روز هایی که دوران کودکی به این معنا بود که کودکان وقت خودشان را زیر نور آفتاب داغ می گذراندند و دزد و پلیس بازی می کردند گذشته است. امروزه، کودکان بیشتر وقت خود را صرف نگاه کردن به صفحات نمایش ها می کنند. کارتون ها، فیلم ها و بازی های تلفن همراه، زندگی کودکان را درگیر خودش کرده است.

باور می کنید یا نه، تکنولوژی، دوران کودکی فرزندانمان را خراب کرده است. اگرچه به نظر می رسد که ضرری ندارد، اما می تواند تاثیر مخرب دراز مدتی بر روی کودک شما داشته باشد. استفاده ی بیش از حد از تکنولوژی با مشکلات بینایی، مشکلات خواب و چاقی مفرط ارتباط دارد. به همین دلیل والدین باید زمان استفاده کودک از صفحه نمایش در طول روز را به کمتر از ۳۰ دقیقه در روز محدود کنند.

جایگزین موبایل برای کودکان

استفاده ی کمتر از صفحه ی نمایش به این معنی است که کودک شما وقت آزاد بیشتری برای شرکت در فعالیت های سرگرم کننده داشته باشند، که از نظر جسمی و روحی مهیج است.

رشد شناختی و عاطفی به اندازه ی رشد جسمی مهم است. و این رویکرد کلی به موضوع رشد همان چیزی است که متخصان رشد صحیح، در تلاش برای گسترش دادنش هستند. این ابتکار راه های سرگرم کننده ای را برای کمک به کودکانمان فراهم می کند تا بزرگ شوند و آماده ی رویارویی با طوفان های دنیا شوند.

علاوه بر این، ما لیستی از برخی فعالیت های هیجان انگیز را که می توانید با فرزندان خود انجام دهید تهیه کرده ایم، تا فعالیت های سرگرم کننده، جایگزین زمان استفاده صفحه نمایش شوند. بخوانید تا بیشتر بدانید!

۱- بازی شبانه ی خانوادگی

یادتان می آید که چگونه اتاق ها با وسایل بازی پر شده بودند؟ به نظر می رسد که فراموش کرده ایم. بازی مار و پله خودتان را بیرون آورید، خوش بگذرانید و هر چند وقت یکبار با کودک خود یک بازی سرگرم کننده انجام دهید. تمام اعضای خانواده می توانند در بازی شرکت کنند، می توانید چند چیز به عنوان جایزه هم در نظر بگیرید. این فعالیت برای روزهای زمستانی و هوای آلوده که کودک کوچک شما نمی تواند با دوستان خودش در پارک بازی کند، خیلی مناسب است

اعتیاد به موبایل در کودکان

۲- دوچرخه سواری

ورزش صبحگاهی می تواند قدرت تمرکز فرزند شما را تقویت کند، و تأثیر مثبتی بر نمرات و مشارکت آنها در کلاس بگذارد. جدا از آن، فعالیت بدنی روش خوبی برای تقویت رشد جسمی و ایمنی بدن است. این کار همچنین یک روش عالی برای به اشتها آوردن کودکان بد مزاج است.

فعالیت فیزیکی باعث می شود کودکتان گرسنه شود و میل شان به خوردن غذاهای خوشمزه ی شما بیشتر می شود. با بودن شما کنار آنها، کودک شما با اطمینان بیشتری دوچرخه سواری می کند. علاوه بر این، انجام این فعالیت ها با یکدیگر، فرصتی برای تقویت رابطه ی شما با فرزندتان فراهم می کند.

وابستگی کودک به موبایل

۳- نقاشی

کودکان به هر چیز رنگی جذب می شوند، به همین دلیل آن ها عاشق کارتون و برنامه های تلویزیون هستند. بگذارید داوینچی درونشان بازنمود پیدا کند، رنگ های مختلف را در کاسه های یک بار مصرف بریزید و از آن ها بخواهید که با انگشت شان ،کاغذ های سفید را رنگ کنند. این فعالیت به پیشرفت مهارت های حرکتی آنها، تقویت عضلات انگشت و دست کمک خواهد کرد، و همچنین یک روش خلاقانه برای اجازه دادن به کودکان برای ابراز احساسات شان است.

ترک اعتیاد بازی با موبایل

۴- ثبت نام در کلاس های موسیقی، رقص و ورزش

این موضوع خیلی مهم است که کودک شما سرگرمی و علایق خودش را پرورش دهد. سرگرمی ها می توانند به بچه ها درسهای ارزشمندی مانند پشتکار، تعهد، کار سخت و کار تیمی، یاد دهند. این ارزش ها یک پایه محکم برای بزرگتر شدن آن ها می سازد. بسیاری از این استعداد ها و سرگرمی ها، اگر روی آن کار شود، می توانند تبدیل به یک فرصت شغلی عالی برای فرزندان شما در آینده شوند.

راه های مقابله با بازیهای رایانه ای

۵- داستان گفتن

کودکان عاشق گوش دادن به داستانها هستند. داستانها قوه ی تخیل کودکان را تحریک می کنند و باعث افزایش رشد قسمت هایی از مغز می شود که مرتبط با خلاقیت آن ها است. جدای از آن، این کار کودک شما را ترغیب می کند تا افکار درونی و احساسات خود را بروز دهند و در کنار آن مهارت کلامی خود را تقویت کنند.

به جای اینکه هنگام غذا خوردن به صفحه ی تلویزیون یا تبلت خیره شوند، هنگام غذا خوردن برای آنها داستان تعریف کنید. همچنین، قبل از خواب هم برایشان داستان تعریف کنید زیرا باعث می شود راحت تر به خواب بروند. حتی می توانید از کودکتان بخواهید که در مورد روزش و اینکه در مدرسه چه چیزی یاد گرفته است، برایتان صحبت کند. این کار پیوند بین شما و فرزندتان را تقویت می کند.

روش درمان اعتیاد به بازی های رایانه ای

می دانیم پدر و مادر بودن کار آسانی نیست، امیدواریم که این مقاله به شما ایده های خوبی در مورد کم کردن زمان استفاده از صفحه نمایش کودک، بدهد. می دانیم خیلی سخت است تا تمام نیاز های کودکتان را تامین کنید، و همچنین مطمئن شوید که آن ها حمایت لازم از طرف شما که باعث رشد و بالغ شدنشان می شود، را دریافت می کنند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید