با توجه به لزوم آموزش مراقبت های هنگام زلزله به کودکان ، ضروری است که بیشتر راهکارهای کاهش آسیب دیدن به هنگام زلزله را با زبانی کودکانه به فرزندانمان بیاموزیم. چرا که آسیب پذیر ترین قشر آنان هستند و طبیعیست که درک زلزله و آسیب های آن برای کودکان بسیار سنگین و دردناک است.

آموزش مراقبت های هنگام زلزله به زبان قصه ی کودکانه

سارا دختر خوب و باهوشی است. او چیز های زیادی درباره ی زلزله می داند. او همیشه از بزرگ ترها درباره ی زلزله و خطرات آن سوال می کند. سارا آموزش مراقبت های هنگام زلزله را فرا می گیرد و می داند هنگام زلزله در هر مکانی که باشد باید چه کارهایی انجام دهد تا آسیب نبیند.

سارا می داند اگر هنگام زلزله در خیابان باشد، باید مواظب خودروها،موتور سیکلت ها و دوچرخه ها باشد و از دیوارها، ساختمان های بلند، پل های روگذر و زیرگذر فاصله بگیرد و در کوچه و خیابان های باریک،کنار خودروهای پارک شده یا دیوارهای نسبتا کوتاه یا چارچوب درها پناه بگیرد و یا خودش را به فضای باز، مانند زمین بازی و یا پارک برساند و برای محافظت از سرش کیفش را روی سرش نگه دارد. او می داند نباید به سیم های برق پاره شده دست بزند.

بیشتر بخوانید: چگونه کودکان را با ایمنی و نقاط خطر ساز زلزله آشنا کنیم؟

سارا می داند اگر هنگام زلزله در خانه باشد باید از پنجره ها، تلویزیون، بخاری، اجاق گاز، کمدها، لوستر ها، گلدان ها و وسایلی که امکان داردهنگام لرزیدن به زمین بیفتد فاصله بگیرد و زیر یک میز پناه بگیرد و یا با بالش یا با دست از سر و صورتش محافظت کند. سارا همراه مامان و بابا راه های فرار به فضاهای باز اطراف خانه را شناسایی کرده است. سارا می داند چون ممکن است بعد از زلزله شیشه های شکسته روی زمین ریخته باشد،باید حتما با دمپایی در خانه راه برود.

سارا می داند وسایلی را که ممکن است پس از زلزله به آن ها نیاز فوری داشته باشند،باید در جای مطمئن و قابل دسترس نگه داری کنند. سارا می داند این وسایل چیز هایی هستند مانند: چراغ قوه، کپسول خاموش کننده ی آتش،ماسه، آب، جعبه ی کمک های اولیه، بیل و کلنگ و طناب و لباس های گرم در فصل سرما.

سارا می داند اگر در مدرسه باشد باید، زیر میز برود و با دو دست سرش را نگه دارد. او می داند باید از پنجره ی کلاس و وسایلی که ممکن است به اطراف پرتاب شوند فاصله بگیرد و اگر درحیاط باشد باید از دیوار ها و پنجره ها فاصله بگیرد و به وسط حیاط برود، چمباتمه بزند و سرش را میان دو دست بگیرد.

سارا می داند اگر هنگام زلزله در فروشگاه باشد و در شلوغی بزرگ ترهایش را گم کند باید ارامش داشته باشد و به طرف در خروجی اضطراری که مامان قبلا به او نشان داده است برود و از فروشگاه خارج شود. اگر وسط فروشگاه باشد و نتواند به راحتی راه خروج را پیدا کند باید به سرعت از قفسه ها فاصله بگیرد و سبد خرید را روی سرش نگه دارد تا با افتادن وسایل داخل قفسه ها به سرش آسیب نرسد. او می داند ممکن است در زلزله برق ها قطع شود و پله های برقی و آسانسور ها از کار بیفتند.

بیشتر بخوانید: چگونه نگرانی زلزله را در کودکانمان کاهش دهیم ؟

او می داند اگر در آسانسور بود باید خیلی زود قبل از قطع شدن برق ها از آسانسور خارج شود. سارا می داند اگر هنگام زلزله در پارک باشد باید به سرعت از وسایل بازی دور شود.

اگر روی سرسره و یا داربست میله های بازی و یا الا کلنگ باشد و نتواند از آن جا پایین بیاید باید سرسره و میله ها و الاکلنگ را خیلی محکم نگه دارد که نیفتد و وقتی زلزله آرام شد به سرعت از آن جا دور شود. وقتی مامان و بابا می بینند که سارا می داند هنگام زلزله در هر مکانی که باشد چه کارهایی باید انجام دهد تا آسیب نبیند خیلی خوش حال می شوند. بابا می گوید: سارا دختر باهوشی است و مامان هم می گوید سارا نه تنها با هوش است بلکه عاقل و شجاع هم هست.