بارداری سبب تغییرات شدید فیزیکی و هورمونی مانند حال بد صبحگاهی، حالت تهوع و استفراغ می شود. بسیاری از زنان نیز نشانه هایی از آلرژی در بارداری را تجربه می کنند. اگرچه احتمالا آلرژی از قبل هم وجود داشته اما با آزمایشات مرتبط با بارداری بیشتر مورد توجه قرار گرفته.

راه هایی برای کنترل آلرژی در دوران بارداری
راه هایی برای کنترل آلرژی در دوران بارداری

حواسمان به چه چیزی باشد؟

نشانه های مخصوص آلرژی در دوران بادراری شبیه به نشانه های آلرژی معمولی است:

  • گرفتگی بینی
  • سرفه
  • سردرد
  • خس خس کردن
  • عطسه
  • خارش چشم ها و ریزش اشک
  • خارش گوش ها و گلو
  • حساسیت های پوستی

اگرچه این دو بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت های زیادی میان عوارض آلرژی اصلی و آلرژی در بارداری وجود دارد. حساسیت های معمولی عموما در اثر یک محرک، یک آلاینده، اسپری ها و موی حیوانات پیش می آیند. این حساسیت ها پس از برطرف شدن محرک، رفع می شوند. اما در طول دوران بارداری عوارضی چون گرفتگی بینی، قرمزی چشم و ورم غشا مخاط بینی بدون هیچ محرکی اتفاق می افتند و به آن ها ورم غشا مخاط بارداری می گویند.

این عوارض عموما در طول بارداری حضور دارند و تا دو هفته پس از زایمان از بین می روند. ورم غشا مخاط بارداری یک پنجم زنان باردار را تحت تأثیر قرار می دهد، ممکن است در هر هفته ای از بارداری ظاهر شود، به دفعات تکرار شود و روی جنین اثر بگذارد.

راه هایی برای کنترل آلرژی

برخی داروهای بدون نسخه ی آلرژی مانند ستریزین، کلروفنیرآمین، دیفن هیدرامین، فکسوفنادین و لوراتادین برای دوران بارداری بی خطر هستند. اما حتما با پزشک خود مشورت کنید تا تمام شک ها را رفع کنید. البته اگر هنوز هم نسبت به مصرف هرگونه دارو در دوره ی بارداری حس بدی دارید، راه های طبیعی برای کنترل آلرژی وجود دارد.

در این جا فهرستی از راه های کنترل آلرژی آورده شده:

به طور منظم لباس هایتان را عوض کنید

این کار را حتما انجام بدهید؛ چه برای خرید خوار و بار به مغازه رفته اید یا از یک پیاده روی برگشته اید. بافت ریز لباس آلاینده های زیادی را به خود جذب می کند که باعث بروز حساسیت می شوند. به محض رسیدن به خانه لباس هایتان را عوض کنید. بیش از دو روز از یک لباس استفاده نکنید، حتی اگر فقط در خانه می مانید. هرچقدر بدنتان را کمتر در معرض محرک ها قرار دهید، احتمال بروز آلرژی در شما کمتر می شود.

پس از بازگشت از بیرون، مستقیما به حمام بروید

با این که تعویض لباس ها بسیار کمک کننده است، حمام کردن و شستن سر و بدن پس از هربار بیرون رفتن از خانه هم بسیار مؤثر است. این کار تمام محرک های باقی مانده روی مو و بدن را هم از بین می برد. ریشه های چرب مو در سطح پوست سر مقدار زیادی گرد و خاک و کثیفی به خود جذب می کند که ممکن است باعث تشدید مشکلات ما بشود.

راه هایی برای کنترل آلرژی در دوران بارداری
راه هایی برای کنترل آلرژی در دوران بارداری

به طور منظم از جاروبرقی استفاده کنید

حشرات خیلی ریز و گرد و غبار یکی از منشأ های اصلی آلرژی و آلرژی در بارداری هستند و حتی برای نوزادان هم خطرناک است. حتی با نظافت منظم خانه، این حشرات ریز خیلی سریع در هر جا ساکن می شوند، مخصوصا در لوازم داخل خانه. شاید این کار خیلی خسته کننده باشد ولی آن را به عنوان یک فعالیت فیزیکی و ورزش در دوران بارداری در نظر بگیرید. با این کار لطف بزرگی به خود و نوزادتان می کنید.

زمان بیرون از خانه ماندن را پیش از طلوع آفتاب و پس از غروب آن محدود کنید

قاعدتا در غیاب نور خورشید، هوا کمی سردتر می شود. این مدت بهترین زمان برای حضور حشرات، باکتری ها و ویروس ها و تکثیر آن هاست. پس تا حد امکان از بیرون رفتن در مه صبحگاهی یا عصرگاهی پرهیز کنید.

اجازه دهید به ملافه و تختتان آفتاب بتابد

بعد از لباس ها، پتو و ملافه ی روی تخت و روکش بالش مهم ترین پارچه هایی هستند که با بدن شما تماس دارند. آن ها را مرتب عوض کنید و بشویید و برای خشک کردن آن ها در معرض تابش آفتاب بعد از ظهر قرار بدهید. توجه کنید که هنگام برداشتن از آویز، اصلا مرطوب نباشند. خوابیدن روی ملحفه و تخت تمیز باعث کاهش استرس شما و در نتیجه کاهش مشکلات مرتبط با آلرژی می شود.

امیدوارم این توصیه ها به شما کمک کنند. البته اگر حساسیت های پوستی در سراسر بدن خود دیدید یا احساس خفگی در اثر این حساسیت ها به شما دست دادو سریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. این وضعیت را کم اهمیت تلقی نکنید و به پیغام های بدنتان گوش دهید. زیرا به علاوه ی شما، فرزند شما هم در خطر است. پس از خودتان مراقبت کنید و در پرسیدن سوال هایتان از پزشک اصلا خجالت نکشید زیرا این کار برای حفظ سلامتی جنین است. بارداری سرشار از سلامتی برای شما آرزومندیم.

 

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید