بچه داشتن و به دنیا آوردنش برای هر زنی کمتر از معجزه نیست. اما این را انکار نمی کنیم که این دوره ی شگفت انگیز می تواند خطرات خاص خودش را داشته باشد. به خصوص اگر چند بار سزارین بخواهید انجام دهید.

اکثریت ما دوست داریم یک زایمان نرمال داشته باشیم، به خصوص اگر دلمان بخواهد بیش از یک بچه دنیا بیاوریم. با این حال، علی رغم بیشترین تلاش، اینکه در اتاق زایمان چه اتفاقی می افتد کاملا غیر قابل پیش بینی است. اغلب اوقات، به خاطر مشکلات پزشکی زایمان سزارین انجام می شود. اما، آیا به این معناست زنی که به صورت سزارین زایمان می کند نمی تواند بچه های بیشتری داشته باشد؟ اگر اینطور است، چند تا بچه می تواند داشته باشد؟ آیا سزارین های مکرر مادران را در معرض خطر قرار می دهد؟ بهتر است این موارد را در قسمت زیر توضیح بدهیم:

فاکتورهای ریسک سزارین و بهبود پس از آن

همانطور که مسیر زندگی هر زن و بارداری اش می تواند متفاوت باشد، نوع زایمان و میزان بهبودش پس از زایمان نیز متفاوت است. ممکن است برای برخی، بهبود پس از زایمان سزارین، مدت زمان زیادی طول بکشد در حالیکه برخی دیگردر عرض چند هفته سرپا شوند. با این حال، برای برخی زنان سزارین تغییر زیادی ایجاد نمی کند.

همه چیز بستگی به سلامت فیزیکی و سبک زندگی شما قبل و حین بارداری دارد. با این منطق، اغلب زنان قادر خواهند بود که بعد از زایمان سزارین بچه ی دیگری دنیا بیاورند. هیچ عدد مشخصی برای تعداد سزارین های مکرر که برای زن بی خطر باشد وجود ندارد. اگرچه، این باور وجود دارد که بعد از هر سزارینی عوارض جسمی در مقایسه با سزارین های قبلی افزایش خواهد داشت.

تعداد مجاز سزارین
مشکلات سزارین مکرر

زخم های شکمی و مثانه: بعد از سزارین سوم، خطر آسیب به مثانه به بیش از یک درصد می رسد. این افزایش ریسک، در نتیجه ی چسبندگی بافت های زخم مانند شکمی که از زایمان سزارین قبلی مانده اند می باشد. این بافت های زخم مانند باعث چسبندگی رحم و مثانه می شود. چسبندگی های قبلی می تواند باعث انسداد شکمی شود.

خونریزی شدید: در هر زایمان سزارینی به خاطر روند جراحی خونریزی زیادی وجود خواهد داشت. اگرچه، محققان برای این باور هستند که بعد از سزارین سوم، خطر برداشتن بافت رحم ممکن است افزایش یابد. این جراحی نیاز به تزریق خون دارد و اغلب تزریق خون انجام می شود تا مقدار خونی که بر اثر خونریزی از دست می رود را کنترل کند. تمام این خطرات بعد از سزارین سوم به بیش از یک درصد افزایش می یابد.

مشکلات وابسته به جفت: هر چه قدر تعداد زایمان های سزارین افزایش یابد، مشکلات مربوط به رشد جفت نیز افزایش می یابد. یکی از این مشکلات، جفت اکرتا است که در آن جفت به سطح دیوارهی رحم مادر بیش از حد نفوذ می‌کند. جفت سرراهی، که در آن جفت دهانه رحم(سرویکس) را به طور کامل یا ناقص مسدود می کند، خطر دیگری است که با بیشتر شدن تعداد جراحی های سزارین افزایش می یابد.

اگر اخیرا جراحی سزارین را پشت سر گذاشته اید، پزشک تان از شما سونوگرافی خواهد گرفت تا محل قرار گرفتن جفت برای بارداری های بعدی را چک کند.

با سزارین چند بچه میتوان به دنیا اورد
زخم های (اسکار) رحمی: اگرچه خیلی رایج نیست، اما چند بار سزارین کردن ممکن است باعث ایجاد زخم هایی در رحم شود که همیشه باز بمانند.

عفونت ها: عفونت به خاطر بریدگی جراحی یکی از عوارض رایج بعد از چند بار سزارین است. معمولا بعد از جراحی به زنان آنتی بیوتیک داده می شود که خطر ابتلا به عفونت به خاطر زخم بدنشان را کاهش دهد. با این حال، استفاده مکرر از آنتی بیوتیک ها باعث می شود که نه تنها دچار عفونت های باکتریایی شوید بلکه باعث از بین رفتن باکتری های مفید در روده ها می شود. این موضوع به طور چشمگیری باعث تغییر میکروبیوم های روده می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.

زایمان واژینال و سزارین می توانند هر دو همراه با عوارض خاص خود باشند. بنابراین، تصمیم گرفتن برای تعداد زایمان ها یا داشتن بچه هایی که آرزویش را دارید می تواند کار بسیار سختی باشد. پس، مطمئن شوید قبل از اینکه برای داشتن بچه ی دیگری بخواهید برنامه ریزی کنید بحث مفصلی با پزشک خود داشته باشید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید