تنگی نفس نوزاد یا نفس کوتاه هر دو اصطلاحات رایج بیماری تنفس دشوار یا دش دمی هستند. این بیماری ای هست که ممکن است در تمامی گروه های سنی پیش بیاید اما معمولا دلالت بر مشکل دیگری دارد.

تنگی نفس نوزاد و بزرگسالان

بزرگسالانی که تنگی نفس دارند می توانند با ترسی که هنگام نفس تنگی دارند کنار بیایند که گاهی اوقات احساس خفقان یا سفت شدن قفسه ی سینه دارند. البته در کودکان، والدین و مراقب کودک باید تا جایی که می توانند در برابر موضوعات پزشکی که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد هشیار باشند.

تند نفس کشیدن یا تنگی نفس نوزاد را جدی بگیرید

فیبروز سیستیک (تار فزونی کیسه ای یا سفتی مخاط)

گاهی اوقات تنگی نفس نوزاد می تواند مربوط به شش ها باشد و یا نشانه ای از بیماری فیبروز سیستیک که مربوط به یکی از آن جراحات هنگام تولد می باشد که به شش ها مربوط است. فیبروز سیستیک یک سفتی غیر نرمال در غده های فرد است که باعث تولید مخاط سفت و عرق می شود.

این بیماری اغلب، شش ها، غده ها و مجاری گوارشی کودک را درگیر می کند که غلیظ و چسبنده می شوند و باعث می شود به علت هوایی که در شش ها ساکن می شود تنفس سخت شود. نشانه های دیگر این بیماری می تواند مدفوع با بوی متعفن یا روغنی، گرفتگی روده ای، متورم شدن مسیر بینی، سرفه های دایمی خلط دار، افزایش وزن خیلی کم، یبوست شدید و خس خس کردن باشد. این بیماری معمولا در بچه ها یافت می شود و معمولا از طریق آزمایش خون، عکس ایکس ری از قفسه سینه و یا از طریق کشت میکروب بزاق فرد قابل شناسایی است.

تاثیر کم خونی یا فقر اسید فولیک بر تنگی نفس نوزاد

چون بیماری کم خونی فولیک اسید مربوط به اختلال فولیک اسید در خون مربوط می باشد، به نظر نمی رسد که تنگی نفس نوزاد نشانه دهنده این مشکل باشد. اما باید تمام نشانه های کم خونی فولیک اسید مورد توجه قرار بگیرد چون ممکن است با این موضوع که کودک دارای کمبود فولیک اسید است ارتباط داشته باشد.

تنگی نفس نوزاد یکی از این نشانه ها است اما نشانه های دیگر کمبود فولیک اسید شامل بی حالی و رخوت، رنگ پریدگی، لرزش، و خستگی و کوفتگی می باشد. شناسایی بیماری کم خونی فولیک اسید معمولا ساده است. انواع مختلف آزمایش خون برای شناسایی آن وجود دارد. و پزشک معمولا سطح ویتامین ب ۱۲ خون را آزمایش خواهد کرد.

تاثیر عفونت های استرپتوکوکی گروه بی بر تنگی نفس نوزاد

گاهی اوقات مادران عفونت استرپتوکوکی گروه بی را در خود دارند و بدون اینکه خود بدانند آن را در طول زایمان به نوزاد انتقال می دهند. پزشکان موظف هستند در اواخر بارداری این بیماری را در مادران چک کنند اما وقتی پزشکان این کار را نمی کنند این بیماری به نوزاد آسیب زیادی می رساند. مشکلات تنفسی یا تنگی نفس نوزاد یکی از دلایل مربوط به عفونت استرپتوکوکی گروه بی می باشد. علائم دیگر شامل تب، صدای خر خر کردن، پوست مایل به آبی، حمله ناگهانی بیماری، انحنا پذیری، سختی بدن، ضربان قلب و فشار خون غیر نرمال، تغذیه ضعیف و بهانه گیری کودک می باشد.

عفونت های استرپتوکوکی گروه بی می تواند از طریق آزمایش خون یا مایع نخاعی بین ستون فقرات شناسایی شود.

تنگی نفس نوزاد و بزرگسالانانسفالوپاتی هیپوکسیک ایسکمیک (HIE) ، هیپوکسیا یا آنوکسیا (عارضه کمبود اکسیژن)

این بیماری یکی از سخت ترین، رایج ترین و دردناک ترین بیماری های هنگام تولد و هنگامی که نوزاد دچار هایپوکسیا و آنوکسیا(کمبود اکسیژن) می شود است. اگر نوزاد بلافاصله بعد از تولد بی جان است و نفس نمی کشد ممکن است نشانه ای از هایپوکسیا باشد و به دلیل کمبود اکسیژن نیاز به شرایط پزشکی خاص داشته باشد. پزشک باید فورا دست به کار شود تا تنفس کودک را برگرداند قبل اینکه دچار آسیب مغزی یا فلج نخاعی شود. یک سی تی اسکن یا ام آر آی بلافاصله بعد اینکه تنفس کودک به حالت نرمال برگشت از او گرفته می شود تا ببینند آیا دچار آسیب مغزی شده است یا خیر.

مننژیت

مننژیت زمانی رخ می دهد که یک عفونت مادری یا عفونت استرپتوکوکی گروه بی در یک نوزاد باعث پیدایش باکتریاهای زیادی می شود. بنابراین باعث مشکلات سلامتی بسیاری می شود. تنگی نفس نوزاد می تواند یکی از نشانه های مننژیت می باشد که همراه با تب، مشکلاتی در خورد و خوراک، حساسیت به نور، خشکی گردن، کج خلقی، بیحالی و رخوت و یا حمله ناگهانی یک بیماری می باشد.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید