اگر پدر و مادر هستید، صرفنظر از آن که کجا زندگی می کنید و فرزندانتان چند ساله هستند، نگرانی درباره ی کروناویروس که به عنوان کووید ۱۹ هم شناخته می شود کاملا طبیعی است. همچنین به عنوان والدین، ضروری است که الگوی رفتاری سالمی داشته باشید، تصمیمات عاقلانه بگیرید و با فرزندانتان درباره ی جزئیات مناسب سنشان با صراحت صحبت کنید و تمرینات سالمی داشته باشید.

از این راهنما درباره ی کروناویروس استفاده کنید تا واقعیت ها را درباره ی ویروس، این که چگونه سالم بمانید و نکات و منابعی را که برای صحبت کردن درباره ی کووید ۱۹ با فرزندانتان نیاز دارید را یاد بگیرید.

چگونه از کودکان در برابر کرونا محافظت کنیم

کروناویروس چیست؟

کروناویروس به این علت که جدید است، کروناویروس جدید نامیده میشود. کووید ۱۹ ویروس خاصی است که امروزه از طریق اخبار و رسانه های اجتماعی درباره ی آن می شنویم. انواع دیگری از کرونا ویروس هستند که برای مدت ها در بخش هایی از تمام زندگی ما وجود داشتند . چیزی هایی که قبل از شیوع کووید ۱۹ تجربه کردیم، خفیف و بیشتر مربوط به سرماخوردگی معمولی است.

علائم کووید ۱۹ چیست؟

علائم کووید ۱۹ می تواند از خفیف تا شدید باشد. شایع ترین علائم گزارش شده، عبارتند از تب، سرفه خشک و تنگی نفس. این علائم، دو تا چهارده روز پس از ابتلا، می توانند هر جایی بروز پیدا کنند. بعضی از افراد ممکن است مشخصا علائمی را تجربه نکنند که باعث می شود انتقال آن به دیگران به آسانی صورت گیرد.

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرم؟

طبق گفته ی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، اگر در شما یا یکی از افراد خانواده علائم بروز پیدا کرد و با فردی که کووید ۱۹ داشت ارتباط داشته اید یا اگر به تازگی شما یا افراد خانواده تان به منطقه ای سفر کردهاید که در اجتماع آن شیوع کووید ۱۹ شایع یا در حال گسترش است، با پزشکتان تماس بگیرید.

پیشگیری از کرونا

کرونا ویروس دقیقا چگونه بر روی کودکان اثر می گذارد؟

خبر خوب این است که به نظر می رسد کودکان، گروهی از افراد هستند که کمترین تاثیر پذیری را نسبت به این ویروس دارند. اکثر موارد تائید شده در بزرگسالان است. زمانی که علائم در کودکان گزارش می شود، معمولا خفیف هستند. عوارض شدید مانند شوک عفونی و سندرم دیسترس شدید تنفسی(سارس)، شایع نیستند. با این حال، مانند تمام گروه های سنی، کودکانی که شرایط زمینه ای دارند می توانند در معرض خطر عفونت های شدید قرار گیرند.

آیا اگر به ویروس مبتلا شدم و یا در معرض آن قرار گرفتم، شیر دادن به فرزندم می تواند بی خطر باشد؟

طبق اعلام انجمن ملی پیش و پس از زایمان، شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای بیشتر نوزادان است. به گفته این انجمن هنوز چیزهای زیادی در رابطه با کووید ۱۹ ناشناخته است، بنابراین این تصمیم باید توسط خانواده هایی انجام شود که در ارتباط با مراقبان سلامت خود هستند.
مادران شیرده باید با شستن کامل دست ها و ماسک زدن، بسیار مراقب باشند تا میکروب را به فرزندان خود منتقل نکنند. در صورت امکان، اینکه فردی سالم، شیر دوشیده شده را به نوزاد دهد بهتر است.

چگونه می توانیم از خودمان در مقابل کووید ۱۹ مراقبت کنیم؟

طبق اعلام سازمان سلامت جهانی:

  •  دست های خود را مرتبا بشویید. از یک ضدعفونی کننده ی دارای الکل یا صابون و آب استفاده کنید.
  •  حفظ فاصله اجتماعی. حداقل سه قدم از خانواده خود یا هر کسی که سرفه و عطسه می کند فاصله بگیرید. افرادی که در معرض خطر بیشتری هم هستند باید از جمعیت ها دوری کنند، تا حد امکان در خانه بمانند و از سفر های غیر ضروری خودداری کنند.
  •  از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خودداری کنید. این موضوع باید به کودکان بیشتر یادآوری شود.
  •  زمانی که سرفه یا عطسه می کنید، با آرنج خود دهان و بینی تان را بپوشانید، در صورت امکان، در دستمال کاغذی سرفه یا عطسه کنید و بلافاصله پس از آن، دستمال کاغذی را دور بیاندازید.
  •  آگاه باشید و توصیه های متخصصان پزشکی را رعایت کنید.

چه منابعی وجود دارند که بتوانم با فرزندانم به اشتراک بگذارم که کمکشان کند از کروناویروس مطلع شوند؟

  •  برخی ویدئوهای ساده آموزشی، درباره ی کروناویروس برای کودکان توضیح می دهد. می توانید مجموعه ی کاملی از آن را در اپلیکیشن سرسره ویدئو ببینید. اپلیکیشن سرسره ویدئو را به صورت رایگان از کافه بازار دانلود کنید و ویدئوهای بخش کرونا به زبان کودکانه را در اختیار کودکتان قرار دهید.

چگونه باید با فرزندانم درباره ی کروناویروس صحبت کنم؟

  •  ببینید که چه چیز هایی می دانند، یا فکر می کنند که می دانند و به سوالاتشان گوش دهید. احتمالا بعید است که با وجود پوشش گسترده اخبار و مکالمات معمول، فرزندانتان کاملا آگاه نباشند. این که از فرزندتان بپرسید چه چیزی درباره ی ویروس شنیده اند مهم است تا بتوانند بین حقیقت و دروغی که شنیده اند تفاوت قائل شوند.
  •  به کودکان اجازه دهید با اطلاع از کار هایی که بزرگسالان برای حفاظت از آن ها انجام داده اند و انجام می دهند، احساس امنیت کنند. همچنین مهم است که به کودکان کمک کنید تا بفهمند که احساساتشان درست است. یادآوری آن که مردم به سختی کار می کنند تا از ما محافظت کنند برای همه ی ما مفید است و راه های بسیاری وجود دارند که می تواند به مراقبت از خودمان کمک کند.
  •  کانال های خبری را خاموش نگه دارید و زمانی که فرزندتان از اینترنت استفاده می کند را کنترل کنید تا خودشان را با اطلاعات کووید ۱۹ نگران نکنند. این می تواند باعث وحشت و اضطراب شود.
  •  این زمان بسیار خوبی برای تمرکز بر فعالیت هایی است که فرزندانتان را فارغ از سن آن ها آرام می کند. می تواند خواندن کتاب های مورد علاقه، بیشتر در آغوش گرفتن یا دیدن فیلم های خنده دار باشد، می توانیم کمی شیطنت هم کنیم.
  •  وقت بگذارید تا به فرزندتان یاد دهید چگونه به درستی دستانش را بشوید. خواندن آهنگ در زمانی که دست ها را با آب و صابون به هم می مالید، آسان ترین راهی است که به کودکان کمک می کند تا به خاطر بسپارند که تا چه مدت باید دست هایشان را بشویند.
  •  به عنوان یک خانواده آماده شدن و وقت گذراندن بر روی این مسئله فقط برای همان دلایل مشخص، مفید نیست، بلکه می تواند باعث آسایش هر کسی در خانواده شود که بدانند شما دارید هر کاری که می توانید را انجام می دهید.

به طور کلی، مهم است که آگاه باشید و برای کودکان تان وقت بگذارید تا در مورد حقایق مربوط به کروناویروس و نگرانی های شان صحبت کنند.

یادآوری هایی که درباره ی اقدامات احتیاطی انجام می دهیم همه مهم هستند اما این که آرامش خود را حفظ کنیم و به خانواده مان اطمینان دهیم هم بسیار مهم است. کمک به کودکان برای درک آن که بزرگسالان هم در خانه و هم در بیرون مراقب سلامت و ایمنی آن ها هستند، ضرورت دارد.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید