خانه بارداری سلامت بارداری ۵ مشکل پوستی رایج در بارداری و نحوه درمان

۵ مشکل پوستی رایج در بارداری و نحوه درمان

0

تغییرات هورمونی و جسمی که بدنتان متحمل می شود می تواند در دوران بارداری بر پوستتان اثر بگذارد. همچنین برای اغلب زنان مواجهه با این مشکل های پوستی سخت است، چرا که بیشتر توجهشان بر جلسات مراقبت های پیش از زایمان و سلامت و تندرستی کودک است. همچنین اغلب عدم آگاهی از این تغییرات رایج ، باعث می شود زنان احساس ناتوانی و درماندگی در مورد آن کنند.

اکثر تغییرات پوستی طبیعی هستند و تقریبا همه زنان باردار دچار آن می شوند. با این وجود آگاهی از این تغییرات به شما برای درمان موثر و سریع کمک می کند.

۱. کشش پوست(ترک های پوستی)

ترک های پوستی، شایع ترین مشکل پوستی رایج در بارداری است. تقریبا ۹۰ درصد زنان باردار آن را تجربه می کنند. ترک های پوستی می تواند در نقاط مختلف بدن ظاهر شود. اکثرا در شکم، سینه، ران و باسن به صورت رگه های مایل به صورتی یا قرمز دیده می شود که بعدا کمرنگ و تبدیل به رگه های سفید یا نقره ای می شود.

آن چه می توانید انجام دهید: گرچه هیچ تکنیک اثبات شده پزشکی برای درمان کامل ترک های پوست وجود ندارد، اما مواردی وجود دارد که می توانید برای کنترل و پیشگیری از آن ها انجام دهید. ورزش کردن و استفاده از کرم هایی که حاوی ویتامین E و اسید های آلفا هیدروکسی هستند می تواند تا حدی کمک کند.

۲.آکنه و جوش های صورت

اگر قبلا با آکنه سر و کار داشته اید، در دوران بارداری این مورد بدتر می شود. تغییر در سطح هورمونی ممکن است باعث افزایش تولید چربی توسط غدد چربی شود.

آن چه می توانید انجام دهید: صبح و شب صورتتان را با یک پاک کننده ملایم بشویید. از ترکاندن یا دست زدن به جوش ها خودداری کنید و موهایتان را دور از صورتتان قرار دهید. از مواد آرایشی بدون چربی استفاده کنید. در صورت بروز آکنه شدید، ممکن است پزشک کرم یا پماد هایی را که حاوی اسید سالیسیک، بنزویل پروکساید، اسید آزلائیک یا اسید گلیکولیک هستند تجویز کند.

با این وجود، توجه به این نکته مهم است که همه دارو ها در دوران بارداری بی خطر تلقی نمی شوند. از استفاده محصولاتی که حاوی رتینوئید های موضعی، تتراسایکیلین خوراکی یا ایزوترتینوئین هستند، خودداری کنید.

۳.افزایش لک های پوست

افزایش میزان ملانین در دوران بارداری می تواند منجر به افزایش رنگ دانه های پوست و لک های پوستی شود. که به صورت لکه های تیره یا نقطه هایی روی پوست نمایان می شود. افزایش لک های پوست پس از زایمان به خودی خود رفع می شود اما در برخی از موارد ممکن است زمان طولانی تری باقی بماند. لکه های قهوه ای که روی بینی، گونه، صورت و پیشانی به وجود می آیند، ملاسما نامیده می شود. همچنین به عنوان ماسک بارداری نیز شناخته می شود.

آن چه می توانید انجام دهید: در صورت افزایش علائم، با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید. در معرض نور خورشید به خصوص در زمان های اوج تابش نور آن قرار نگیرید و استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF ۳۰ یا بالاتر می تواند کمک کند.

۴.رگ های واریسی

رگ های گرفته متمایل به آبی، رگ های واریسی نام دارند که در دوران بارداری بر روی پاها به وجود می آیند. رگ های واریسی به دلیل افزایش وزن و فشار رحم بر بدنتان در طول بارداری به وجود می آیند. و می توانند در ناحیه واژن و مقعد نیز به وجود آیند.

آن چه می توانید انجام دهید: از نشستن و ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. مطمئن شوید تا هنگام نشستن طولانی مدت، پاهایتان خم نباشد. سعی کنید هنگام نشستن، پاهایتان را در حالتی بالا و مرتفع قرار دهید. اطمینان حاصل کنید تا اغلب (با اجازه پزشکتان) ورزش کنید و برای جلوگیری از یبوست، مایعات کافی بنوشید.

بیشتر بخوانید: واریس بارداری چیست؟

۵. اسکین تگ ها یا منگوله های پوستی

ایجاد شدن منگوله های پوستی در دوران بارداری رایج است. آن ها تومور های کوچکی هستند که روی قفسه سینه، کمر، کشاله ران، گردن و زیر سینه ها ایجاد می شوند.

آن چه می توانید انجام دهید: آن ها معمولا خطرناک یا بدخیم نیستند. و اگر پس از بارداری از بین نرفتند، در صورت تمایل می توانید توسط یک پزشک آن ها را از بین ببرید.

بارداری می تواند چهره شما را درخشان تر کند اما می تواند تغییرات پوستی خاصی را نیز در شما زیاد کند یا آکنه هایتان را بدتر کند. اگر هر گونه مشکل پوستی نامعمول را تجربه می کنید که همراه با درد است، با پزشک یا متخصص پوستتان صحبت کنید.

بدون نظر

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید

خروج از نسخه موبایل