دبیرستان یعنی جایی که شما روز های هفته، بعد از ظهر ها و زندگی اجتماعی خود را به آن اختصاص می دهید. دبیرستان همچنین جاییست که برای شما، خاطره ها و بلوغ و دوستی های زیادی به همراه خواهد آورد. اما این دوستی ها گاهی اوقات به بروز مسائلی همچون حسادت در دبیرستان منجر می شود.

به عنوان یک نوجوان، عرصه ی زیادی برای یافتن دوست در خارج از دبیرستان وجود ندارد. چرا که منابع و زمان محدود هستند و این بدین معناست که بیشتر دوستان شما، نه تمام آن ها، که به وفور با آن ها وقت می گذرانید یا حرف می زنید، همسن های شما هستند. این پدیده مزیت های بسیاری دارد.

شما می توانید بدون زحمت هر روز دوستان خود را ببینید و همچنین می توانید به راحتی با هم در فعالیت های فوق برنامه یکسان شرکت کنید. رفتن به مدرسه شما را در معرض شایعه های مدرسه ای هم قرار می دهد که با کمک آن ها می توانید به برخی از دوستان خود نزدیک تر شوید.

هرچند، این اشتراکات در علایق ممکن است برای رابطه های شما مضر باشد. برای مثال: هنگامی که پای حسادت به میان کشیده شود چه اتفاقی می افتد؟ در این جا نیاز است به سرعت یک خط کشیده شود. اما معمولا در این مواقع، هنگامی افراد متوجه کشیدن خط می شوند که آن رابطه تخریب شده است.

چگونه با حسادت در دبیرستان مقابله کنیم؟
چگونه با حسادت در دبیرستان مقابله کنیم؟

حسادت در دبیرستان چگونه است؟

حسادت در دبیرستان نقطه ی اوج تجمع ” امتحانت را چند شدی” و “کنکورت را چند درصد زدی؟” و “آیا فکر می کنی در این دانشگاه قبول می شوی؟” است. حسادت وقتی است که حرف هایی که به نظر نشان دهنده ی توجه به زندگی دوستانمان است، تبدیل به رقابتی دردآور می شود. یک میدان جنگ است که در آن حرف ها دهان به دهان می چرخند و نگاه ها یواشکی به نمره ی آخر برگه ی بغل دستی ها می افتد و بیش از هر چیزی، باعث از بین رفتن دوستی های با ارزشی می شوند.

پس چگونه می توانید دوستی های با ارزش خود را از هیولای حسادت در دبیرستان دور نگاه دارید؟ کار ساده ای نیست. بلکه این وضعیتی است که در آن اهداف باید کم کم از حسادت جلوگیری کنند و با ترویج یک فرایند آرام پردازش اطلاعات به جای ریشه کن کردن ناگهانی حسادتی که می تواند دوستی را کم کم از بین ببرد، آن را ریشه کن کنند. چرا که تقریبا غیر ممکن است که به طور کامل بتوانید از شر حسادت خلاص شوید. البته این قضیه آنقدر ها هم بد نیست. گاهی حسادت می تواند به شما کمک کند.

برای مثال، تمام دوستان شما در کلاس، نمره های خوبی می گیرند این در حالی است که شما در آن درس مشکل دارید. حسادت شما نسبت به نمره های خوب آن ها می تواند باعث شود تا شما کمی بیشتر تلاش کنید و شاید حتی از کسی کمک بگیرید تا نمره ی خود را بالاتر ببرید. هرچند، اگر نسبت به حسادت خود آگاهی کامل نداشته باشید و درست راجع به تاثیر آن بر دوستی هایتان فکر نکنید، این حسادت سالم می تواند به راحتی تبدیل به نیرویی شود که در نهایت شما را از دوستان دبیرستان خود دور می کند.

پس چطور می توانید حد آن را مشخص کنید؟ چطور یک رقابت دوستانه را به راه می اندازید اما خود را از یک فاجعه دور نگه می دارید؟

چگونه با حسادت در دبیرستان مقابله کنیم؟
چگونه با حسادت در دبیرستان مقابله کنیم؟

حد خود را بشناسید. هر کسی در این راه با دیگری متفاوت است. افراد متفاوت می تواند میزان مختلفی از حسادت را قبل از منفجر شدن تحمل کند. اما کاری که نیاز است انجام دهید این است که به دوستی گذشته ی خود، حسادت های گذشته و حس حال خود نگاه کنید و تشخیص بدهید تا چه حد می توانید حسادت در دبیرستان را تحمل کنید. هنگامی که حد آن را فهمیدید، مطمئن شوید که به اندازه ی کافی از آن دور می مانید. این خط شما خواهد بود.

اگر حس کردید تحمل بالایی دارید، نمره ی دوستتان را چک کنید تا شما را به تلاش بیشتر ترغیب کند. اما اگر تحمل کمتری دارید، نگاه نکنید. این یک گفتگوست که می توانید با دوستان خود هم داشته باشید. به آن ها بگویید نمی خواهید نمره ی آن ها را بدانید وبگویید اگر می خواستند در مورد نمره هایشان صحبت کنند، اول اجازه دهند شما جمع را ترک کنید.

اگر هم حس حسادت قوی ای را با خود به همراه آورده اید، با خود گمان نکنید که همه مانند شما فکر می کنند. اگر شما با دیدن نمره ی بهتر یک دوست مشکلی ندارید، نباید نمره ی بالای خود را به روی دوستانتان بیاورید. و اگر مشکل دارید، خود را برای روبه رویی با عواقب آن آماده کنید.

حسادت در دبیرستان یک جنگ سخت است. با وجود حساسیت بالای دوستی ها در این سن، عجیب نیست که این دوستی ها چقدر راحت می توانند توسط حسادت نابود شوند. بهترین توصیه برای شما این است که حواس خود را جمع کنید. یاد بگیرید حسادت خود را تشخیص دهید و حتی از آن جلوگیری کنید. با این کار، رابطه های شما از تاثیرات مخرب حسادت در امان می ماند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید