وقتی کودک تان جیغ می زند چه باید کرد؟

در مواجهه با جیغ زدن کودک زیر ۴ سال چه باید کرد
بعضی از بچه ها هر چیزی که می خواهند برای جلب توجه والدین جیغ می زنند. این روشی است که بگویند” هی به من نگاه کن”. بعضی دیگر وقتی چیزی را بخواهند که نمی توانند داشته باشند جیغ می زنند. در این موارد جیغ زدن به معنای ” من میخواهم کار خودم را بکنم- همین الان چیزی که می خواهم را به من بده” می باشد. دلایل جیغ جیغو بودن کودکان چیست؟ حالا وقتی کودکتان جیغ می زند چه باید کرد؟ به ادامه مقاله توجه کنید:

گاهی اوقات صدای کودک شما به حدی است که شما را اذیت نمی کند و به این خاطر جیغ می زنند که آن اسباب بازی خاص را خیلی دوست دارند و آن را می خواهند. بچه ها دوست دارند تا قدرت صدای خود را امتحان کنند و دوست دارند بدانند چه طور از آن استفاده کنند.

در مواجهه با جیغ زدن کودک چه باید کرد؟
جیغ زدن کودک

در مورد این جیغ زدن های کودک چه میشه کرد

اینکه سر کودک تان جیغ بزنید تا صدایش را کم کند فایده ندارد- این کار فقط این مفهوم را دارد که هر که صدایش بلند تر باشد زورش بیشتر است. بهترین کار این است که کاری کنید کمتر او را خشمگین کنید تا صدایش را بالا نبرد و وقتی شروع به جیغ زدن کرد حواسش را پرت کنید.

در اینجا ایده های بیشتری درمورد جیغ زدن های کودک وجود دارد:

مراقب برنامه های او باشید. اینکه همیشه دور و بر کودک تان باشید امکان پذیر نیست، اما هر وقت که می توانید، مطمئن شوید او به اندازه ی کافی استراحت کرده و قبل اینکه خانه را ترک کنید خوب غذا خورده باشد.

به رستوران های شلوغ و پر سروصدا بروید

وقتی کودک تان را به دنبال خود می کشید به محیط های آرام، صمیمی یا رسمی برای شام خوردن نروید. به جای این کار به محیط های که خانواده ها می روند بروید. اگر کودک تان در یک رستوران شلوغ جیغ بزند کمتر خجالت زده می شوید- و کمتر مجبور می شوید با اخم و تخم او را مجبور به نشستن کنید. جیغ زدن های کودک در محیط های شلوغ قطعا باب میل شما نیست.

از او بخواهید با صدای آرام حرف بزند

جیغ زدن کودک در زمان خوشحالی نیز قابل توجیه نیست، اگر کودک تان به این دلیل که خوشحال است جیغ می زند سعی نکنید به او دستور بدهید و یا او را سرزنش کنید. اما اگر واقعا اذیت تان می کند از او بخواهید با صدای آرام صحبت کند. اگر به تقلید کردن فرزندتان توچه کنید توجه می شوید  هر چه قدر صدای شما آرام تر باشد او هم آرام تر خواهد بود و به شما گوش می دهد.

از این موضوع یک بازی بسازید

سعی کنید با او شوخی کنید و بگویید” بیا هر دو ما تا جایی که می توانیم جیغ بزنیم” و بعد به او ملحق شوید. سعی کنید او را متقاعد کنید آرام باشد با گفتن جمله ی ” الان وقت این است ببینیم چه کسی بهتر زمزمه می کند” سپس همانند بازی علی چی میگه(نوعی بازی کودکانه که یک نفر علی می شود و بقیه باید از او پیروی کنند)، کار دیگری بکنید مثلا اینکه دست تان را کنار گوش او بگیرید و چیزی در گوشش بگویید یا با هم بالا و پایین بپرید. این کار باعث می شود جیغ زدن برای او یکی از هزاران تفریح دیگری که می تواند بکند باشد.

البته بهتر است این بازی ها را یا در خانه یا در محیط بیرون انجام دهید. اگر در محیط عمومی بودید می توانید سعی کنید آرام تر بازی کنید. مثل گفتن ” تو مثل شیر به نظر می رسی؟ میشه صدای بچه گربه در بیاری؟” و اگر او از این بازی خوشش آمد می توانید صدای حیوانات دیگری را که آرام تر است تقلید کند.

از این موضوع یک بازی بسازید
جیغ زدن کودک نوپا

احساسات او را تصدیق کنید

جیغ زدن کودک در زمان نیاز به توجه، اگر کودک شما به این دلیل جیغ می زند که می خواهد به او توجه کنید از خودتان بپرسید چرا او ناراحت و دست پاچه است. برای مثال اگر شما در یک سوپر مارکت بزرگی باشید که افراد زیادی آن جا باشند شاید تحمل چنین محیطی برای او خیلی سخت باشد پس تا جایی که می توانید زودتر آن جا را ترک کنید یا خرید تان را محدود کرده و سریع بیرون بروید.

اگر فکر می کنید او کمی کسل یا بد اخلاق شده به احساسات او توجه کنید. به آرامی بگویید” می دانم که می خواهی به خانه برویم، اما کمی طول می کشد تا کارمان را انجام دهیم” و به کارتان ادامه دهید. اگر او بداند که شما درکش می کنید نه تنها خیالش آسوده می شود بلکه یاد می گیرد چه طور احساساتش را با کلمه به زبان بیاورد.

اگر می دانید نوزاد شما به این دلیل جیغ می زند که او فکر می کند می تواند شما را مجبور کند که خیلی سریع به او کلوچه بدهید تسلیم او نشوید. وقتی جیغ می زند دادن چیزی که می خواهد فقط باعث بدتر شدن رفتارش می شود. به جای این کار، به آرامی به او بگویید، “من می دانم تو کلوچه می خواهی، اما الان کلوچه مان تمام شده است. وقتی خریدیم به تو کلوچه می دهم.” البته شاید در مواجهه با بعضی از این موارد جیغ زدن کودک ادامه دار تر شود. تلاش کنید کودک چیزهایی که می خواهد را به دست آورد اما مراقب لوس شدنش هم باشید.

او را مشغول نگه دارید

می توانید برنامه های بیشتری برای او بچینید تا او را فعال نگه دارید. مادر یک کودک ۱۵ ماهه به ما گفت ” من وقتی کودکم مشغول کاری است با او حرف می زنم. به او می گویم چه کار می کنم، چه اتفاقی دور و برمان می افتد و چه کسانی نزدیکمان هستند. متوجه شده ام که وقتی سرش گرم است ساکت است” هم چنین می توانید از او بخواهید به شما کمک کنند که وسایل را از قفسه های سوپر مارکت بردارید یا در مورد کاری که می کنید یک آواز بسازند. یا سعی کنید به او خوراکی یا اسباب بازی مورد علاقه اش را بدهید تا هنگام خرید او را مشغول نگه دارید.

برای خیلی از مادران سخت ترین بخش مقابله با کودکی که عاشق جیغ زدن است، این است که نگاه زشت بقیه مردم را ندید بگیرند. فقط به خاطر داشته باشید که هر کسی هم که آن جا باشد این نگاه ها را به خودتان نگیرید. جیغ زدن کودک قابل کنترل است پس نگرانی از این بابت نداشته باشید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید