تحقیقات جدید نشان می دهد تماشای بیش از حد تلویزیون در دوران کودکی می تواند بعدا در زندگی فرد تاثیرات منفی داشته باشد. نتایج نشان می دهد میزان زمانی که در سن ۲ سالگی در جلوی تلویزیون سپری می شود ارتباط مستقیمی با مشکلات سلامتی و اجتماعی در سن ۱۰ سالگی دارد. به عنوان مثال تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند این اثرات منفی را به بار آورد که کودک در فعالیت های کلاسی کمتری درگیر شود، در آخر هفته ها تمرینات کمتری انجام دهد و شانس بیشتری را برای انتخاب شدن توسط همکلاسی هایش در کلاس چهارم داشته باشد.

یافته ها حاکی از آن است که حتی پس از آنکه محققان بسیاری از عواملی را که می توانستند نتایج تحقیقات را تحت تاثیر قرار دهند، را بررسی کردند، باز هم این نتایج به درستی اثبات شد. عواملی که نتایج را تحت تاثیر قرار داده اند عبارتند از: جنسیت کودک، زمان خواب کودک، مشکلات رفتاری کودک، سطح تحصیلات مادر، تعداد والدین در خانه و حتی میزان زمانی که کودک در کلاس چهارم در حال تماشای تلویزیون بوده است.

تلویزیون دیدن کودک تا چند ماهگی ممنوع است؟
تلویزیون دیدن کودک تا چند ماهگی ممنوع است؟

چرا اینگونه است؟

براساس تحقیقات مطالعاتی لیندا اس که یک محقق از دانشگاه مونترال کانادا می باشد، مشاهده ی تلویزیون در سال های اولیه زندگی تاثیرات بلند مدت بدی بر روی کودک دارد زیرا این اتفاق زمانی افتاده است که مغز و عادات سبک زندگی کودک هنوز شکل نگرفته است.
Pagani گفته است که تلویزیون یک فعالیت فکری منفعل است و تلویزیون یک فعالیت بدنی منفعل است و زمانی که تماشای تلویزیون در سنین کودکی آغاز می شود، یعنی زمانی که مغز کودک در حال رشد می باشد و همینطور زمانی که عادات مربوط به شیوه زندگی شخص در حال شکل گرفتن است این می تواند تاثیرات بلند مدت بسیار منفی را بر روی فرد داشته باشد.

با این حال لازم است که توجه داشته باشیم مطالعات بیان شده فقط یک ارتباط را نشان می دهد و نه یک پیوند علمی مستقیم را. علاوه بر این باید در نظر داشت که یافته های این تحقیقات براساس گزارش های والدین ومعلمان می باشد که صحت این گزارش ها ممکن است بر نتایج تاثیر گذار باشد. نتایج بیان شده در شماره ماه می آرشیو کودکان و نوجوانان در مجله ی انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، در حالی که تحقیقات قبلی به بررسی تاثیرات تماشای تلویزیون بر روی کودکان پرداخته اند. تعداد کمی از آن ها برای مشاهده ی این تاثیرات در سن ۲ سالگی مورد بررسی قرار گرفته اند.

این تحقیق در کٌبک کانادا بین سال های ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ بین حدودا ۱۳۰۰ کودک در بازه های زمانی مختلف زندگیشان انجام شد. از والدین خواسته شده بود که گزارش دهند کودکانشان چقدر تلویزیون تماشا می کردند زمانی که آن ها ۲ ساله بودند (۲۹ ماه) و مجدد از آن ها خواسته شد میزان ساعت تماشای تلویزیون را زمانی که کودکانشان ۴ ساله بودند (۵۳ ماه) گزارش دهند.

زمانی که کودکان در کلاس چهارم بودند (حدود ۱۰ سالگی) از معلمانشان خواسته شد نمرات آن ها را در درس ریاضی و همینطور عملکرد خواندنشان را با دیگر فعالیت های کلاسی شان مقایسه کنند. به عنوان مثال چقدر به کار گروهی توجه نشان می دهند، همچنین تعاملات اجتماعی کودکان را ارزیابی کردند از جمله اینکه آیا بچه ها خلق و خوی خوب داشتند یا خیر.

زمان زیاد تماشای تلویزیون

متوسط زمان صرف شده برای تماشای تلویزیون در ۲۹ ماهگی کودک حدود ۸٫۸۲ ساعت در هفته بود که این میزان معادل حدود ۱٫۲ ساعت در روز بود (آکادمی پزشکان اطفال آمریکا توصیه می کنند که کودکان زیر ۲ سال اصلا تلویزیون تماشا نکنند و کودکان بالای ۲ سال بیشتر از ۲ ساعت در روز تلویزیون نبینند).
هر ساعت تماشای تلویزیون بیشتر از حد متوسط همراه است با:

  • کاهش ۷ درصدی درگیر شدن در کلاس درس
  • افزایش ۱۰ درصدی انتخاب توسط همکلاسی ها
  • کاهش ۱۳ درصدی فعالیت بدنی در آخر هفته
  • افزایش ۹ درصدی مصرف آب شیرین
  • افزایش ۵ درصدی شاخص چاقی

Pagani بیان کرد در حالی که تماشای تلویزیون ممکن است باعث افزایش سطح اطلاعات کودکان و بزرگسالان شود با این حال والدین باید از پیامدهای احتمالی این امر که شامل پیامدهای اجتماعی و پیامدهای تحصیلی می باشد آگاه باشند.
Pagani همچنین گفت زمانی که بچه ها صرف تماشای تلویزیون می کنند سایر کارهای فکری دیگر را که برای آن ها مفید است انجام نمی دهند. شما باید مهارت های اجتماعی را بیاموزید و همچنین باید بدانید که چطور عمل کنید.
این بودجه تحقیق توسط موسسه تحقیقات علوم اجتماعی Canada`s international collaborations تامین شد.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید