برای چه مادرانی قرص ناپروکسن تجویز می شود؟ عوارض مصرف قرص ناپروکسن چیست؟ آیا این قرص از داروهای ممنوع در دوران شیردهی به حساب می آید؟ چه تاثیری روی نوزاد می تواند داشته باشد؟ در چه مواردی باید احتیاط کرد؟ این ها سوالات مهمی است که در این مطلب به پاسخ آن پرداخته می شود.

یک زن پس از زایمان می تواند با مشکلات بهداشتی خاصی مانند عفونت رحمی، عفونت مثانه، درد کمر و افسردگی پس از زایمان مواجه شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد. بسیاری از ماماها، داروهای ضد التهابی مانند ناپروکسن را که اثرات درمانی آن شناخته شده است، تجویز می کنند.

داروهای مجاز و غیرمجاز در شیردهی
داروهای مجاز و غیرمجاز در شیردهی

با این حال، هنگام تصمیم به استفاده از دارو در مقطع تغذیه کودک با شیر مادر، باید عوارض مصرف دارو در مقایسه با فایده ای که ممکن است داشته باشد، سنجیده شود. تحقیقات محدودی که در این باره وجود دارد نشان می دهد که میزان ناپروکسن در شیر مادر کم است و ممکن است تاثیر منفی آن روی شیرخواران کم باشد. با این وجود بهتر است که داروهای ایمن تر از ناپروکسن را در زمان شیردهی ترجیح دهیم.

ناپروکسن چیست؟

ناپروکسن یک داروی ضد التهاب است که برای درمان انواع آرتریت (آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزانت، استئوآرتریت و آرتریت جوانان)، تورم، یبوست و تب استفاده می شود. این یک NSAID (داروی ضد التهابی غیر استروئیدی) با خواص ضد تب و ضد درد است و از درد ناچیز تا متوسط مانند درد های قاعدگی، تاندونیت و بورسیت را تسکین می دهد. ناپروکسن در اشکال روکش دار و یا قوطی، شربت و کپسول موجود است.

آیا می توانید ناپروکسن را در دوران شیردهی مصرف کنید؟

مادران می توانند اغلب از ناپروکسن هنگام شیر دادن استفاده کنند. مصرف این دارو برای مدت کوتاهی در نظر گرفته می شود، اما تمدید آن باید پس از مشاوره با پزشک انجام شود. قبل از مصرف این دارو در هنگام شیردهی باید مزایا و خطرات احتمالی آن را در نظر گرفت. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که با پزشک مشورت کنید تا از عوارض احتمالی بعدی آن جلوگیری نمایید.

داروهای خطرناک و بی خطر در دوران شیردهی
داروهای خطرناک و بی خطر در دوران شیردهی

عوارض جانبی ناپروکسن بر مادران شیرده

عوارض جانبی مصرف قرص ناپروکسن برای مادران شیرده به شرح زیر است:

– خواب آلودگی
– سرگیجه
– هشیاری پایین
– سوزش سر دل
– احتباس آب
– یبوست
– اسهال
– کهیر
– بی اشتهایی
– سردرد
– مشکلات دید
– سوء هاضمه
– مشکلات شنیداری

آیا ناپروکسن روی نوزادان شیرخوار اثرات جانبی دارد؟

باور عمومی بر این است که ناپروکسن میزان انتقال کمی به شیر مادر دارد. بنابراین مصرف گاه و بیگاه این دارو ممکن است به کودک آسیب نرساند. با این حال در نتایج برخی مطالعات انجام شده ذکر شده است که برخی از نوزادان خواب آلودگی و استفراغ را تجربه کرده اند، اما هیچکدام نیازی به پیگیری و درمان پزشکی نداشته اند.

اقدامات احتیاطی هنگام مصرف قرص ناپروکسن در دوران شیردهی

مصرف قرص ناپروکسن در هنگام شیردهی چیزی نیست که بتوان به کلی خط قرمز روی آن کشید. با این حال، برخی از اقدامات احتیاطی که باید در هنگام مصرف ناپروکسن در دوران شیردهی در نظر گرفت، عبارتند از:

– قبل از مصرف ناپروکسن در دوران تغذیه کودک با شیر مادر، پزشک را در جریان هرگونه آلرژی (نگهدارنده ها، غذاها، رنگ ها) یا واکنش غیرمعمول به داروهایی که ممکن است داشته باشید، بگذارید. هنگام استفاده از دارو، همیشه برچسب محصول را با دقت بررسی کنید.

– استفاده همزمان از ناپروکسن با برخی داروهای خاص ممکن است امکان پذیر نباشد، زیرا ممکن است آثار سوء داشته باشد. بنابراین اگر هر داروی دیگری را نیز مصرف می کنید، به دکتر خود اطلاع دهید. پزشک ممکن است تمایل داشته باشد که شما حتماً از این دارو استفاده کنید و دستورالعمل های خاصی در رابطه با استفاده همزمان آنها داشته باشد و یا دوز آنها را تغییر دهد.

– وجود برخی بیماری های پزشکی ممکن است در استفاده از ناپروکسن حائز اهمیت باشند، مانند بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی، مشکلات کبدی، فشار خون بالا، کم خونی، زخم معده، سابقه سکته مغزی، مشکلات خونریزی و … . بنابراین به یاد داشته باشید که سابقه پزشکی خود را حتماً به دکتر اطلاع دهید.

– حتماً به طور منظم پیگیری های خود را با پزشک انجام دهید تا او بتواند پیشرفت دارو و اثربخشی آن را بررسی کند. پزشک شما ممکن است آزمایشات ادرار و خون را برای تشخیص هرگونه اثر ناخواسته پیشنهاد کند.

اعمال احتیاط در هنگام استفاده از این دارو در طول دوران شیردهی مطلوب است تا از بروز هرگونه آسیب احتمالی به کودک جلوگیری شود. استفاده از ناپروکسن می تواند به برخی از عوارض جانبی منجر شود. لذا پیش از مصرف ناپروکسن و در صورت بروز هر گونه علائم هشدار دهنده به مشاوره با دکتر خود بپردازید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید