اگر هر کدام از اعضای خانواده، دوستان، مدرسه یا چیز دیگری باعث ناراحتی شدید کودک شما شده است و او هر کدام از علائم استرس زیر را در خود نشان داد زمان آن رسیده است که کاری کنید.

هر چه قدر که بچه ها بزرگتر می شوند، مسئولیت های جدیدی قبول می کنند، بیشتر فعال می شوند و تکالیف درسی شان بیشتر می شود، در این شرایط بیشتر مستعد استرس گرفتن هستند. به این ۸ تا از علائم که در زیر آمده نگاهی بیندازید که ممکن است کودک شما با استرس شدید مواجهه شود.

نشانه استرس در کودکان

۸ نشانه استرس در کودکان

۱)کابوس های شبانه: ترس های مربوط به خواب، واکنش رایجی به تجربه های استرسی و روحی می باشد. گفتن داستان هایی در مورد بچه های دیگر که ترس هایی همانند ترس های کودک شما داشته اند، حال آن ها را بهتر می کند و باعث می شود بدانند که شما احساسشان را متوجه می شوید.

۲)مشکل تمرکز و تکمیل تکالیف: فشارهای اجتماعی و تحصیلی، به خصوص نیاز به پذیرش در گروه، دلایل عمده استرس برای کودکان هستند. در حالی که فعالیت های فوق برنامه ای می تواند برای کودک مفید باشد اما بیش از حد برنامه داشتن، باعث اضطراب می شود. به کودک خود کمک کنید تا بین اولویت های خود به درستی تعادل داشته باشد.

۳) پرخاشگری بیش از حد: بعضی از بچه ها، وقتی تحت فشار هستند با پرخاشگری های فیزیکی واکنش نشان می دهند.(همانند گاز گرفتن، لگد زدن و کتک زدن) یا پرخاشگری زبانی(جیغ زدن یا فحش دادن). آن ها همچنین در تکمیل تکالیفی که نیاز به صبوری دارند نیز مشکل دارند. اگر صحبت کردن با او به شما کمک نمی کند(از کتاب برای داشتن یک گفت و گوی پربار استفاده کنید) با یک متخصص یا پزشک مشورت کنید. متخصصین روانشناسی بالینی و رواندرمانگران کودک در خانه روانشناسی سرسره شما را در این زمینه راهنمایی می کنند.

۴)شب ادراری: کودکانی که احساس عدم امنیت یا ذهن مشغولی دارند نوبت های دستشویی رفتن را فراموش می کنند. زمانی که او جایش را خیس کرد به او این اطمینان را بدهید که از او عصبانی نیستید. با پزشک او دیداری داشته باشید تا دلایل شب ادراری را در او تشخیص دهید.

۵) رفتارهای بیش فعالانه: وقتی بچه ها نمی توانند استرسی که دارند را مدیریت کنند، انرژی های منفی از خود بروز می دهند. داشتن خلق و خوی عصبی، فرار کردن یا دائما نافرمان بودن چیزهایی هستند که می تواند به والدین هشدار بدهد که مشکلی وجود دارد. به کودک خود کمک کنید انرژی خود را به روشی مثبت و آرام بسوزاند مثل : تمرین های تنفس عمیق، گوش دادن به موسیقی های ملایم و آرام، ورزش های کششی یا یوگا.

علائم و نشانه های استرس در کودکان

۶)کنار کشیدن از جمع خانواده و دوستان: جابه جایی، طلاق، یک خواهر یا برادر جدید، یا مورد زورگویی قرار گرفتن در مدرسه می تواند دلایلی باشد که کودک احساس ترس یا نادیده گرفته شدن داشته باشد. برای احساس راحتی او توجه مثبت بسیاری به او داشته باشید و روتین های خانوادگی را ادامه دهید. اگر شک کردید که کودکتان در مدرسه با دوستانش مشکل دارد با معلم او صحبت کنید.

۷)اختلال خواب یا خوراک: وقتی کودکی تحت فشار است، عدم استراحت و نگرانی هایش عادت های خواب او را به هم می ریزد. یک تغییر ناگهانی در عادت های خوردن، چه کم و چه زیاد خوردن، نشانه دیگری از استرس است. با پیدا کردن ریشه اضطراب او(اغلب با کمک یک مشاور یا روانشناس کودک) می توان این رفتارها را ملایم تر کرد.

۸)واکنش بیش از حد به مسائل جزئی: گاهی اوقات، فشار راضی نگه داشتن والدین باعث می شود بچه ها کمال گرا شوند و دائما نگران باشند. بر روی اعتماد به نفس او کار کنید. بنابراین او قادر به رویارویی با چالش ها خواهد بود و می تواند به روش خود مسائلش را حل کند.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید