همه ما با شنیدن نام گل‌ مژه یاد بچه‌هایی می‌افتیم که یک برآمدگی قرمز رنگ و دردناکی باعث شده یکی از چشمان‌ شان به حالت خمار در آید. گل‌مژه عفونت خطرناکی نیست اما هر‌چه زود‌تر درمان شود، کودک هم زودتر به آرامش می‌رسد و از شر درد پای چشمش خلاص می‌شود.

برآمدگی قرمز و دردناک کوچکی که در اثر التهاب پیاز مو در محل رویش مژه به وجود می‌آید، گل‌مژه نام دارد. گل‌مژه‌ معمولا در لبه پلک بالایی یا پایینی ظاهر می‌شود و دلیل ایجاد آن میکروب‌ها و باکتری‌های معمولی و همچنین تجمع چربی‌ها و سلول‌های مرده پوست در محل غدد پلکی و رویش مژه‌ها است.

۷ روش برای درمان گل مژه چشم کودکان
۷ روش برای درمان گل مژه چشم کودکان

اگر چشمان کودک‌تان گل‌ مژه زده نگران نباشید چون این مشکل حادی نیست و تنها با خارج شدن مایع چرکی از برآمدگی رفع می‌شود. گل‌مژه‌ها عفونی نیستند اما از یک چشم به چشم دیگر منتقل می‌شوند.

روش‌ های درمان گل‌ مژه

۱- به کودک‌تان بگویید برآمدگی حساس و قرمز روی پلکش را دستکاری نکند تا عفونت گل مژه به چشم دیگرش سرایت نکند.

۲- برای بیرون آوردن چربی مسدود شده باید روی پلک کودک روزانه ۴ بار و به مدت ۳ تا ۱۵ دقیقه کمپرس گرم بگذارید. برای این کار می‌توانید حوله یا دستمال کوچکی را در آب گرم خیس کنید و روی گل‌مژه بگذارید.

۳- اگر مدتی بعد از گذاشتن کمپرس گرم، گل‌مژه کودک سر باز کرد و محتویات آن خارج شد، شما باید چرک‌ها را پاک کنید و درد کودک را تسکین بدهید. اگر مژه را توانستید در وسط گل‌مژه ببینید می‌توانید آن را با موچین یا هر وسیله‌ای خارج کنید. چون اگر مژه خارج شود، چرک و عفونت بیرون می‌ریزد و پلک بچه زود خوب می‌شود.

۴- می‌توانید از شامپو بچه برای تمیز کردن برآمدگی گل‌مژه استفاده کرد.

۵- اگر بعد از ۴۸ ساعت کمپرس آب گرم عارضه کودک بهبود پیدا نکرد،‌باید او را برای معاینه پیش پزشک ببرید. در این وضعیت معمولا پزشکان پماد آنتی‌بیوتیک یا قطره چشم برای کودک تجویز می‌کنند.

۶- بهتر است برای جلوگیری از انتقال این عفونت به سایر اعضای خانواده حوله و دستمال و وسایل شخصی او را از بقیه جدا کنید.

۷- حواستان باشد که قبل و بعد از استفاده از پماد یا قطره برای گل‌مژه بچه، دست‌تان را خوب بشورید.