هنگامی که اختلالاتی که به خواب مربوط هستند را در نظر می گیریم، بی خوابی اولین چیزی است که به ذهن اکثر مردم می رسد. با اینکه اکثر مردم درباره ی بی خوابی آگاهی دارند، هنوز سوتفاهم هایی بر سر اینکه بی خوابی چیست، چه عواملی آن را ایجاد می کنند و چگونه باید آن را درمان کرد، وجود دارد. بی خوابی نوجوانان به همراه خود یکی دو تا از این نشانه ها را می آورد: وجود مشکلاتی در خوابیدن، وجود مشکلاتی در داشتن خواب ممتد و کامل و خوابیدن در طی روز.

انواع بی خوابی نوجوانان

سازمان ملی خواب، ۵ نوع بی خوابی را منتشر کرده است:

بی خوابی شدید و کوتاه:
اکثر مردم در یک برهه از زندگی خود، بی خوابی شدید و کوتاه را تجربه می کنند. این نو بی خوابی تنها در مدت زمان کوتاهی باقی می ماند.

بی خوابی مزمن:
بی خوابی مزمن به الگو های بی خوابی طولانی مدتی اشاره دارد. برای اینکه یک بیخوابی، مزمن شناخته شود، فرد می بایست حداقل سه شب در هفته به مدت حداقل سه ماه بی خواب باشد.

بی خوابی همراه:
بی خوابی همراه، بی خوابی ایست که به طور معمول نتیجه ی یک اختلال دیگر است. شایع ترین این اختلالات شامل اختلال در سلامت روان است. اضطراب و افسردگی، هر دو به ایجاد بی خوابی همراه معروف هستند. از عوارض فیزیکی این نوع بی خوابی می توان به درد فیزیکی و تکرر ادرار اشاره کرد.

بی خوابی در محل:
بی خوابی در محل تنها به بی خوابی ای اشاره دارد که همگام دراز کشیدن در تخت سراغتان می آید.

مشکل در خواب ماندن:
این بی خوابی به این معناست که شما خوابتان می برد اما نمی توانید تا صبح به خواب خود ادامه دهید. فردی که به این نوع بی خوابی دچار است می تواند به خواب برود اما در طول شب مدام بیدار می شود.

علائم بی خوابی نوجوانان

بی خوابی خود می تواند عارضه ی بیماری های دیگر باشد. هنگامی که به بی خوابی به عنوان اختلال نگاه می کنید، تشخیص اینکه چه علائمی نشانه های بی خوابی اند و چه علائمی دال بر اختلالات دیگر هستند، می تواند سخت باشد. علائم بی خوابی شامل نشانه های ناتوانی در بخواب رفتن، نا توانی در خواب ماندن و خوابیدن در طب روز است.

عوارض دیگر شامل بیدار شدن در ساعات خیلی زود، خسته بودن پس از بیدار شدن از خواب، کم انرژی بودن، گیجی ذهنی یا ناتوانی در تمرکز و اعصاب خوردگی است. بی خابی می تواند بر تمام جنبه های زندگی فرد تاثیر بگذارد. چرا که آستانه ی تحمل را پایین آورده و باعث اعصاب خوردگی می شود.

چه چیزی موجب وقوع بی خوابی می شود؟

بی خوابی از وجود مشکلاتی در رفتار، سلامت روان و فیزیک انشان نشئت می گیرد. عوامل عدم سلامت فیزیکی که باعث بی خوابی می شود، شامل اختلالاتی مانند رفلاکس معده است که امکان دارد هنگامی که می خوابید یا دراز می کشید بالا بزند. یا همچنین درد هایی در بدن مانند درد آرتروز می تواند باعث بی خوابی شود. عوامل نشئت گرفته از عدم سلامت روان شامل اختلالاتی از جمله اضطراب و افسردگی است.

بیشترین موارد بی خوابی که از اختلالات رفتاری نشئت می گیرد، از قصد انجام نمی شوند. داشتن این دانش که چه رفتار هایی باعث بی خوابی می شوند می تواند به کنترل آن کمک کرده و از وقوع آن جلوگیری کند. برخی از رفتار هایی که از داشتن یک استراح خوب جلو گیری می کنند، شامل چرت زدن، خوابیدن در طی روز به منظور جبران بی خوابی شب قبل، شب کاری یا جا به جایی در شیفت های کاری و استفاده از ابزار الکتریکی مانند موبایل و لپ تاپ قبل از خواب است.

بی‌خوابی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک تمام نشانه های موجود را به طور دقیق مورد بررسی قرار می دهد تا مطمئن شود که دلیل آن ها بی خوابی است و به خاطر عوامل دیگری نیست. هیچ آزمایش مشخصی برای تشخیص بی خوابی وجود ندارد. به جای آن، یک سری آزمایش انجام می شود تا احتمال وجود عوامل دیگر را رد کند و روی نشانه های بی خوابی تمرکز کند. امکان دارد یک پزشک از شما آزمایش خون بگیرد، شما را در حین خوابیدن برسی کند یا جدولی بدهد که در طی هفته، وضعیت خواب خود را در آن بنویسید.

هر فردی در بخشی از زندگی خود حداقل بی خوابی شدید و کوتاه را تجربه می کند. بروز مشکل گاه به گاه در خوابیدن می تواند به علت هیجان یا استرس، در زندگی هر فردی رخ بدهد.

چه کسی در معرض ابتلا به بی خوابی است؟

هر فردی می تواند در طی زندگی خود بی خوابی را تجربه کند. افرادی که اختلالات روانی یا بیماری های مزمن دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بی خوابی هستند. واقعه های استرس آور مانند اثرات طلاق روی رفتار نوجوانان یا مرگ یک فرد نزدیک می تواند باعث وقوع بی خوابی شدید و کوتاه شود.

آمار بی خوابی

آکادمی سلامت خواب در آمریکا، در تحقیقات خود به این نتیجه رشیده که بی خوابی بیش از ۱۰٪ بالغان را مورد تهاجم قرار داده. و در هر شبی، ملیون ها نفر با بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند. آمار های بی خوابی نشان می دهند که با اینکه تقریبا همه ی مردم در بخشی از زندگی خود بی خوابی را تجربه میکنند، تنها حدود ۵٪ از آن ها برای بهبود طبق نسخه ی پزشک دارو مصرف می کنند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید