وقتی نوزادی وارد زندگی تان می شود، همه دنیای شما حول سلامت کوچولویتان می چرخد. شما مراقب کوچکترین چیزهایی هستید که به نظر بد می رسد یا باعث ناراحتی نوزاد می شود. اما چالش بزرگ این است که چه چیزهایی نرمال هستند و چه چیزهایی برای فرزندتان نرمال نیست. برای مثال، پوسته پوسته شدن بدن نوزادتان.

مادر با دیدن پوسته پوسته شدن بدن حساس نوزادش می ترسد و نگران می شود. اگرچه، نباید خیلی نگران شوید. در اینجا به شما خواهیم گفت چه دلایلی باعث پوسته پوسته شدن بدن نوزادتان بعد از تولد می شود و چگونه باید به آن رسیدگی کنید.

علت پوسته شدن پیشانی نوزاد

دلایل پوسته پوسته شدن بدن نوزاد تازه متولد شده

ظاهر هر نوزاد تازه متولد شده ای بعد از تولد دستخوش تغییراتی می شود. یکی از این تغییرات پوسته پوسته شدن یا پوست انداختن بدن حساس شان است. شاید چند روز بعد از تولد یا بعد از برگشتن به خانه متوجه این تغییرات شوید. این پوسته پوسته شدن معمولا بر روی دست ها، کف پا، زانوها و همچنین بخش های دیگر بدن قابل مشاهده است. اما این چیزی نیست که نگرانش شوید. دلایلی مختلفی برای این موضوع وجود دارد.

اولا، نوزاد شما به تازگی از مایعات درون شکم تان که مدت طولانی ای در آن بوده بیرون آمده است، مایعاتی مثل آمنیوتیک اسید، ورنیکس و خون. ورنیکس کازئوزا همان پوشش ضخیم مهمی است که از پوست نوزاد شما وقتی که او در مایع آمنیوتیک شناور است محافظت می کند. هر چقدر نوزاد شما هنگام تولد ورنیکس بیشتری داشته باشد بعد از آن کمتر پوستش پوسته پوسته می شود. و این بستگی به این دارد که نوزاد شما کی دنیا آمده باشد.

اغلب نوزادان نارس با ورنیکس بیشتری بدنشان پوشیده شده است و در مقایسه با نوزادانی که به موقع دنیا آمده اند کمتر دچار این مشکل می شوند. با این وجود، مقداری خشکی و پوسته پوسته شدن در نوزادان تازه متولد شده طبیعی است. اگرچه، چیزی نیست که نگرانش شوید و معمولا خودش بر طرف می شود.

پوسته پوسته شدن دست و پای کودک

نحوه رسیدگی و درمان پوسته پوسته شدن بدن نوزاد

همانطور که اشاره شد، پوسته پوسته شدن یک روند طبیعی است و خود به خود برطرف می شود. اگرچه، عوامل بیرونی همانند، هوای سرد می تواند شرایط کودک شما را بدتر کند. گاهی اوقات، نواحی خاصی همانند کناره های زانو و آرنج می تواند بسیار خشک شود و زخمی شود. مهم نیست شرایط تا چه حد طبیعی باشد باز شما نگران خواهید شد. در اینجا مراحل ساده ای که می توانید آن ها را دنبال کنید تا از پوسته پوسته شدن پوست بدن نوزادتان مراقبت کنید را برایتان آورده ایم.

کاهش زمان حمام رفتن

زمانی که پوست نوزاد شروع به پوست پوست شدن می کند او را زود به زود حمام نبرید. حمام بردن زود به زود و ساعت های طولانی در حمام ماندن باعث از دست رفتن چربی طبیعی پوست می شود و باعث خشکی پوست می شود. بنابراین از روی احتیاط زمان های حمام رفتن نوزادتان را به کمتر از ده دقیقه برسانید. و از صابون ها یا پاک کننده های زبر استفاده نکنید.

در معرض هوای سرد قرار نگرفتن

هوای سرد معمولا حتی برای پوست افراد بزرگسال نیز ناخوشایند است چه برسد به نوزادان. بنابراین، نوزادتان را در هوای سرد بیرون نبرید. تا جایی که ممکن است او را خوب بپوشانید.

پوسته شدن ابروی نوزاد

استفاده نکردن از آب داغ

علاوه بر کاهش زمان حمام رفتن، در خاطر داشته باشید که از آب بسیار داغ برای حمام کردن نوزادتان استفاده نکنید. فقط از آب ولرم برای حمام کردن و  شستن نوزادتان استفاده کنید. اگر آب خیلی سرد بود می توانید از اسفنج های حمام با آب ولرم استفاده کنید.

استفاده از یک کرم مرطوب کننده خوب

مرطوب کردن پوست نوزاد با آبرسانی به پوست باعث کمک به مشکل پوسته پوسته شدن می کند. از مرطوب کننده ای که مخصوص پوست حساس نوزاد است استفاده کنید. و در روز حداقل دو تا سه بار از آن استفاده کنید. اگرچه، برای فایده رساندن بیشتر بعد حمام با اسفنج آب ولرم یا در طول عوض کردن لباس و پوشک از مرطوب کننده استفاده کنید.

هیدراته نگه داشتن نوزاد

هیدراته نگه داشتن نوزاد خود را فقط محدود به روش های بیرونی نکنید. با شیر دادن و شیرخشک دادن به طور مرتب کودک خود را هیدراته نگه دارید. مطمئن شوید که به هیچ وجهی برنامه شیردهی را فراموش نکنید تا باعث خشکی آب بدن نوزاد نشود.

علت خشکی پوست نوزاد تازه متولد شده

استفاده از یک دستگاه بخور

اگر هوا خشک است و رطوبت زیادی ندارد می تواند دلیل پوست پوست شدن بدن نوزادتان شود. با استفاده از یک دستگاه بخور می توانید رطوبت هوا را افزایش دهید.

امیدواریم که این اطلاعات به کاهش نگرانی های شما در مورد پوست پوست شدن بدن نوزادتان کمک کند. اگرچه، جدا از علائمی که در بالا اشاره شد اگر متوجه شکاف های عمیق یا خونریزی پوست نوزاد شدید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید