کودکان وقتی که به دنیا می‌آیند تنها آمادگی پذیرش شیر مادر را به عنوان غذایی برای رشد دارند. اما این توانایی آنها چه به لحاظ امکانات دهانی مانند توانایی له کردن با لثه و جویدن با دندان و چه به لحاظ آمادگی دستگاه گوارش برای هضم و جذب مواد غذایی روز به روز پیشرفت می‌کند تا جایی که نوزاد شما در عرض شش ماه به غذای کمکی و در عرض یکسال به غذای سفره هم دعوت می‌شود! بسیاری از مادران در مورد فواید تخم مرغ برای تغذیه ی فرزندشان سوال دارند که در این مطلب به آن می پردازیم.

از یک سالگی کودک قادر است یک تخم مرغ کامل را بخورد و از دو سالگی می‌توان روزانه یک تخم مرغ به کودک داد.

فواید تخم مرغ ؛ غذای مقوی برای کودکان
فواید تخم مرغ ؛ غذای مقوی برای کودکان

از چه زمانی و چقدر تخم مرغ به کودک بدهیم؟

به دلیل همین خواص متعدد است که این ماده غذایی کوچک تا این حد مهم است. مصرف تخم مرغ در نوزادان اهمیت ویژه‌ای دارد. تخم مرغ از ۸ ماهگی در غذای کودک وارد می‌شود. البته تا یک سالگی توصیه متخصصین تغذیه این است که نوزاد تنها از زرده تخم مرغ استفاده کند و می‌توان یک روز در میان یک زرده کامل را به کودک داد. اما از یکسالگی کودک قادر است یک تخم مرغ کامل را بخورد و از دو سالگی می‌توان روزانه یک تخم مرغ به کودک داد تا سلامت جسمی کودک تضمین شود.

برای تشویق به خوردن تخم مرغ در کودکانی که علاقه چندانی به این ماده غذایی ندارند، مادران می‌توانند با خلاقیت خودشان و ایده گرفتن از مطالب مختلف و متعددی که در شبکه‌های اجتماعی پیدا می‌شود در طراحی شکل ظاهری و اشتهاآور شدن آن تلاش کنند تا بچه‌ها رغبت بیشتری برای خوردن تخم مرغ پیدا کنند. همچنین والدین می‌توانند تخم مرغ را همراه با غذاها یا ترکیبات دیگر به کودک بدهند که بچه نسبت به آنها احساس تنفر نداشته باشند. این عمل راهکار کارآمدی برای مقابله با بدغذا بودن کودک به شمار می آید.

فواید تخم مرغ برای کودک چیست؟

از جمله غذاهایی که در همان ماه‌های نخست زندگی نوزاد به او داده می‌شود تخم مرغ است. تخم مرغ سرشار از مواد آلی و ویتامین‌های ضروری برای بدن است. پروتیین موجود در آن بالاست و علاوه بر آن کلسیم، آهن، فسفر، گوگرد و کلر نیز دارد.

از خواص مهم تخم مرغ که برای کودکان نقش ویژه‌ای دارند می‌توان به اسید چرب امگا۳ اشاره کرد. همه ما با نام امگا۳ آشنا هستیم. این ماده که بسیار مورد توجه است یکی از چربی‌های سالم و مورد نیاز بدن است که در شیر مادر نیز یافت می‌شود و بر رشد مغز کودک در مراحل بعدی زندگی که دیگر از شیر مادر تغذیه نمی‌کند تاثیر دارد. بنابراین خوردن تخم مرغ برای کودکان به جذب امگا۳ بدن کمک می‌کند.

ماده ضروری بعدی که در تخم مرغ وجود دارد فولات است که نقش مهمی در تولید و نگهداری سلول‌های جدید کودک به عهده دارد. مواد معدنی که در بالا نیز برخی از آنها را برشمردیم مانند آهن، زینک و سلنیوم به افزایش توان سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از این لحاظ بسیار حائز اهمیت هستند.