ممکن است نوزاد علاقه عجیبی به شیر خوردن از یک سینه داشته باشد یا اینکه مادر با شیر دادن از یک سینه راحت تر باشد، با همه این ها این یک عادت رایج میان خیلی از مادران و کودکان است. تمام چیز هایی که باید در مورد دلیل و درستی این مسئله بدانید را در اینجا بخوانید.

آیا شیردهی از یک سینه طبیعی است؟

بیشتر مادر ها با شیر دادن از یک سینه خیلی راحت ترند. زیرا ممکن است برای شما نگه داشتن و بغل گرفتن نوزاد از یک سمت راحت تر و بهتر به نظر برسد. ما یا چپ دست هستیم یا راست دست و خیلی کار ها را معمولا با دستی که راحت تر هستیم انجام می دهیم. خب به همین دلیل میل به شیر دادن از یک سمت کاملا طبیعی است.

یه سینم شیر نداره

دلایل شیر دادن مادر به فرزند از یک سینه

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود مادران فقط از یک سینه به نوزاد شیر بدهند مثل:

۱. تفاوت و یا تغییرات نوک هر سینه

گاهی اوقات نوزاد شما نوک یکی از سینه ها را راحت تر پیدا می کند و بهتر به دهان می گیرد، زیرا ممکن است خال گوشتی، مو یا چیز دیگری (در نوک سینه ی دیگر) کودکتان را اذیت کند و با آن طرف سینه راحت نباشد.

۲. متراکم شدن سینه

ممکن است یک طرف سینه خیلی سفت باشد و کودک نتواند راحت آن را به دهان بگیرد و بمکد.

شیر خوردن نوزاد از یک سینه نی نی سایت

۳. میزان شیر در هر سینه

گاهی اوقات یکی از سینه ها شیر بیشتری دارد که راحت تر بیرون می آید پس کودک شما هم سینه ای را انتخاب می کند که راحت و بهتر بتواند از آن شیر بمکد.

۴. فراموش کردن عوض کردن سینه

گاهی اوقات موقع شیر دهی فراموش می کنید که سینه را عوض کنید و از آن یکی هم شیر بدهید، به همین دلیل آن سینه شیرش کم می شود.

علت شیر نخوردن نوزاد

۵. تفاوت مزه ی شیر در هر سینه

اگر شما مدام از یک سینه شیر بدهید، شیر سینه ی دیگر کم تر و مزه اش هم عوض می شود. و مجبور می شوید از شیر دوش برای بیشتر کردن میزان شیر آن سینه استفاده کنید.

۶. ورم پستان

اگر احیانا یکی از سینه هایتان دچار تراکم و ورم سینه شده است، مزه ی شیر آن سینه ممکن است عوض شود و ( بخاطر تجمع سدیم بیشتر) کودک از خوردن شیر این سینه خودداری می کند.

۷. جراحی سینه

جراحی سینه ممکن است میزان شیر سینه ی مادر را تحت تأثیر قرار دهد و به همین دلیل، نوزاد سینه ی دیگر را ترجیح می دهد.

شیر خوردن نوزاد از یک سینه

۸. کودک با یک سمت شیر خوردن راحت تر است

گاهی اوقات کودک شما ممکن است کلا با یک سمت موقع شیر خوردن، راحت تر باشد بنابراین همیشه این سمت را انتخاب می کند که با آن راحت تر است.

۹. مادر با یک سمت شیر دادن راحت تر است

گاهی اوقات شما هم ممکن است با یک طرف از سینه شیر دادن راحت تر باشید.

۱۰. ترجیح نوزاد به شیرخوردن از یک طرف سینه بخاطر بیمار بودن

گاهی اوقات به دلیل مشکلات سلامت نوزادان همانند گرفتگی بینی، عفونت گوش یا زخم شدن دهان، کودکتان مجبور می شود فقط از یک طرف سینه شیر بخورد.

شیر دادن به نوزاد از یک سینه

۱۱. مشکلات جسمانی و سلامت

گاهی اوقات به دلیل برخی از مشکلات مانند درد گردن (بخاطر ضربه خوردن هنگام زایمان) کودک شما ممکن است ترجیح دهد از یک طرف خاص فقط شیر بخورد.

۱۲. درمان سرطان سینه

گاهی اوقات بخاطر این که روی یک سینه عمل جراحی داشته اید یا دارید، ممکن است سینه ی سمت دیگر را فقط برای شیر دهی استفاده کنید.

۱۳. شیر تیره رنگ یک سینه

این حالت ممکن است بخاطر آسیب دیدن یا پاره شدن مویرگ های داخل سینه باشد که در نتیجه باعث تغییر رنگ و تغییر مزه ی شیر آن سینه می شود

۱۴. انسداد مجرای شیر

گاهی اوقات دلیل کمبود شیر ممکن است به دلیل وجود سلولهای سرطانی در مجاری سینه باشد و به همین دلیل کودک سینه ای را انتخاب می کند که شیر بیشتری از آن میاید.

بیشتر بخوانید: اصول شروع مجدد شیردهی

اگر کودکان شیر خوردن از یک سینه را بیشتر ترجیح می دهند، چه باید کرد؟

گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید که کودکتان شیر خوردن از یک سینه را بیشتر ترجیح می دهد و بیشتر دوست دارد از آن شیر بخورد. اما اگر کودک شما کمتر از ۶ هفته اش باشد، فکر خوبی است که از هر دو سینه تان به او شیر دهید چون مقدار شیر تولیدی از سینه هایتان به اندازه مصرف او است.

شیر دادن به نوزاد از یک سینه

اگر کودک شما فقط از یک طرف سینه شیر می خورد ممکن است گاهی اوقات مجبور شوید برای سینه ای که کودک از آن شیر نمی خورد، از شیر دوش استفاده کنید. اگر به نظرتان سخت است، می توانید بعد از اینکه نوزاد از سمت مورد علاقه اش شیر خورد، شیر سینه تان را بدوشید.

اگر نوزاد شیرخوار شما شیر خوردن از یک سینه را بیشتر ترجیح می دهد، سعی کنید او را به شیر خوردن از سمت دیگر هم ترغیب کنید. اما اگر دیدید کودک تان خیلی گرسنه اش است و بی قرار است فعلا دست نگه دارید. بهترین راه این است که اجازه دهید از سمتی که دوست دارد شروع کند و سپس کم کم او را به سمتی که زیاد ترجیح نمی دهد هدایت کنید. آیا اندازه ی سینه هایتان نا همسان است؟

اگر فقط از یک سمت هم شیر بدهید سینه ی شما نا همسان نمی شوند. ممکن است خودتان بدانید که یکی از سینه هایتان نسبت به طرف دیگر شیر بیشتری تولید می کند، اما بقیه آن را نمی فهمنند. با گذشت زمان بعد از اینکه نوزاد خود را از شیر خوردن گرفتید، سینه های شما کم و بیش هم اندازه می شوند.

چرا یه سینم شیر نداره

چرا کودک سینه ی دیگر را پس می زند؟

اگر متوجه شدید که نوزادتان از سمت راست شیر نمیخورد یا از خوردن شیر سینه ی چپ اجتناب می ورزد، سعی کنید دلیل آن را پیدا کنید. چک کنید که گوشش عفونت نکرده باشد یا بینی اش نگرفته باشد. همچنین میزان شیر هر سینه و حالت قرار گرفتن سر نوزاد در هنگام شیر خوردن را چک کنید. حتی وضعیت سلامتی و جسمانی مادر مانند ورم پستان ممکن است باعث شود که کودک از خوردن شیر آن سینه خودداری کند.

 

آیا کودک فقط با خوردن شیر از یک سینه به اندازه کافی سیر می شود؟

بله، اگر کودکتان فقط از یک سمت هم شیر بخورد باز هم میزان شیر مورد نیازش تامین می شود. بخاطر این که اگر کودکتان مدام از یک سینه شیر بخورد، آن سینه مجبور می شود که شیر بیشتری تولید کند. این شیر کاملا کودک را سیر می کند. بنابراین اگر شما هر دفعه که کودک گرسنه بوده و به او شیر دادید و دیدید که کودک کاملا راضی است و سیر شده است، می توانید همین روند را ادامه بدهید.

چگونه کودک را به شیر خوردن از هر دو سینه ترغیب کنیم؟

راهکار برای گرفتن سینه توسط نوزاد

با استفاده از راه های زیر می توانید نوزاد را به شیر خوردن از هر دو سینه ترغیب کنید :

• هر دفعه قبل از شیر دادن، اول سینه ای که کم تر ترجیح می دهد را به او بدهید.
• اگر کودک خوابش می آید بهترین زمان شیر دادن از سینه ای است که کم تر ترجیح می دهد.
• می توانید سینه ی پس زده خودتان را بیشتر ماساژ بدهید که میزان تولید شیرش بیشتر شود.
• کودک را به زور وادار به خوردن شیر از سینه ی دیگر نکنید زیرا باعث مخالفت بیشتر او می شود.
• می توانید برای راحتی بیشتر، بعد از اینکه کودک از سینه ی مورد علاقه اش شیر خورد، شیر سینه ی دیگر را بدهید.
• اگر مشکل شکل و نوع نوک پستان است، از پد و محافظ پستان استفاده کنید.
• می توانید حالت شیر دادن خودتان را عوض کنید، مثلا در حالت دراز کشیدن شیر بدهید.

شما می توانید کودکتان را تشویق کنید که از هر دو سمت شیر بخورد، اما اگر باز هم کودکتان سینه ی دیگر را پس بزند می توانید با پزشک خود مشورت کنید و دلیل آن را متوجه شوید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید