کرونا ویروس (کووید ۱۹) یک بیماری تنفسی است که در سراسر دنیا گسترش دارد. احتمالا به فکر آن هستید که چگونه به بهترین شکل با کودکان درباره ی شیوع آن صحبت کنید، خصوصا که فرزندتان به احتمال زیاد به علت تعطیلی مدارس و رسانه ها درباره ی آن شنیده است.

ممکن است فرزند کوچک شما هم مردمی را ببیند که در اجتماع ماسک زده اند یا سبد خریدشان را با ماسک، ضدعفونی کننده دست،‌ وسایل بسته بندی و سایر محصولات تمیز کننده پر‌کرده اند. با این که آگاه بودن فرزندانتان از سلامت جسم و روانشان ضروری است، اما این که چه زمانی و چه مقدار اطلاعات به فرزندانمان بدهیم هم به همان اندازه اهمیت دارد.

راهنمای والدین برای محافظت از کودکان در برابر کرونا

شش نکته که هنگام صحبت با کودکان درباره ویروس کرونا باید در نظر بگیرید:

۱. قبل از هر صحبتی، افکار و احساسات خود را بررسی کنید. اگر خیلی مضطرب یا ترسیده هستید، زمان مناسبی برای صحبت یا فرزندتان نیست. صبر کنید تا ترستان برطرف شود و برنامه ی فعالیت هایتان را تنظیم کنید.

اگر سیستم ایمنی سرکوب شده یا شرایط پزشکی دیگری دارید که شما را آسیب‌ پذیر تر می کند، می توانید با فرزندتان در‌‌ میان بگذارید. این کار ممکن است روال زندگیتان را تغییر دهد، اما بدانید برای محافظت از خودتان انجام می دهید.

۲. در مورد احساساتتان صادق، اما مطمئن باشید. اگر نمی توانید اضطرابتان را کنترل کنید، اشکالی ندارد که بگذارید فرزندتان بداند “کمی در مورد آن نگران و مضطرب هستم، اما می دانم هر کاری که بتوانیم برای امنیت خانواده انجام می دهیم”. این به فرزندتان کمک می کند تا احساساتی که از شما دریافت می کند را درک کند و آن را شخصی برداشت نکند.

همچنین به فرزندتان یاد می دهد که می توانید “احساسات بزرگی” درباره ی چیزی داشته باشید و آن ها قابل کنترل هستند. فرزندتان متوجه خواهد شد که فارغ از آنچه در دنیا اتفاق می افتد، از آنان مراقبت خواهید کرد.

۳. سوال بپرسید. این به شما کمک می کند تا متوجه شوید که فرزندتان از قبل چه چیزی را می داند، ‌سطح درکش را ارزیابی کنید، ‌به هر سوالی که ممکن است داشته باشد جواب دهید (حتی اگر‌جوابتان این است که “هنوز نمی دانم”) و هر سوتفاهمی را از بین ببرید. مکالمه تان کوتاه باشد و از کلماتی که فرزندتان متوجه می شود استفاده کنید. بهتر است در‌ مورد آن در ‌طول روز صحبت کنید؛ نه درست قبل‌ از خواب تا از کابوس دیدن جلوگیری کنید.

۴. دسترسیشان را به اخبار محدود کنید. در معرض خبر های ترسناک قرار‌گرفتن به طور مداوم می تواند فرزندتان را بیشتر مضطرب کند. تمام تلاش خود را کنید تا برخورد مستقیمشان با اخبار شیوع را، خصوصا اگر بر روال زندگیشان تاثیر نمی گذارد محدود کنید.

۵. در هر زمان ممکن، به نگرانی هایشان با واقعیت پاسخ دهید. از گفتن نظرات خودتان یا انتقال ترس خودداری کنید. به عنوان مثال، این که فرزندتان بداند “دانشمندان در سراسر دنیا در تلاش برای یافتن واکسن هستند” و “دولت ما و پزشکان در حال تلاش برای حفظ امنیت همگان هستند” می تواند به آن ها کمک کند تا درک کنند چرا مدارس تعطیل شده اند.

۶. رعایت بهداشت درست، خصوصا شستن دست ها را تمرین کنید و یاد دهید. این می تواند فرزندانتان را قادر سازد تا از سلامتیشان مراقبت کنند. تاکید بر خوردن غذا های سالم برای بدست آوردن ویتامین ها و قوی نگه داشتن بدن، روش دیگری است تا به فرزندتان یاد دهید که چگونه از سلامتیش مراقبت کند و به سیستم ایمنی بدنش کمک کند.

کنترل استرس کرونا ویروس

مطمئن شوید که دست های فرزندتان را به درستی می شویید:

۱. شیر آب را باز کنید و‌ دمای آن را چک کنید.
۲.به آرامی دست خود و فرزندتان را زیر آب ببرید.
۳.یک صابون ملایم بردارید. صابون می تواند جامد یا مایع باشد و‌ نیازی نیست که حتما آنتی باکتریال باشد تا به خوبی عمل کند.
۴.کف صابون را به همه جای هر دو دستتان، پشت دست ها، کف دستها، انگشت ها و میان انگشت ها بمالید.
۵. زمانی که به آرامی به مدت ۲۰ ثانیه با صابون دست ها را می شویید، آواز بخوانید. آواز خواندن به شما کمک می کند تا به میزان کافی که آلودگی و میکروب ها از بین بروند، دست ها را بشویید، روند شستن دست ها را سرگرم کننده کنید و اجازه دهید که دست شستن به جای آن که کار سختی باشد، لحظه ای‌‌ برای ایجاد ارتباط شود.
۶. با آب گرم دست ها را بشویید نه آب داغ.
۷.دست های کودک را با حوله تمیز یا دستمال کاغذی خشک کنید.
۸.به خاطر داشته باشید که آرام بمانید. دست های کودکان حساس هستند و اگر انگشت هایشان را زیاد بفشارید، از شستن دست ها خودداری می کنند.
۹.تماس چشمی برقرار کنید و با فرزندتان ارتباط داشته باشید تا دست شستن، تبدیل به کار کوچک خوشحال کننده ای شود.

خلاصه:

  •  هنگام صحبت با فرزندتان، خود را آرام کنید.
  •  از حقایق استفاده کنید، نه عقاید.
  •  اگر در روال زندگی روزانه تغییری ایجاد می شود، صادق باشید.
  •  به فرزندتان اطمینان دهید هر کاری که ممکن باشد را برای محافظت از خانواده انجام می دهید.

پاسخ دهید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید