زایمان در آب به فرایندی گفته می شود که زن در یک وان آب گرم زایمان را انجام می دهد. گفته می شود این کار استرس را کاهش می دهد. به همین دلیل استفاده از این تکنیک در میان زنان متداول شده است. اما این سوال که زایمان در آب خطرناک است یا خیر همیشه ذهن مادران را مشغول می کند.

آیا زایمان در آب پر ریسک است؟! مواردی که باید بدانید
آیا زایمان در آب پر ریسک است؟! مواردی که باید بدانید

مراکز کمی در جهان وجود دارد که امکان زایمان خصوصی در آب را برای مشتریانش فراهم کرده است. این کار به زنان این امکان را می دهند تا در یک وان آب گرم فرزند خود را به دنیا بیاورند. حتی به کارکنان بیمارستان ازجمله پرستاران آموزش داده می شود تا چطور با زنانی که می خواهند اینگونه فرزندشان را به دنیا بیاورند رفتار کنند.

اما شک هایی وجود دارد که امن بودن این نوع زایمان را زیر سوال می برد. به همین دلیل هنوز محدودیت هایی بر زایمان در آب تحمیل شده است. در این جا یک سری از این شبهه ها را آورده ایم:

۱- امکان دارد کوچولویتان غرق شود

برخی اعتقاد دارند در هنگام زایمان در آب، امکان خفگی نوزاد وجود دارد. معمولا واکنش شیرجه ی پستانداران از نوزاد در برابر غرق شدن محافظت می کند. نوزادان تا شش ماهگی توانایی حبس کردن نفس خود را در زیر آب دارند. در این زمان ضربان قلبشان کند می شود تا اکسیژن کمتری مصرف کنند و خون تنها به اندام های مهم مانند قلب و مغز می رسد. این عمل به نوزادان کمک می کند تا بتوانند نسبت به بزرگسالان زمان طولانی تری را در زیر آب سپری کنند.به همین دلیل یک نوزاد تازه به دوران آمده می تواند نفس خودش را حبس کند و در آب زنده بماند.

هرچند امکان دارد یک نوزاد ناسالم قبل از رسیدن به سطح آب، با دهان یا بینی خود نفس بکشد. با این کار میزانی آب وارد شش هایش می شود و این عمل ممکن است باعث مرگ او شود. این آب به سرعت وارد چرخه شده و باعث افزایش مایعات داخل بدن می شود. متاسفانه این عمل موجب غرق شدن نوزاد خواهد شد.

۲- ممکن است نوزادتان meconium (اولین مدفوع نوزاد) را تنفس کند

یک ماده ی زائد استریل شده به رنگ سبز تیره به نام مکونیوم در روده های نوزاد بوجود می آید. نوزاد درست قبل از زایمان نوزاد می تواند به طور طبیعی یا به دلیل واکنش به استرسی که به او وارد شده، این ماده را در مایع داخل کیسه ی آب تخلیه کند. این اتفاق می تواند منجر به سندروم آسپیراسیون مکانیوم شود. در این حالت تنفس برای نوزاد سخت می شود چرا که ماده ی سبز تیره را وارد شش های خود کرده است.

اگر مکونیوم شدید باشد، زایمان در آب خطرناک است و توصیه نمی شود. چرا که ممکن است برای نوزادی که از سندروم آسپیراسیون مکانیوم رنج می برد خطرناک باشد. این در حالیست که داشتن مکانیوم متوسط یا خفیف کاملا طبیعیست. در این صورت پزشکتان به شما کمک می کند تا آن میزانی که به سطح وان آمده اند را جمع کنید. اما این ماده ممکن است حتی از دهان یا بینی نوزاد خارج شود. اگر مادر احساس کند که آب زیادی از این ماده پر شده، می تواند لگن خود را بالا تر از سطح آب نگه دارد.

آیا زایمان در آب پر ریسک است؟! مواردی که باید بدانید
آیا زایمان در آب پر ریسک است؟! مواردی که باید بدانید

۳- احتمال ابتلای نوزاد به بیماری های عفونی

برخی نگران آلودگی های موجود ناشی از زایمان درون آب هستند. این آلودگی ها ممکن است به دلیل خود وان و یا محتویات آن باشد. ممکن است این مکان به باکتری هایی آلوده شده و بعدا موجب ایجاد عفونت هایی در نوزاد شود.

تحقیقات نشان داده باکتری های بدخیمی مانند Klebsiella pneumonia و Pseudomonas aeruginosa در پمپ های آب و دستگاه گرم کننده، وان و خانه ای که در آن این اقدامات انجام می شود وجود دارند. این باکتری ها می توانند برای نوزاد تازه متولد شده خطرناک باشند.

می توان به طور مداوم یک نظارت میکرو بیولوژیکی انجام داد تا عفونت های موجود در آب را کنترل کرد. همچنین برای انجام تحقیقات بیشتر در زمینه ی خطر این عفونت ها، می توان از وان بعد از هر زایمان نمونه گیری کرد.
اینکه چه راهی را برای تولد فرزندتان انتخاب می کنید کاملا به شما بستگی دارد. هرچند بهتر است تا در مورد راه مورد نظرتان تحقیق کنید تا کاملا برای آن آماده باشید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید