در این مطلب آخرین نتایج تحقیقاتی که روی تاثیر ویروس کرونا بر بارداری ، زایمان و شیردهی انجام شده را بازگو می کنیم. البته تحقیقات در مورد اینکه آیا ویروس کرونا در رحم به نوزاد منقل می شود یا نه هنوز هم ادامه دارد.

تاثیر ویروس کرونا بر بارداری

در اخبار اخیر جواب تست نوزادی که مادرش مبتلا به کویید ۱۹ بود مثبت در آمد. دقیقا چند دقیقه بعد از تولد جواب تست او مثبت بود. اگرچه هنوز هم مشخص نیست که نوزاد همراه با ویروس متولد شده است یا کمی بعد از تولد به آن دچار شده است. همچنین تحقیقاتی بر روی ۴ زن باردار در ووهان چین که تست کرونایشان مثبت بود انجام شد.

سه نفر از آن ها موافق این بودند که تست کرونا بر روی نوزادانشان نیز انجام شود و خوشبختانه هیچ کدام از آن سه نفر جواب تست شان مثبت نبود. تمامی آن نوزادان در وضعیت خوبی بودند و هیچ کدام تب و سرفه و اسهال نداشتند. اگرچه ممکن است این شرایط برای همه صدق نکند. در اواخر ماه مارچ دختر بچه ای با آنتی بادی های سارس-کووید ۱۹( ویروسی که منجر به کرونا می شود) به دنیا آمد. مادر این نوزاد مبتلا به کرونا بوده است. این آنتی بادی هایی که در بدن نوزاد وجود داشت نشان دهنده ی این بود که نوزاد در رحم به این ویروس مبتلا شده است.

تحقیقاتی که در مجله ی پزشکان اطفال در مورد تاثیر ویروس کرونا بر بارداری منتشر شد اعلام کرد که بررسی اطلاعات ۲۱۰۰ کودک در چین که با کرونا ویروس در ارتباط بودند، تقریبا ۴ درصد از آن ها هیچ علائمی نداشتند، ۵۱ درصد علائم خفیف و ۳۹ درصد علائم متوسطی داشتند و فقط ۶ درصد از آن ها شدت بیماری شان زیاد بود. نوزادان تازه متولد شده در مقایسه با کودکان بزرگتر علائم شدیدتری داشتند. این تحقیقات این تئوری را ارائه کرد که کودکان در مقایسه با بزرگتر ها کمتر در معرض بیماری هستند چون آنتی بادی های مختلفی در برابر این بیماری دارند و سیستم ایمنی بدنشان واکنش های مختلفی نشان می دهد.

تاثیر ویروس کرونا بر جنین

همچنین نقش کودکان در انتشار این بیماری مشخص نیست. ممکن است کودکان نسبت به بزرگسالان مدت بیشتری این بیماری را در خود داشته باشند. که به این معنا است که آن ها زمان زیادی ناقل هستند. اما با این حال نیاز به اطلاعات بیشتری است.

شیردهی حین کرونا

اگرچه تحقیقات اندک، هیچ مدرکی از وجود این ویروس در شیر مادر را نشان نمی دهد اما هنوز کاملا مشخص نیست که مادران شیرده حین نگهداری از نوزادشان می توانند ویروس را به نوزادشان منتقل کنند یا نه. سازمان پیشگیری و کنترل بیماری ها معتقد است که شیر مادر می تواند به محافظت از کودکان در برابر بیماری های بسیاری کمک کند. اگر به کرونا مبتلا هستید و در حال نگهداری از نوزادتان، آن ها توصیه می کنند که احتیاط های لازمه همانند شستن دست ها قبل از دست زدن به نوزاد و ماسک زدن در صورت امکان را رعایت کنید. یا اگر می توانید شیرتان را دوشیده و از کس دیگری بخواهید به نوزادتان شیر بدهد.

در صورت شیردوشی، مادر باید مطمئن شود که دستگاه شیردوش را هر دفعه کاملا تمیز کنند و شخص دیگری به نوزاد شیر بدهد.

ابتلا به کرونا دقیقا قبل از زایمان

آکادمی متخصصان اطفال آمریکا(APP) اخیرا دستورالعملی را در این مورد منتشر کرد. نوزادانی که از مادر مبتلا به کرونا مبتلا می شوند باید موقتا از مادرشان جدا شوند تا خطر ابتلای نوزاد به عفونت را کاهش دهند. نوزادی که از مادر مشکوک به کرونا متولد می شود باید جدا از نوزادان غیر مبتلا نگهداری شود.

توصیه های خاص:

  • اگر در جایی که زایمان می کنید نتوانند نوزادتان را با فاصله از شما قرار دهند یا اگر بر خلاف توصیه ها خودتان تصمیم بگیرید که نوزادتان را کنار خودتان نگه دارید حداقل به اندازه ۱۸۰ سانتی متر باید با شما فاصله داشته باشد.

زایمان در بیمارستان با وجود کرونا

  • می توانید بعد از شستن دست هایتان و تمیز کردن سینه هایتان شیر خود را بدوشید. به طور ایده آل، بهتر است نوزاد شما توسط شخص دیگری که مبتلا نیست تغذیه شود و مهم است که از ماسک استفاده کنید و در مورد سینه ها و شستن دست هایتان بسیار وسواسی عمل کنید.
  • کارکنان بیمارستان که نوزاد شما را دنیا می آورند باید حتما گان(روپوش اتاق عمل) و دستکش بپوشند. و از ماسک N95  و عینک های محافظ چشمی و یا ماسک های تنفسی که محافظ چشمی هم دارند استفاده کنند.
  • اگر لازم باشد که نوزاد شما به بخش مراقبت های ویژه نوزادان برود، باید در اتاقی باشد که مریض دیگری در آن نباشد. اگر چنین چیزی امکان پذیر نباشد،  باید بین نوزادتان و نوزادان دیگر حداقل ۱۸۰سانتی متر فاصله باشد. و او باید در دستگاه ایزوله قرار بگیرد.
  • اگر امکان تست گرفتن وجود داشته باشد باید نوزادتان سریعا در ۲۴ ساعت اول تولدش تست کووید ۱۹ بدهد و بعد در ۴۸ ساعت بعد از تولد تست تکرار شود. اگر او نتواند تست بدهد باید به مدت ۱۴ روز به گونه ای تحت درمان قرار بگیرد که انگار تست او مثبت بوده است.

نگرانی زنان باردار در مورد میکروب ها و آلودگی های بیمارستان

برخی از زنان باردار ممکن است نگران این موضوع باشند که در جلسات ملاقات با پزشک یا در بیمارستان در معرض این بیماری قرار بگیرند. متخصصان تاکیید دارند که بسیار اهمیت دارد که بیماران حتی در این شرایط مراقبت های پیش از بارداری را دریافت کنند.

شیردهی به نوزاد و کرونا

اگرچه، بسیاری از مراقبت های پیش از بارداری برای مراقبت از بیماران در این شرایط تغییر کرده است. برخی بین جلسات ویزیت فاصله می اندازند تا مدت زمانی که در مطب هستید را کاهش دهند. پزشک شما ممکن است حتی مشاوره از راه دور را به شما توصیه کند.

هنگام رفتن به بیمارستان یا در طول مراجعات به پزشک باید مادر خوب دست هایش را بشوید و از افراد بیمار دوری کند.

سطوح در بیمارستان ها و مطب های پزشک به طور منظم ضدعفونی می شود اما با این حال شما باید بیشتر مراقبت کنید و از دست زدن به صورتتان با دست های آلوده خودداری نمایید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید