وقتی می بینیم که نوزادی در جایی نرم و گرم و دوست داشتنی خوابیده است کلی ذوق می کنیم و دوست داریم به سمتش برویم. اصلا نمی توانیم جلوی خودمان را بگیریم که بوسش نکنیم یا بغلش نکنیم. همه ی ما با این حس آشنا هستیم و حتما آن را تجربه کرده ایم. اگرچه ما بوسیدن را از روی عشق به نوزاد انجام می دهیم اما تحقیقات نشان داده است که ما نا خواسته ممکن است با این کار به نوزاد صدمه بزنیم.

مشخص شده است که بوسیدن کودک از لب یا دهان او می تواند منجر به شیوع برخی مشکلات شود. بعضی افراد مشکلی ندارند، اما برخی می توانند برای یک نوزاد تازه متولد شده بسیار خطرناک باشند. البته فقط بوسیدن لب یا دهان کودک باعث مشکل نمی شود. بوسیدن دست کودک یا دیگر جاهایی که ممکن است با دهان او تماس داشته باشد هم می تواند مشکل ساز باشد.

بوسیدن نوزاد ضرر دارد

خطرات بوسیدن نوزاد تازه متولد شده

محبت و توجه به کودک برای تکامل و رشد او ضروری است. بوسیدن نوزاد توسط والدین طبیعی است و اکثر والدین آن را انجام می دهند، اما در عین حال والدین باید از کودکان در برابر مبتلا شدن به عفونت های خطرناک محافظت کنند. نکته ی مهم این است که هرگز اجازه ندهید کسی نزدیک دهان یا لب نوزادتان را ببوسد، مخصوصا در ۳ ماه اول تولد.

موارد بعدی مشکلاتی هستند که ممکن است برای کودکتان به وجود آید چون ممکن است فردی مبتلا به عفونت بوده و او را بوسیده یا فرد چیزی خورده باشد یا پوشیده باشد که کودک به آن آلرژی ( حساسیت ) داشته باشد.

۱٫ تبخال

تبخال یا همان تاول لب ممکن است زمانی برای کودکتان پیش بیاید که فرد دچار تبخال، فرزندتان را بوسیده باشد. عامل این مشکل ویروس ‌های هرپس سیمپلکس نوع ۱ ( ویروس تبخال ) هستند که با جوش های کوچکی نزدیک دهان و لب شروع می شوند.

اگرچه، این جوش ها می توانند به سایر قسمت های صورت نیز مانند بینی، گونه ها و چانه هم سرایت کنند. این مشکل به شکلی است که اگر ویروس وارد بدن شود تا آخر عمر در بدن فرد باقی می ماند.

در حالی که بعضی کودکان ممکن است در طول زندگی شان هرگز به تبخال دچار نشوند و بعضی دیگر در آینده بارها و بارها به این مشکل دچار شوند. بنابراین اگر فردی دچار تبخال است باید سعی کند از بوسیدن کودک (حتی در سایر قسمت های بدن مانند دست آن ها) بطور کامل اجتناب کند.

۲٫ مشکلات تنفسی به دلیل قرار گرفتن در معرض ویروس سین‌ سیشیال تنفسی (RSV)

در این شرایط ریه های کودک عفونی می شود و تنفس برای کودک سخت می شود. علاوه بر این، این مشکل بسیار مسری است و جلوگیری از ابتلای کودکان دیگر که اطراف نوزاد هستند را بسیار دشوار تر می کند.

اگر کودکی یا بزرگسالی که مبتلا به این ویروس است به کودک شما نزدیک شود و او را ببوسد، ویروس به کودک منتقل می شود. لوله های تنفسی نوزادان بسیار کوچک و نازک هستند، بنابراین التهاب ناشی از عفونت می تواند خطرناک باشد، مخصوصا در مورد نوزادان نارس که دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف تری نسبت به همسالان خود که به موقع بدنیا آمده اند، هستند.

۳٫ حساسیت های غذایی

بسیاری از کودکان و بزرگسالان با آلرژی ناشی از برخی مواد غذایی مواجه هستند. اگر به کسانی که برای دیدن کودکتان می آیند در مورد آلرژی کودکتان به برخی غذا ها بگویید باز هم ممکن است آن ها اهمیت بالای دور نگه داشتن کودکان از این مواد غذایی را درک نکنند.

حتی وقتی بحث لوازم آرایش هم شود، ممکن است برخی افراد از وجود گلوتن در رژ لب خود بی اطلاع باشند. گلوتن می تواند منجر به واکنش خود ایمنی در بدن شود و کودک را در معرض خطر بالای سرطان و سایر اختلالات خود ایمنی قرار دهد.

بهتر است نگذارید کسی نزدیک دهان کودکتان را ببوسد زیرا شما هرگز نمی توانید مطمئن شوید که فرد چه غذایی خورده است و تکه هایی از آن غذا ممکن است هنوز در دهان او باشد.

عوارض بوسیدن لب نوزاد

۴٫ خطر بالای سرطان به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی

محصولات مراقبت از پوست حاوی مواد شیمیایی هستند که به جوان ماندن مرد ها و زنان کمک می کند. چنین محصولاتی ممکن است حاوی پارابن، فرمالدئید، رنگ های مصنوعی و موارد دیگر باشند. این مواد باعث اختلالات غدد درون ریز می شوند و حتی نشان داده است که ممکن است با خطرات سرطان همراه باشد.

به همین دلیل افرادی که از این محصولات استفاده می کنند باید از بوسیدن نوزادان اجتناب کنند. به این ترتیب، می توانید کودک خود را از قرار گرفتن در معرض مواد آرایشی حاوی چنین مواد شیمیایی سمی محافظت کنید.

۵٫ ” بیماری بوسیدن “

” بیماری بوسیدن ” که نام مستعار ” ویروس مونونوکلئوز ” است در واقع یک نوع عفونت است که از طریق بزاق دهان در هنگام بوسیدن منتقل می شود. اگرچه این مشکل بیشتر در نوجوانان و بزرگسالان رخ می دهد، اما می تواند نوزادان را هم در گیر خود کند.

در نوزادان و کودکان، این وضعیت منجر به آبریزش بینی یا بی قراری آن ها می شود و همچنین ممکن است در موارد نادر منجر به مشکلات تنفسی شود. این یک بیماری ویروسی است و راه درمان ندارد. کودک تا زمانی که سیستم ایمنی بدنش این مشکل را حل کند مجبور است این بیماری را تحمل کند. این مشکل مسری است و می تواند خیلی راحت به بچه های دیگر و بزرگسالان منتقل شود.

بوسیدن نوزاد تازه متولد شده

۶٫ پوسیدگی دندان

همه ما می دانیم که عدم حفظ بهداشت دهان و دندان می تواند باعث پوسیدگی دندان ها شود. یکی از واقعیت های کمتر شناخته شده این است که بوسیدن کودک می توانند منجر به پوسیدگی ( کرم خوردگی ) دندان او شود. اسم این باکتری استرپتوکوک موتانس نام دارد که در بزاق دهان وجود دارد که اگر به دهان کودک منتقل شود می تواند باعث کرم خوردگی دندان های کوچک او شود.

ممکن است شخصی به طور ناخواسته میکروب را از طریق بوسیدن یا در حالی که غذا را با کودک به اشتراک می گذارد ، به فرزند شما منتقل کند. برای اطمینان بیشتر، شما ( یا کسی که به کودکتان غذا می دهد ) مراقب باشید که هنگام فوت کردن غذای داغ کودک بزاق تان وارد غذا نشود.

۷٫ سیستم ایمنی ضعیف

نوزادان در طی چند ماه اولیه که باکتری های روده آن ها هنوز در مرحله رشد است ، در معرض بیماری ها قرار دارند. به همین دلیل، اگر کودکی یا بزرگسالی بخواهد به کودک شما نزدیک شود، باید مطمئن شوند که دست های خودشان را به خوبی شسته اند و علائم بیماری نداشته باشند.

در برخی موارد ممکن است فرد بدون اینکه از بیماری خود اطلاع داشته باشد کودک شما را ببوسد. در این شرایط بدن کودک شما در معرض میکروب قرار می گیرد و با همان ایمنی ضعیفش باید از بدن خودش دفاع کند.

همچنین نوزادان از بدو تولد تا سن مشخصی باید واکسن بزنند و به مقدار مشخصی از واکسن نیاز دارند که واکسن در بدن آن ها موثر عمل کند. از این رو در چند ماه اولیه، بدن آن ها ایمنی ضعیفی دارد و نسبت به میکروب بسیار حساس است. شما باید به شدت مراقب کودکتان باشید و امنیت او در برابر هرگونه بیماری را تضمین کنید.

جوش صورت نوزاد در اثر بوسیدن

۸٫ عفونت های معده

این یک وضعیت غیرقابل تحمل برای والدین است که شاهد درگیری کودکشان با درد معده، اسهال و استفراغ مداوم هستند. تنها یک بوسه از یک فرد بزرگسال آلوده به ویروس معده کافی است تا کودکتان هم مبتلا به این ویروس شوند. همچین ویروس های معده مسری هستند و می توانند بسیار خطرناک شوند.

از دست دادن آب بدن می تواند بدن کودک شما را کم آب کند و او را راهی بیمارستان کند و مجبور به تزریق داخل وریدی آهن ( IV ) شوند تا میزان مایعات بدن را تنظیم کنند. حتی کودکان شیرخوار هم در معرض این مشکل قرار می گیرند زیرا آن ها معمولا در زمان بیماری هر چیزی که می خورند را ممکن است بالا بیاورند.

۹٫ سیاه سرفه

سیاه سرفه بیماری مسری است که از طریق بوسیدن فرد آلوده به این بیماری به کودک منتقل می شود. این شرایط برای نوزاد بسیار خطرناک است و ممکن است باعث بستری شدن او در بیمارستان شود.

علائم سیاه سرفه بعد از روزها و هفته ها خودش را نشان می دهد، به همین دلیل است که فرد آلوده یا کودک بزرگتر ممکن است هیچ علائمی از خود نشان ندهد. در این شرایط اگر فرد آلوده کودکتان را ببوسد، این میکروب ها به نوزاد شما منتقل می شود که می تواند برای ریه های کوچکش بسیار خطرناک باشد.

۱۰٫ بیماری دست، پا و دهان

این بیماری معمولا در کودکان و در همان زمان کودکی اتفاق می افتد و به شکل زخم هایی در تمام بدن کودک و دهان او ظاهر می شود. این بیماری می تواند از طریق تماس با نوزاد مانند بوسیدن او، منتقل شود. کودکان در این شرایط احساس خستگی می کنند، گلودرد دارند و بی قرار هستند. همچنین ممکن است تب هم داشته باشند. شما باید مطمئن شوید که هیچ فرد یا کودک آلوده ای به نوزادتان نزدیک نشود و حتی دست های کودکتان را هم نبوسد.

عوارض بوسیدن کف پای نوزاد

اقدامات احتیاطی در هنگام بوسیدن کودک

هر قسمت از اعضای بدن، روزانه در معرض انواع میکروب ها و ویروس ها قرار می گیرد که برای افراد بزرگسال و سالم خطری ندارد اما می تواند برای نوزادان خطرناک باشد. زیرا سیستم ایمنی کودکان هنوز مانند بزرگسالان قوی نیست.

بنابراین بسیار توصیه می شود که در هنگام نوازش یا بوسیدن کودک اقدامات احتیاطی زیر را انجام دهید و از دیگران بخواهید که همین کار را انجام دهند.

  • در حفظ بهداشت شخصی و دهان خود کوشا باشید.
  • مراقب بهداشت دهان و دندان کودک باشید زیرا او بزاق زیادی ترشح می کند.
  • به یاد داشته باشید که قبل از انجام دادن هر کار کودک، دست های خود را بشویید.
  • به طور مرتب کودک خود را حمام دهید.
  • برای تمیز کردن دهان و صورت کودک می توانید از دستمال مرطوب کودک استفاده کنید.
  • به دوستان، خانواده و نزدیکان خود این موارد احتیاطی را برای امنیت کودک خودتان، آموزش دهید.
  • توصیه می شود وسایل کودک و محصولات بهداشتی او را از وسایل دیگران در خانه جدا کنید.
  • بسیاری از مکان ها و چیزهای غیر منتظره در خانه می توانند با میکروب بارگیری شوند. بهتر است از تماس مستقیم کودک با ریموت تلویزیون، حوله های ظروف، تلفن های همراه و کیف های دستی خودداری شود.
  • افرادی که مستعد هر گونه بیماری هستند باید از تماس با کودکتان پرهیز کنند.
  • افرادی که مشکلات تنفسی دائم دارند مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و یا سرفه مزمن، آبله مرغان و مشکلات روده دارند بهتر است از بوسیدن کودکتان اجتناب کنند.

خطرات ناشی از بوسیدن نوزاد جدی است و بوسیدن کودک روی لب باعث بدتر شدن اوضاع می شود. این به این معنی نیست که بوسیدن کودکتان ممنوع است. با توجه به احتیاط های ذکر شده در بالا، شما در آزادی کامل هستید که تا آخر با این مشکلات کودکتان سروکله بزنید!

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید