همه ما کمابیش از زندگی زوج هایی که برای داشتن زندگی بهتر، هر دو کار می کنند شنیده ایم، جایی که در اکثر موارد پدر و مادرهایشان یا به عبارتی پدربزرگ و مادربزرگ های کودکانشان نقش بسیار پررنگ تری در زندگیشان ایفا می کنند. زندگی امروزه در اکثر کشورها دشوار است و ممکن است والدین نیاز به ارضاء مالی بیشتری داشته باشند.

کمک مادربزرگ و پدربزرگ ها برای نگهداری از نوه ها در چنین شرایطی تا حدودی ممکن است توجیه شود، اما بروز مشکلات متاثر از آن صرفاً به چارچوب خانه محدود نمی شود. با افزایش هزینه های زندگی در تقریباً تمام شهرهای جهان، بیشتر زنان شروع به ترک نقش سنتی خود به عنوان زنان خانه دار کرده و اکنون بیشتر در تلاش هستند تا از نظر مالی نیز به خانواده خود کمک کنند.

سپردن کودک به پدر بزرگ مادربزرگ

چنین رویکردی ممکن است برای چشم انداز مالی خانواده خوب به نظر برسد، اما نکته تلخ ماجرا این است که تربیت بچه ها را تحت تأثیر قرار می دهد. در این مرحله است که نقش پدربزرگ ها و مادربزرگ ها برجسته می شود. آنها ارزشهای مشابهی را که قبلاً در تربیت خود شما نیز به کار برده اند برای نوه هایشان نیز اعمال می کنند. آنها نسبت به فرزندان شما محبت و عشق واقعی دارند.

اما ما انسانها معمولاً از نعمت هایی که داریم غافل می شویم و این شامل پدربزرگ و مادربزرگ های فرزندانمان نیز می شود. ما برای پیشرفت بیشتر، زندگی بهتر و تضمین آینده مالی نمی خواهیم به هیچ وجه شغلمان را از دست بدهیم، اما در عین حال می خواهیم والدین خود یا والدین همسرمان دقیقاً به همان روشی که ما می خواهیم با کودکان رفتار و آنها را تربیت کنند.

تصور کنید بخواهید چنین کاری را در مهد کودک انجام دهید. فکر می کنید آیا این آزادی را داشتید که طبق خواسته خود کارها را پیش ببرید؟ مسلماً نه. درست است که در یک مهدکودک همبازیان و هم سن و سالان بیشتری در کنار فرزند شما هستند، اما فارغ از هزینه های اضافی این مکان ها، این شما هستید که باید تابع قوانین این محیط باشید. همچنین کودک ممکن است پس از رفتن دوستان خود احساس ترس و وحشت از تنهایی پیدا کند که همه اینها باعث می شود مجبور شوید کار یا تعهدات شخصی خود را کم نموده و عجله کنید تا در کنار فرزند خود باشید.

مهد کودک یا پدربزرگ مادربزرگ

اما وقتی کودک شما در کنار پدربزرگ و مادربزرگ خود باشد، این وضعیت بوجود نمی آید. این امر نه تنها به شما در کاهش جدی هزینه ها کمک می کند بلکه می تواند شما را کمی آسوده خاطر کند. این کار در حالت کلی اشتباه نیست و شما می توانید روی کمک والدین خود حساب کنید، اما آنچه نادرست است تحمیل انتظارات خودتان به مادربزرگ و پدربزرگ فرزندتان است.

شما می خواهید فرزند خود را به روش خاصی پرورش دهید در حالی که آنها ممکن است رویکرد متفاوتی نسبت به این مساله داشته باشند. آنها ممکن است به فرزند شما اجازه دهند کارهایی را انجام دهد که در صورت وجود خودتان مجاز به انجام آنها نخواهد بود، مواردی مانند خوردن شیرینی یا طولانی تر شدن زمان تماشای تلویزیون.

از آنجا که احساس می کنید تلویزیون مانع رشد استعدادهای دیگر اوست، به پدربزرگ و مادربزرگ او امر می کنید که تلویزیون را روشن نکند. بنابراین با انجام این کار، شما حق مسلم آنان برای انتخاب سرگرمی های خودشان را آن هم در خانه خودشان پایمال می کنید. مواردی از این دست ممکن است باعث نارضایتی پدربزرگ و مادربزرگ ها شود.

نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودک

باید به یاد داشته باشید که پدربزرگ و مادربزرگ ها قبلاً مسئولیت های خود را در طول زندگی انجام داده اند. آنها سهم خود را از فداکاری و تلاش ها برای شما پرداخت نموده اند. بنابراین در این مرحله از زندگی شان آنها این حق را دارند که زندگی شان را به همان روشی که می خواهند بگذرانند.

مسئولیت فرزندان شما با شماست، نه آنها. این چیزی است که باید همواره لحاظ کنید و اگر می خواهید استقلال مالی و یک حرفه پر رونق داشته و در عین حال تربیت خوبی نیز به فرزندان خود ارائه بدهید، این شما هستید که باید خودتان را با آنها وفق دهید. البته برای برخی زنان این امکان وجود دارد که مشاغل پاره وقت را انتخاب کنند و بیشتر در کنار فرزندانشان بوده و سهم بیشتری از آموزش و پرورش فرزندانشان را خودشان بر عهده بگیرند.

گذاشتن کودک پیش مادربزرگ

اگر تنها یک فرزند دارید و مایل به داشتن فرزندان بیشتر هستید، باید بین حرفه خود و داشتن یک فرزند دیگر یکی را انتخاب کنید. البته این را نیز مد نظر داشته باشید که تعدد مشاغل امروزه انتخاب ها و موقعیت هایی موقتی زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. بنابراین با اینکه ممکن است از اینکه بخواهید اکنون حرفه خود را رها کنید احساس بدی داشته باشید، اما اگر استعداد داشته باشید می توانید هنگامی که فرزندانتان تا حدی بزرگ شدند که بتوانند از خود مراقبت کنند، مجدداً کارتان را از سر بگیرید.

رها کردن شغلتان اگر از سویی نقصان اقتصادی داشته باشد، از سوی دیگر صرفه جویی در برخی هزینه های دیگر است. در مورد پدربزرگ و مادربزرگ فرزندان شما حق دارند که در کنار آنها باشند، اما آنها را به چشم پرستار بچه نگاه نکنید!

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید