از هنگامی که متوجه می شوید که باردارید منتظر روز زایمان هستید و هنگامی که هیجان اولیه ی درآغوش گرفتن فرزندتان فروکش کرد شما راجع به هر مورد کوچکی نگران خواهید شد.

ممکن است همواره نگران باشید که آیا فرزندتان در حال پشت سر گذاشتن تمام مراحل موجود در رشد خود هست یا نه. یکی از این مراحل زمانیست که نوزاد شروع به خزیدن کرده و در نهایت راه رفتن را شروع می کند. احتمالا ایده ای ندارید که چگونه می توانید در این راه به فرزند خود کمک کنید: آیا باید او را به راه رفتن وا دارید و اگر جواب این سوال مثبت است تا کی باید این کار را ادامه دهید؟
حال ما یک لیست از دلایلی تهییه کرده ایم که حاکی از اینست که چرا نباید نگران به راه نیافتادن کوچولویتان باشید و همچنین چه نشانه هایی باید شما را نگران کند.

۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟
۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟

۱ـ پاهایی با انحنای به سمت داخل

بدلیل جمع شدن بدن نوزادان در رحم، این امکان وجود دارد که پای نوزاد به سمت داخل انحنا داشته باشد و برای صاف شدن پا به طور کامل به کمی زمان نیاز است. به این پدیده باز شدن می گویند. اگر این پدیده ی طبیعی تا زمانی که نوزاد بتواند به روی شکم خود بخوابد رخ ندهد، ممکن است موجب جلوگیری از یکسری حرکات نوزاد از جمله چهار دست و پا خزیدن شود.

بهتر است راجع به این مورد با متخصص کودکان مشورت کنید و چک کنید که میزان خمیدگی نوزاد در حد طبیعی خود باشد. اگر استخوان های نوزاد شما نرم باشد متخصص کودکان به راحتی می تواند آن را درست کند.

۲ـ کف پای صاف

۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟
۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟

صافی کف پای نوزاد می تواند روی تواناییش در راه رفتن تاثیر بگذارد. این پدیده میان نوزادان شایع است. اما معمولا برای مدت طولانی در این حالت باقی نمی ماند.پای نو پایان معمولا بعد از سه سالگی شروع به گرفتن انحنای خود می کند. پس داشتن پای صاف ممکن است است چهار دست و پا خزیدن را عقب بیاندازد چرا که ممکن است باعث شود مچ پا به سمت داخل خم شود. هیچ درمانی برای این مشکل تا سه سالگی وجود ندارد. هرچند اگر این حالت ادامه پیدا کرد باید با یک دکتر مشورت کرده و پی درمان آن باشید.

۳ـ زمان کافی روی شکم سپری نشده

نگذراندن زمان کافی به روی شکم، یکی از اصلی ترین دلایل برای تاخیر در خزیدن در نظر گرفته شده است. بسیاری از والدین بدلیل ترس از رخ دادن اتفاقات نا گوار، نوزادان را به روی پشتشان می خوابانند. این باعث می شود تا نوزادان از حالت خوابیده به طور مستقیم به حالت نشسته در بیایند و زمانی برای خزیدن نداشته باشند. شما همواره می توانید نوزاد خود را هنگام خواب به پشت بخوابانید اما باید در طی روز زمان کافی ای برای نوزاد خود در نظر بگیرید تا در این مدت با نظارت شما روی شکم خود قرار داشته باشد.

۴ـ فرصتی برای امتحان وجود نداشته

۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟
۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟

گاهی نوزادان بیش از حد معمول در آغوش گرفته می شوند، مخصوصا در خانواده های شلوغی که خاله ها و دایی ها و مادر و پدر بزرگ ها با والدین و کودک زندگی می کنند. این نوزادان زمان کمی خواهند داشت تا با حرکت ماهیچه ها خود آشنا شوند. به همین دلیل توصیه می شود تا نوزادان را بیش از حد معمول بلند نکنید و بگذارید تا خودشان هر از گاهی در محیط امن و پارک ها چرخ بزنند. این کار باعث می شود تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و بتوانند کار های خود را بهتر انجام دهند.

۵- به حالات دیگری حرکت می کنند

بیشتر پزشکان بر این باورند که اگر نوپایان حرکات دیگری به جز خزیدن هم از خود نشان می دهند، نیازی به نگرانی نیست. این حرکات می تواند شامل غلت زدن، نشستن، از جلو یا عقب افتادن یا با دست خود را به جلو کشیدن باشد. اما اگر فرزندتان کم تحرک است، می توانید او را با کشیدن آرام دست ها و پا هایش و کمک کردن به او در نشستن تشویق کنید.

نشانه هایی که باید موجب نگرانی شما شود

۱ـ گرفتگی عضلات

۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟
۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟

هایپرتونیسیتی یا گرفتگی عضلات پا می تواند به طور جدی روی تحرک نوزاد تاثیر بگذارد. این پدیده هنگامی رخ می دهد که عضلات نوزاد به شدت گرفته باشد. این مشکل نه تنها فیزیکی است بلکه در اعصاب و روان نیز ریشه دارد. احتمالا تنها زمانی که عضلات نوزاد در حال انبساط هست هنگام خواب است. خبر خوب اینست که نوزادان هنوز جوانند و می توان به راحتی فعالیت های مغزی آن ها را تنظیم کرد. هرچند اگر شک دارید همیشه می توانید با متخصص کودکان خود مشورت کنید. وی می تواند شمارا به یک فیزیوتراپ خوب معرفی کند.

۲ـ عضلات پای ضعیف

گاهی نوزدان عضلات ضعیفی دارند. این پدیده ممکن است از منشا ای فیزیکی یا حتی عصبی داشته باشد. نوزادانی که این مشکل را دارند درحرکت اندام خود با مشکل مواجه اند. اگر احساس می کنید که نوزادتان نمی تواند به درستی روی شکم خود بخوابد یا نمی تواند در حالت نشسته خود را نگه دارد می توانید با ورزش های ساده ای برای قوت گرفتن عضله ها شروع کنید اما اگر متوجه شدید که مشکل بزرگ تر از این حرفاست با یک پزشک تماس بگیرید.

۳ـ تاخیر در دیگر مراحل رشد

۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟
۵ علت چهار دست و پا نرفتن کودک ؛ چه موقع نگران شویم؟

اگر نوزاد شما تمام مراحل مختلف رشدش را از جمله غلت زدن، در حالت چهار دست و پا قرار گرفتن، نشستن یا تلاش برای ایستادن سپری کرده و تنها در خزیدن دیر کرده جای نگرانی نیست. اما اگر می بینید که فرزندتان در دیگر موارد نیز تاخیر دارد به سرعت با یک متخصص کودکان تماس بگیرید.

حال که این دلایل برای شما شرح داده شده، می دانید چه کار باید بکنید. اکثر اوقات هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. پس بدون استرس حواستان را به نشانه ها جمع کنید و همه چیز درست خواهد بود.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید