حسین باقری، دندانپزشک و دکترای بیو مواد دندانی گفت: نسوج نرم کودکان از عللی است که این گروه های سنی بیش از دیگران در معرض عوارضی نظیر مشکلات استخوانی، تغییر رنگ دندان، ایجاد خال های تیره بر روی دندان و سایر تغییرات در بافت های بدن می شوند. وی در ادامه مسمومیت فلوراید را از عوارض شایع مصرف بی رویه فلوراید در گروه های سنی کودکان عنوان کرد.

باقری در ادامه ارجاع به موقع و بازبینی ۶ ماهه دندان های کودکان توسط دندانپزشکان اطفال را در کاهش آسیب های دهان ود ندان موثر دانست.

ضرر مصرف بیش از حد فلوراید برای کودکان

مدیر گروه بخش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: هر چند استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید برای استحکام ریشه های دندان ضروری است، اما قورت دادن فلوراید اضافی باعث مسمومیت کودکان می شود.

دکتر مجتبی وحید گلپایگانی توضیح داد: ورود فلوراید به بدن از طریق دندان ها در هر سنی، برای بدن بسیار ضروری است.

رییس هیات مدیره انجمن دندانپزشکی کودکان با بیان اینکه فلوراید تراپی فقط مختص به کودکان نیست، گفت: گاهی اوقات برای افراد ۴۰ ساله نیز فلوراید تراپی می شود و تاثیرات آن مثبت است.

وی با بیان این که جذب فلوراید زیاد نیز برای دندان و بدن افراد مفید است گفت: حتی فلوراید تراپی هر سه ماه یا هر شش ماه یک بار نیز اثرات منفی را در دندان و بدن ایجاد نمی کند.

وحید گلپایگانی گفت: اما چنانچه در هنگام ورود فلوراید در دندان کودکان از طریق خمیردندان یا فلوراید تراپی، مقداری از این ماده قورت داده شود، سبب مسمومیت کودک می شود.

وی افزود: والدین باید هنگام مسواک زدن کودکان خود، مراقب باشند تا آنان اضافه خمیردندان هایی را که دارای فلوراید است، قورت ندهند.