کودکان و نوجوانان روزانه ساعات زیادی را در مدرسه می گذرانند. بنابراین استفاده از کفش راحت و مناسب برای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا کودکان و نوجوانان، تمایل بیشتری به استفاده از کفش های کتانی در دوران مدرسه دارند و این مسئله به دلیل راحتی بیشتر این نوع کفش هاست. همچنین استفاده از کفش کتانی مناسب و استاندارد، باعث پیشگیری از بروز مشکلات ارتوپدی مانند درد زانو یا کمر می شود. پس بهتر است به قلب دوم فرزندتان توجه بیشتری کنید تا سلامت او در بزرگسالی نیز تضمین شود.

در این مطلب به فهرستی از نکاتی اشاره می کنیم که هنگام خرید کتونی مناسب مدرسه باید به آن توجه کنید:

۱- لایه ی زیرین (outSole)

راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه
راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه

لایه ی زیرین کتونی باید در برابر لغزش یا سایش مقاوم باشد. از خرید کفش هایی که لایه ی زیرین ندارند و لایه ی میانی آن ها با زمین در تماس است ترجیجا خودداری کنید. لایه ی زیرین بهتر است از جنس لاستیک و دارای شیار ها با چینش ناهمسان باشد تا در برابر سر خوردن فرزند شما، از او محافظت کند. در مورد لایه ی زیرین به نکات زیر توجه کنید:

  • لایه ی زیرین لاستیکی و عاج دار می تواند در برابر لغزش مقاوم باشد.
  • کفش هایی که روی زیره ی آن ها عبارت non-marking ذکر شده، کف کلاس یا سالن ورزش را لکه دار نمی کنند.

۲-لایه ی میانی (midSole)

راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه
راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه

لایه ی میانی کفش های کتانی باید در عین انعطاف بالا، دارای قابلیت ضربه گیری مناسب هم باشد. بدین منظور کمپانی های تولید کفش ورزشی از فناوری های مختلفی مانند فوم EVA, بالشتک گذاری هوا(کپسول هوا)، ژل یا فوم های خاص به این منظور استفاده می کنند. در مورد لایه ی میانی کفش به نکات زیر توجه کنید:

  • لایه ی میانی باید تا حد ممکن نرم باشد. این موضوع بیش از همه در قسمت پاشنه ی کفش اهمیت پیدا می کند و پس از آن در ناحیه ی پنچه. کفش هایی که دارای لایه ی نرم میانی در سرتاسر کفش هستند، بهترین انتخاب به حساب می آیند.
  • اختلاف ارتفاع پاشنه و پنجه ی کفش باید در حدود یک سانتی متر باشد. این امر فشار روی کمر را کاهش می دهد و باعث پیشگیری از کمردرد در استفاده های طولانی مدت می شود. پس از خرید کفش های تخت خودداری کنید.
  • دنبال کفش های لژ دار باشید. ارتفاع یا قطر پاشنه ی کتانی نباید کمتر از دو سانتی متر باشد. این امر به ضربه گیری بیشتر و کاهش فشار های وارده بر زانو و مفاصل کمک می کند.

۳- کفی کفش (inSole)

راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه
راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه

کفش کفش باید تا حد ممکن شبیه به قالب کف پا باشد. در خرید کفش کتانی به نکات زیر در مورد کفی کفش توجه کنید:

  • کفی کفش باید شبیه به قوس کف پا باشد. مخصوصا به قوس بخش میانی و داخلی آن توجه کنید و از خرید کفش هایی که کفی صاف دارند پرهیز کنید.
  • کفی بعضی از کفش ها توسط کمپانی مشهور Ortholite تولید می شود. این کفی ها ضد قارچ، ضد بو و ضد عرق هستند. از آن جایی که پای بچه ها روزانه چندین ساعت درون کفش است، این نوع کفی در جهت پیشگیری از انواع بیماری های پوستی، انتخاب مناسبی برای کودکان و نوجوانان است.
  • اگر کودک شما مشکل صافی کف پا دارد، برای تهیه ی کفی مخصوص ارتوپدی، به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا کفی مناسب او را برایتان درست کند.

۴- نگهدارنده ی پاشنه (Heel Counter)

راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه
راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه

[irp posts=”8918″ name=”کیف مدرسه کودکان باید چگونه باشد؟”]

در انتخاب کفش کتانی مناسب ، توجه داشته باشید که قسمت اطراف پاشنه ی کفش کاملا محکم باشد. نگهدارنده ی پاشنه با ثابت نگه داشتن پاشنه ی پا در هنگام فعالیت های مختلف از جمله راه رفتن یا دویدن، از انحراف پاها و زانو ها جلوگیری کرده و باعث کاهش درد های زانو یا مچ پا می شود. در مورد نگهدارنده ی پاشنه به نکات زیر توجه کنید:

  • نگهدارنده ی پاشنه ممکن است پوشیده یا آشکار باشد. می توانید با فشار دادن دو طرف قسمت پاشنه ی کفش از وجود این قسمت مطمئن شوید.
  • نگهدارنده ی پاشنه معمولا از جنس پلاستیک سخت است، پس حواستان باشد این قسمت از کفش باید واقعا محکم باشد.

۵-قسمت پنجه (Toe Box)

قسمت پنجه ی کفش باید متناسب با فرم پای کودک و نوجوان باشد. در مورد بخش پنجه، به این نکات توجه کنید:

  • پنجه ی کفش نباید خیلی تنگ باشد. از فرزندتان بپرسید آیا جلوی کفش، پنجه ی او را خیلی فشرده می کند یا نه.
  • جلوی پنجه باید نسبتا محکم باشد. بچه ها عاشق شوت کردن توپ هستند، پس توجه کنید که نوک کفش نرم نباشد. معمولا زیره ی کفش تا نوک کفش امتداد پیدا کرده که به محکم تر کردن کفش کمک می کند.

۶- آستر کفش (Lining)

آستر کفش کتانی باید ترجیحا پارچه ای باشد تا برای عبور هوا مناسب باشد. در مورد آستر، نکات زیر حائز اهمیت است:

  • آستر کفش نباید باعث تعریق بیش از حد پا شود. از خرید کفش های بدون آستر یا با آستر چرمی برای دوران مدرسه خودداری کنید. البته چرم طبیعی گزینه ی مناسبی است اما حواستان به چرم مصنوعی باشد و از آن دوری کنید.
  • اگر به دنبال کتانی مناسب آب و هوای بارانی یا برفی می گردید، کفش هایی که عبارت Gore-Tex روی آن ها درج شده، از آستر ضد آب بهره می برند. این پارچه ی مخصوص در برابر نفوذ آب مقاوم است اما هوا و عرق تبخیر شده ی پا را از خود عبور می دهد.

۷- رویه ی کفش (Upper)

راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه
راهنمای خرید کفش کتانی مناسب برای مدرسه

رویه ی کفش باید انعطاف پذیر و در برابر پارگی مقاوم باشد. چرم یا پارچه انتخاب مناسبی است اما از خرید کفش هایی که رویه ی نایلونی دارند هم نترسید. فقط توجه کنید که حفره هایی برای عبور و مرور جریان هوا وجود داشته باشد تا از بروز بیماری های پوستی در پای فرزندتان پیشگیری کنید. در مورد رویه ی کفش نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • رویه ی کفش نباید کاملا بسته باشد. وجود حفره های هرچند ریز، برای عبور جریان هوا ضروری است.
  • کفش هایی که رویه ی پارچه کشی دارند انتخاب مناسب و راحتی برای فرزندتان هستند اما احتمال پارگی آن ها همیشه وجود دارد.

سخن آخر:

در نهایت از خرید کفش های فوتسال، مجلسی و تخت برای استفاده ی روزمره ی کودکان و نوجوانان خودداری کنید زیرا قسمت میانی آن ها قطر کمی دارد و باعث بروز مشکلات مختلفی در ناحیه ی کمر و زانوها می شود.

توجه داشته باشید که کفش های کتانی معمولا پس از حداکثر یک سال استفاده از فرم اولیه شان خارج می شوند و ممکن است باعث بروز مشکلات جدی و درد های زانو، کمر و لگن در فرزندانتان بشود. حتی اگر ظاهر کفش همچنان سالم به نظر می رسد، ساییدگی زیره ی آن و نرم شدن قالب باعث به هم خوردن توازن آن می شود و ممکن است مشکلات عدیده ای برای دلبندتان به وجود بیاورد. کفش های پیاده روی، دویدن، بسکتبال و تنیس بهترین انتخاب برای استفاده ی روزمره در مدرسه است و ظاهر جذاب آن ها نیز حتما مورد پسند کودک و نوجوانتان قرار می گیرد.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید